IOS Virustotal linki virüslü gösteriyor

Messinin kramponu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
485
Bir şey araştırırken yanlışlıkla bir kısaltma linke tıkladım ve pdf açıldı. İkisini virustotalde tarattığımda virüstotal sayfa olarak açılan pdf’yi güvenli, kısaltma linkte 89/1 olarak virüslü gösterdi. Çerezleri ve site verilerini sildim. Herhangi bir şey olur mu?

Virüs taraması yap PCde. Virüslü linkte tıkladıysan veya bir şeyler indirdiysen tabii ki virüs bulaşma ihtimali var.

Herhangi bir dosyada False Positive olma ihtimali var, bu kadar takıntılı olmayın. Kaliteli bir anti virüs programı kullanın yeterli.
False Positive : Hatasız/sıkıntısız dosyayı, hatalı/sıkıntılı göstermek.

Virüs taraması yap PCde. Virüslü linkte tıkladıysan veya bir şeyler indirdiysen tabii ki virüs bulaşma ihtimali var.
Hocam iphone üzerinden tıkladım bir şey inmedi yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herhangi bir dosyada False Positive olma ihtimali var, bu kadar takıntılı olmayın. Kaliteli bir anti virüs programı kullanın yeterli.
False Positive : Hatasız/sıkıntısız dosyayı, hatalı/sıkıntılı göstermek.
Hocam cihaza AV yüklenmiyor.

Hocam iphone üzerinden tıkladım bir şey inmedi yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam cihaza AV yüklenmiyor.
Cihazı belirtseydiniz ona göre yorum yapardım, İphone'lar yazılım dizaynı gereği ucu açık olmadığından, Android'lere nazaran daha iyi bir güvenliğe sahip. Bu da kötü amaçlı yazılım bulaşma olasılığını düşürüyor pek de endişe edecek bir şey yok gibi.

Cihazı belirtseydiniz ona göre yorum yapardım, İphone'lar yazılım dizaynı gereği ucu açık olmadığından, Android'lere nazaran daha iyi bir güvenliğe sahip. Bu da kötü amaçlı yazılım bulaşma olasılığını düşürüyor pek de endişe edecek bir şey yok gibi.
Hocam konu başlığında ios seçmiştim ondan dolayı yazmayı gerek görmedim kusura bakmayın. Teşekkür ederim.

başlıkta ıos yazıyor zaten.

Hocam şimdi aklıma geldi tıklarken hücresel veri ile tıkladım kapa aç yapsam ip değişirmi birde keylogger indirmedende bulaşıyormuş sanırsam. Sorun olur mu?

İlkte yazmıyordu.

Evet, IP değişir, keylogger dosya indirmeden bulaşmaz. Sıfır gün gibi şeyler lazım onun için o da çok çok düşük bir ihtimal oluyor.
Hocam ilkte yazıyordu hatta konuyu açarken kontrol etmiştim. Cevabınız için teşekkürler.

İlkte yazmıyordu.

Evet, IP değişir, keylogger dosya indirmeden bulaşmaz. Sıfır gün gibi şeyler lazım onun için o da çok çok düşük bir ihtimal oluyor.
Hocam son olarak virustotal sonucunun ekran görüntüsünü çektim. Bir şey farkettim link direk PDF dosyasını indiriyormuş. Ondan doldyı bu sonucu vermiş olabilir mi?

Not : link http ile başlıyor.

Ekler

• D2FAF843-0AB8-464D-AC96-BDF6B646E536.jpeg
    D2FAF843-0AB8-464D-AC96-BDF6B646E536.jpeg
    801.6 KB · Hit: 28
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,166
Üyeler
188,210