Doların düşüşüne sevinmeyin.

4emirrr

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
442
Doların düşmesinin sebebi piyasaya döviz aktarımı sağlanması fazla olan şey bilirsiniz ki değersizdir dolar 4 tl gibi bi düşüş yakalasada zamlar düşmeyecek asgari ücret zam'ı sonrası zaten iyice zam gelicek alıcağınız her şeye ve yapılan bu hamle kısa süreli bir hamle ekonomiden azıcık anlayan insan bir kaç ay sonra tekrar 20tl seviyelerine geleceğini bilir açıkcası bu gün dolar düşsün diye yarınlarından vazgeçtiler çünkü devlet halka verdiği söz için belirli bir ücret ödemek zorunda kalıcak dolar arttıkça. devletin elindeki parada erimiş olucak.

zaten fırsatçı satıcılarımız dolar artmadan önce zam yapmak için ürünleri satmayıp ellerinde bekletip zarar etmemek için doların artmasını bekliyorlardı öyle satıyorlardı anında zam yapan bu satıcılar dolar 4 tl düştükten sonra anında bi indirim uygulamazlar işlerine gelmez çünkü halk alışmışken pahalı pahalı satıcaklar

zaten fırsatçı satıcılarımız dolar artmadan önce zam yapmak için ürünleri satmayıp ellerinde bekletip zarar etmemek için doların artmasını bekliyorlardı öyle satıyorlardı anında zam yapan bu satıcılar dolar 4 TL düştükten sonra anında bi indirim uygulamazlar işlerine gelmez çünkü halk alışmışken pahalı pahalı satıcaklar
Kanka 23kya laptop aldım bugün iptal etmeyim mi yani

Hocam müdahale ile düşmedi ki
hocam insanların dolar satmasına sebep oldu devlet zarar edecek bu insanların zararını kapatmak için halka ödeme yapmaları gerekicek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka 23kya laptop aldım bugün iptal etmeyim mi yani
valla ben 1-2 gün bekliyip ondan sonra dolar alımı gerçekleştirmeyi düşünüyordum piyasanın durumu ne olucak belli değil 14.70'den bi anda 15.70 oluyor laptop'un fiyatının inmesini bekle indikten sonra iade yada iptal gerçekleştir bence bu durumda tam olarak ne yorum yapılır bilemiyorum satıcılar bu konuda biraz çakallık yapıyor.

Yani 4 gün önceki kura döndü yalnızca. Söylem olarak faiz artışı ve mevduat hesaplarına baya garanti verdiler dolar bazlı eğer dolar artarsa aradaki farkı biz hazineden ödeyecez.

Vadeli hesap sistemi sayesinde kimse dolara yatırım yapmayacak, enflasyonun da sebebi reise göre faiz mi? Çekeceğiz %0'a sonra da %0 faiz, %0 enflasyon, düşük kur ile asırlarca uçacağız. Diğer hiçbir ülke bunun farkında değil. :eek:

hocam insanların dolar satmasına sebep oldu devlet zarar edecek bu insanların zararını kapatmak için halka ödeme yapmaları gerekicek.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

valla ben 1-2 gün bekliyip ondan sonra dolar alımı gerçekleştirmeyi düşünüyordum piyasanın durumu ne olucak belli değil 14.70'den bi anda 15.70 oluyor laptop'un fiyatının inmesini bekle indikten sonra iade yada iptal gerçekleştir bence bu durumda tam olarak ne yorum yapılır bilemiyorum satıcılar bu konuda biraz çakallık yapıyor.
Şuan iade edeyim mi sizce Çarşamba elimde olacak çünkü

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,176
Üyeler
187,465
Son üye
holysamurai
Geri