Yardım PC ikinci Rami görmüyor

Rhavenix

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
703
Merhaba arkadaşlar,
PC ye takviye olarak ikinci bir ram takviyesi yaptım ama bilgisayar özelliklerinde takılı olarak 16 GB ram gözüküyorken 8 GB kullanılabiliyor yazıyor. Ramlerin yerini değiştim çıkar tak yaptım ikisini de yalnız takıp çalıştırdım bir sorun ile karşılaşmadım ama ikisini de takınca takılı 16 gözüküyorken kullanılabilir 8 GB gözüküyor bunun sebebi nedir sorun nasıl çözülür.
Ramler:
XPG 8 GB 3200 MHZ RAM
XPG 8 GB 3000 MHZ RAM

Bak knk bazilarda şey oluyor ramlari yan yana takmican 2.rami bir öndeki slota takican bazıları öyle belki sebzede öyledir yani 2 ram arasında bir slot boş kalıcak bide öyle dene

Voltaj atmış bende de olmuştu ramlari tak 30 dk bekle pc kapalı olsun.

Ya düşünmüyorum öyle bir şey olduğunu ama. Anakartınızın modeli nedir? Millattan önce çıkmış olma ihtimali var mı?

Ya düşünmüyorum öyle bir şey olduğunu ama. Anakartınızın modeli nedir? Millattan önce çıkmış olma ihtimali var mı?
o ihtimali var çünkü a320 m pro-e
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir de bios pili çıkararak sıfırlama gibi bir şey yapmam lazımmış araştırarak buldum öyle bir şey doğru mudur
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ramlerin yerlerini değiştir 30 dk bekle olmazsa psu kapat tekrar aç tekrar dene
onları çok denedim yaptım

Onuda deneyebilirsiniz. o sırada işlemci modelinizi bana atar mısınız? Ayrıca baktığım kadarıyla anakartınız destekliyor.

Onuda deneyebilirsiniz. o sırada işlemci modelinizi bana atar mısınız? Ayrıca baktığım kadarıyla anakartınız destekliyor.
anakartım: a320 m pro-e
işlemcim : ryzen5 2600
ekran kartı : msi gtx 1050 ti
hepsini yazayım da :D

Desteklemesi lazım hocam. Bios pilini çıkarmaya deneyin bakalım.

İzleyin hocam ben buralardayım daha. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Geri