Neler Yeni

Dilbilim mi İngiliz Dilbilimi Mi?

Alfha13

80+ Silver
İkisi arasında kaldım. Anladığım kadarıyla İngiliz olan için daha fazla iş imkanı var ama Türkçe olan da daha fazla üniversitede bölüm bulunduruyor ve şehir olarak çok daha uygun. İngiliz sadece Hacettepe (Ankara) ve Mersin'de, normal olan ise Boğaziçi, İstanbul, Ankara gve birkaç yerde daha var.

Biliyorsanız eğer hangisi daha iyidir, hangisinin daha fazla avantajı vardır?

Ana hedefim dilbilimci olmak ama olmazsa alternatifler de olmalı haliyle. Kısacası hangisi daha iyidir?

Ek olarak biliyorsanız Boğaziçi'ndeki İngiliz mi yoksa normal mi? Dersler İngilizce sanırsam ama bölüm de öyle mi bilmiyorum.

Caelius

80+ Silver
İkisi arasında kaldım. Anladığım kadarıyla İngiliz olan için daha fazla iş imkanı var ama Türkçe olan da daha fazla üniversitede bölüm bulunduruyor ve şehir olarak çok daha uygun.

Biliyorsanız eğer hangisi daha iyidir, hangisinin daha fazla avantajı vardır?

Ana hedefim dilbilimci olmak ama olmazsa alternatifler de olmalı haliyle. Kısacası hangisi daha iyidir?

Ek olarak biliyorsanız Boğaziçi'ndeki İngiliz mi yoksa normal mi? Dersler İngilizce sanırsam ama bölüm de öyle mi bilmiyorum.
ingiliz dil bilimi daha faydali olucaktir diye dusunuyorum

Phenoma

80+ Silver
Ben olsam kendi dilimin profesörü olmayı tercih ederdim. İş imkanı olarak ise İngilizce daha iyi olabilir sanırım. Şehir ise çok önemli bir kriter ise sizin için tabii ki dikkat edin ama benim için çok önemli olmazdı.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,542
İsim
Mert Metshi
İngiliz seçip yurtdışında yaşardım

Alfha13

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Is imkani daha fazla ve yurt disina acilman kolaylasir bu sayede kendi dilinle sadece turkiyeye hizmet edebilirsin ancak ingilizce evrensel bir dil nereye gidersen git cogu gelismis ulkelede ingilizce gecerli
Onu biliyorum zaten, ek bir artısı var mı diye sormuştum aslında.

Alfha13

80+ Silver
Hocam daha ne olsun dunyanin kapilari
Yurtdışına gidince "İngilizce biliyorsun, gel sana hemen iş verelim." demeyecekler ya. Üstte de demiştim dilbilim direkt bir meslek değil. Yani İngiliz olanın normal olana göre farklı meslek - iş değil - imkanı var mı? Onu merak ediyorum.

Caelius

80+ Silver
Yurtdışına gidince "İngilizce biliyorsun, gel sana hemen iş verelim." demeyecekler ya. Üstte de demiştim dilbilim direkt bir meslek değil. Yani İngiliz olanın normal olana göre farklı meslek - iş değil - imkanı var mı? Onu merak ediyorum.
Hocam zaten kimse kimseye ingilizce biliyo diye is vermiyo dil bilmek bir niteliktir her kazandigin sey niteligini arttirit yani ingilizce bilmenin senin hayatina bir suru katkisi olur diyelim sen jngilizce ogrendin sonra ordan burdan video montaj ogrendin amerikada bir sirkette video editoru olarak ise baskayabilirsin zaten yurt disinda is yapmanin en temel seyi belli bir duzey ingilizce bilmek

Alfha13

80+ Silver
Hocam zaten kimse kimseye ingilizce biliyo diye is vermiyo dil bilmek bir niteliktir her kazandigin sey niteligini arttirit yani ingilizce bilmenin senin hayatina bir suru katkisi olur diyelim sen jngilizce ogrendin sonra ordan burdan video montaj ogrendin amerikada bir sirkette video editoru olarak ise baskayabilirsin zaten yurt disinda is yapmanin en temel seyi belli bir duzey ingilizce bilmek
İngilizce öğrenmeli miyim demiyorum, zaten iki dilbilim bölümü de İngilizce - ki zaten dil sınavına giriyorsun, bu da İngilizce biliyor olman gerektiğini gösteriyor. - . İngilizce olması dışında bir artısı yok yani, her halükarda İngilizce öğreneceğim zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,215
Üyeler
172,797
Son üye
kurome
Top Bottom