Gerçek anlamda yazılımcı olmak

Lothunia

80+
Reaksiyon skoru
87
Öncelikle selamlar.Ben Fırat uni yazılım muh tek fakültesi 1. Sınıf ogrencisiyim.Suanda javada oop ye kadar biliyorum.Onun dışında unity ve c# ile oyun yazıyorum.Sizlerden ise benim çok iyi bir yazilimci olabilmek için ne yapmam gerektiği,nereden çalışmalıyım,neler yapmalıyım,sırasıyla yazarsanız sevinirim...

hangi alanda çalışmak istiyorsun

Her alanda fark etmez
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öğrenciyken çalışmak istiyorum özellikle
her alan diye bir şey yok.şunu yapacağım dersin ona göre ilerlersin. önce kendine bir alan seçmelisin.

Oyun geliştirici veya yapay zeka dedin.Bir anda backend e döndün. Kararın hızlı değişti.Backendin ne olduğunu biliyor musun?

Öğreniriz hocam problem değil yeterki yol gösteren olsun
yaşın da biraz küçük benden ama ne olduğunu bilmediğin konuda gelişeyim diyorsun.önce bir araştır ben ne istiyorum de kendine. oyun geliştiricisi olmakla backend dev olmanın birbiriyle alakası yok aynı dille yazsan bile. sen bana diyorsun ki ben şehir dışına çıkıcam nasıl giderim.ben de sana diyorum ki hangi ile gideceksin ona göre yolu tarif edeyim.sen bana diyorsun ki sen nereye gittiysen ben de oraya gideyim.benim yaptığım işi belki sen sevmeyeceksin.belki öbür alanlardan birinde daha başarılı olacaksın.bi araştır frontend neymiş backend neymiş hangi diller frameworkler kullanılırmış.elinin altında internet,bilgi derya deniz.ben seni bir alana yönlendiremem ki.yada yapay zeka,machine learning mi istiyorsun.keras tenserflow araştır neymiş.hangi dil lazımmış. her işi yaparım diyen birisi olma.tek alanda yoğunlaş birden fazla alanda anda uzmanlaşamaycaksın zaten.

İleride Harward'da veya MIT'te Master yaparsın, olursun aranan bir yazılımcı.

Geri