Bu kelimelere sinirlenen tek ben değilimdir umarım ?

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,158
Sokak röportajları'nda "İnşallah düzelecek işte Allah sonumuzu hayretsin" diyen kesime çok sinirleniyorum çünkü kendin karar verme özgürlüğün var neden sen bir şey yapmıyorsun niye Allah'dan veya Tanrı'dan yardım istiyorsun bilmiyorum bana mı garip geliyor yanlış anlaşılma olmasın son zamanlarda çok oldu bu durum

Sokak röportajları'nda "İnşallah düzelecek işte Allah sonumuzu hayretsin" diyen kesime çok sinirleniyorum çünkü kendin karar verme özgürlüğün var neden sen bir şey yapmıyorsun niye Allah'dan veya Tanrı'dan yardım istiyorsun bilmiyorum bana mı garip geliyor yanlış anlaşılma olmasın
Knk onları demelerindeki niyet yani kötü bi durum olur ya. onun hakkında iyi niyetlerini ve dualarını iletirler. Onu kastediyorlardır birçoğu

Knk onları demelerindeki niyet yani kötü bi durum olur ya. onun hakkında iyi niyetlerini ve dualarını iletirler. Onu kastediyorlardır birçoğu
İnşallah diye diye bu hale geldik diye düşünüyorum ben yanlış mı düşünüyorum

Bir yandan haklısın bir yandan haksızsın. Bu düşünce müslümanlığa aykırı bir düşüncedir. Ancak şu durumda yapılabilecek pek de bir şey yok açıkçası.

Ne yapması gerekiyor?
Mesela ses çıkartmak lazım, susarak daha kötü bir hal alacak diye düşünüyorum her gün kötüye gidiyor diğer milletlere bakınca bir zam gelse adamlar yollara dökülüyor bir çok örnek var ( teşvik etmek falan değil amacım kimse yanlış anlamasın başıma da iş almak istemiyorum )

Sokak röportajları'nda "İnşallah düzelecek işte Allah sonumuzu hayretsin" diyen kesime çok sinirleniyorum çünkü kendin karar verme özgürlüğün var neden sen bir şey yapmıyorsun niye Allah'dan veya Tanrı'dan yardım istiyorsun bilmiyorum bana mı garip geliyor yanlış anlaşılma olmasın son zamanlarda çok oldu bu durum
Tevekkül inancı denen bir şey var. Elinden geleni yaparsın sonrasında Allah'a bırakırsın. O insanlar da tevekkül ediyor aslında Allah sonumuzu hayır etsin diyerek.

Tevekkül inancı denen bir şey var. Elinden geleni yaparsın sonrasında Allah'a bırakırsın. O insanlar da tevekkül ediyor aslında Allah sonumuzu hayır etsin diyerek.
Hiç bir dine inanmıyorum desem yeridir acaba ön yargı ile mi yaklaşıyorum konulara

Hiç bir dine inanmıyorum desem yeridir acaba ön yargı ile mi yaklaşıyorum konulara
Olabilir. İnsan herhangi bir şeyi çok duyduğunda gıcık kapabilir, bu şey şarkı olabilir bir söz olabilir vb. Ekonomik sorunlarda da hassaslaştiğimiz bir dönemde bu sözlere gıcık kapmış olabilirsin. Dediğim gibi tevekkül inancına dayanıyor bu İslam dininde.

Mesela ses çıkartmak lazım, susarak daha kötü bir hal alacak diye düşünüyorum her gün kötüye gidiyor diğer milletlere bakınca bir zam gelse adamlar yollara dökülüyor bir çok örnek var ( teşvik etmek falan değil amacım kimse yanlış anlamasın başıma da iş almak istemiyorum )
Demokratik bir ülkede yaşıyorsun. Tepkini sandıklar gelince oyunla koyarsın, gerisi Allah kerim.

Teşekkürler herkese iyi geceler dilerim

Geri