ryzen 5 3600 vs ryzen 5 5600x ?

seloyldz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
210
herkese iyi forumlar iyi akşamlar öncelikle az önce youtubede gezinirken ryzen 5 3600 ryzen 5 5600x i RTX 3060 ile test ediyor fakar 2 işlemcide aynı fpsleri veriyor sizce normal mi bu fpslerin aynı olması ? herkese teşekkürler

5600X her bakımdan daha iyidir

herkese iyi forumlar iyi akşamlar öncelikle az önce youtubede gezinirken ryzen 5 3600 ryzen 5 5600x i RTX 3060 ile test ediyor fakar 2 işlemcide aynı fpsleri veriyor sizce normal mi bu fpslerin aynı olması ? herkese teşekkürler

Low grafiklere alsınlar fps farkı o zaman belli olur.
Bir de valorant da cok belli olur

Low grafiklere alsınlar fps farkı o zaman belli olur.
Bir de valorant da cok belli olur
Hangi oyunları oynayacaksınız
hocam cs go , forza horizon 4 ,valorant,gta 5 online
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

şuanda ise zaten 1060 3gb ve 3600 kullanıyorum memnunum sizce iilemciyi mi yükseltiyim sonra ekran kartı alıyım yoksa direk ekran kartımı alıyım aklımdaki model RTX 2060

Böyle bir şeyin olması mümkün değil.
Video'da yanlışlık olabilir.
Aradaki farkı bu video'lardan anlayabilirsiniz.

Güze kardeşim aynı eş değer ise 5600X neden çıktı piyasaya? 5600X 3600'ü 8E katlar 10a çarpar 7 ile böler.

hocam cs go , forza horizon 4 ,valorant,gta 5 online

şuanda ise zaten 1060 3gb ve 3600 kullanıyorum memnunum sizce iilemciyi mi yükseltiyim sonra ekran kartı alıyım yoksa direk ekran kartımı alıyım aklımdaki model RTX 2060
CS:GO, VALORANT falan oynuyorsan o zaman R5 3600 yerine R5 5600X tercih edilmeli. 5600X'in kendi CPU Çekirdek performansları daha iyidir. Bu oyunlarda daha çok CPU tabanlı olduğu için fark belli olacaktır.

Eğer elinde hali hazırda R5 3600 varsa ve FPS değerlerinden memnunsan geçmeye gerek yok. RTX 2060'ı da rahatlıkla besler ama yine dediğim gibi FPS oyunlarında baya fark eder.

Böyle bir şeyin olması mümkün değil.
Video'da yanlışlık olabilir.
Aradaki farkı bu video'lardan anlayabilirsiniz.
Videoda pek sorun var denmez. Adamın oynadığı oyunların hepsi olabileceği kadar yüksek ayarlarda olduğu için CPU kendi yükünü tamamen GPU'ya bırakıyor. Adam gidip o ayarları ortaya çekse CPU'nun farkı belli olur.

evet hali hazırda var sistemim elimde kullanıyorum şu anda

Ekran kartını RTX 2060 yaparsan daha iyi olur. İşlemciyi yükseltmene gerek yok.

Ekran kartını RTX 2060 yaparsan daha iyi olur. İşlemciyi yükseltmene gerek yok.
evet bende şuan öyle düşündüm daha mantıklı aten işlemcim benim oynadığım oyunlarda gayet iyi performans veriyor teşekkürler düşünceniz için

Ekran kartı alman daha mantıklı olacaktır.
evet haklısınız teşekkürler düşüncenüz için

Geri