Doların düşüşüne sevinmeyin.

Beyler kimse boş tahmin yapmasın bu günlerde ne olacağı belli değil. Bende bıraktım bi anda 6TL düşüyor bir ayda 9TL den 18TL ye çıkıyor olum amerikanın bile 1 yıl sonraki durumu tahmin ediyorlar türkiyeninkini edemiyorlar.
boş tahmin değil ekonomik tahminler bu hamlenin kısa vadeli olduğunu ekonomiden anlayan herkes yapar

Doların düşmesinin sebebi piyasaya döviz aktarımı sağlanması fazla olan şey bilirsiniz ki değersizdir dolar 4 TL gibi bi düşüş yakalasada zamlar düşmeyecek asgari ücret zam'ı sonrası zaten iyice zam gelicek alıcağınız her şeye ve yapılan bu hamle kısa süreli bir hamle ekonomiden azıcık anlayan insan bir kaç ay sonra tekrar 20tl seviyelerine geleceğini bilir açıkcası bu gün dolar düşsün diye yarınlarından vazgeçtiler çünkü devlet halka verdiği söz için belirli bir ücret ödemek zorunda kalıcak dolar arttıkça. devletin elindeki parada erimiş olucak.
Hiç pozitif düşünemiyorum:(

zaten fırsatçı satıcılarımız dolar artmadan önce zam yapmak için ürünleri satmayıp ellerinde bekletip zarar etmemek için doların artmasını bekliyorlardı öyle satıyorlardı anında zam yapan bu satıcılar dolar 4 TL düştükten sonra anında bi indirim uygulamazlar işlerine gelmez çünkü halk alışmışken pahalı pahalı satıcaklar
Cidden ülkemiz çok fırsatçı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

0 faiz 0 kdv 0 ötv supra olamayacağına göre dolar da düşemeez
Merak etme birgün supramizi alırız

Geldi yine ekonomi tanrıları. Öne ne sürüyorsunuz şuan o kadar merak ediyorum ki. Bir de konuya ekonomiden az çok anlıyorsanız göreceksiniz, bilirsiniz diye başlıyorsunuz. Ne ticaret tecrübeniz var ne iş tecrübeniz var. Uluslararası girdi-çıktılardan zaten haberiniz yok. İnstagram postlarından öğrendiklerinizle burda laf ebeliği yapıyorsunuz. Gerçekten İlber Ortaylı'nın sizler hakkındaki tespitleri nokta atışı. Cahillik ayıp bir şey değil ama siz cahil değilsiniz hatta cahiller kendi içinde tutarlıdır. Kötü ve tehlikeli olan yarı cahillerdir.
Kimsenin çeyrek çepelek bilgiyle yüksek sesle konuşma hakkı olmamalıdır.

Geri