YouTube da faydalı bişey gibi anlatıyorlar bende yapma taraftarı değilim merak ettim sadece teşekkürlerOverclock yapmanı önermem zararlı bir şey sonuçta![]()
Hocam overclock yapınca sıcaklık niye düşsün artar, güç tüketimi de artar.Fazla abartmayarak ve deneyerek RAM hızını afterburnerla yükseltmeni tavsiye ederim.
Vsync kullan. 75 hz mönitorun varsa 75 fps kalsın.
Gpu kullanımı düşer,sıcaklık düşer,güç tüketimi düşer buda diğer faydası.
tabii ki hangi kart a yapacağın da önemli.
Ets 2 gibi oyunlarda vsync önemli.
Hayır olmaz, zaten kolay iş o kadar zor değil. Yakmazsın merak etme. Ben efsane bir O.C yaptım RTX 2080 bellek hızında çalışıyor. Çekirdek hızını ise gayet güzel arttırdım. Şuan RTX 2060'a yakın performans alıyorum.Ekran kartına oc yapılırsa garanti dışı olurmu
Saol hocamHocam overclock yapınca sıcaklık niye düşsün artar, güç tüketimi de artar.
Hayır olmaz, zaten kolay iş o kadar zor değil. Yakmazsın merak etme. Ben efsane bir O.C yaptım RTX 2080 bellek hızında çalışıyor. Çekirdek hızını ise gayet güzel arttırdım. Şuan RTX 2060'a yakın performans alıyorum.
Bak kardeşim sorunun cevabı nı biliyorum ama bundan önce ekran kartın galax 1click oc mi yoksa gigabyte oc modelinmi yoksa msi oc modeli yada gaming x mi yani ekran kartın oc için mi tasar lanmış ekran kartın oc için tasar lanmışsa sorun çıkma şansı düşüktür yardımcı olduysam ne mutlu bana [emoji6] (not olmaz ama sorun çıkmazsa ve ekran kartın oc için yapıldıysa)Ekran kartına oc yapılırsa garanti dışı olurmu
ekran kartı msı armor rx570Bak kardeşim sorunun cevabı nı biliyorum ama bundan önce ekran kartın galax 1click oc mi yoksa Gigabyte oc modelinmi yoksa MSI oc modeli yada gaming x mi yani ekran kartın oc için mi tasar lanmış ekran kartın oc için tasar lanmışsa sorun çıkma şansı düşüktür yardımcı olduysam ne mutlu bana [emoji6] (not olmaz ama sorun çıkmazsa ve ekran kartın oc için yapıldıysa)
SM-N9005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Vsync açarsan sıcaklık düşer. Benim kartta o.c yapmadan Vsync açık gpu kullanım %100,Oc den sonra gpu kullanım vsync açık %75-%85 olduğundan sıcaklık düşüyor. Çekirdek hızını oynamıyorum sadece ram hızını arttırıyorum birde.Hocam overclock yapınca sıcaklık niye düşsün artar, güç tüketimi de artar.
Hayır olmaz, zaten kolay iş o kadar zor değil. Yakmazsın merak etme. Ben efsane bir O.C yaptım RTX 2080 bellek hızında çalışıyor. Çekirdek hızını ise gayet güzel arttırdım. Şuan RTX 2060'a yakın performans alıyorum.