Sizce Mining Haram Mı?

Hala böyle şeylerin haram olup olmadığını düşünen insanlar mı var :D yap gitsin

Haram değil. Sistemlerin tanesini ne kadara aldınız?

Senin beynin düşmanlıktan başka bir şeye çalışmaz. Ben yok mu demişim? Adam bunların olduğu bir dinden ne bekliyorsun minvalinde bir şey diyerek dalga geçmeye çalışmış. Başka bir mahlukatta gelmiş onu burda savunmaya çalışıyor olmayan aklıyla
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sağol kardeşim Allah razı olsun. Kafir her yerde karşımıza çıkıyor. Tek mesaileri din düşmanlığı başka bir şey değil.
Kimsenin mesaisi din düşmanlığı felan değil. Saçma sapan ithamlarda bulunup duruyorsun. Yazılanlardan kendi bakış açına göre gördüğün kadarını yorumluyorsun. İftira atıp, dinsiz demenin de günahını sevabını araştır. Ayet atıyoruz, kitapta yazan ayeti inkar edermişcesine atan kişiye dinsiz yaftası yapıştırıyorsunuz. Cahilsiniz başka bir şey demiyorum. Sizin gibiler yüzünden bu ülke bu halde zaten. :)

Kardeşim o zamanın şartlarında böyle şeyler olmadığı için Kur'an da yazılmaz bunlar detaya inilince öğrenilir
Hocam dalga geçtiğini görmüyor musunuz? Haram olmasını gerektirecek ne durum var?
Mesela rent a car size araba kiraladığında günaha mı giriyor :D

Anlıyorum dostum. Sen ağaçtan ağaca atla eline de muz al. Senin yerin buralar değil. Çık doğaya felan maymunlarla yaşa. Onların IQ seviyesi 80 felan uyum sağlarsın.
insan kendinden bilir işi insanlar olarak konuşarak anlaşıyoruz senin aksine

Kimsenin mesaisi din düşmanlığı felan değil. Saçma sapan ithamlarda bulunup duruyorsun. Yazılanlardan kendi bakış açına göre gördüğün kadarını yorumluyorsun. İftira atıp, dinsiz demenin de günahını sevabını araştır. Ayet atıyoruz, kitapta yazan ayeti inkar edermişcesine atan kişiye dinsiz yaftası yapıştırıyorsunuz. Cahilsiniz başka bir şey demiyorum. Sizin gibiler yüzünden bu ülke bu halde zaten. :)
Senin gibi zır cahillerle daha fazla muhatap olmayacağım. Sizin gibilere söyleyecek çok fazla söz yok. Ümitsiz vakasınız. Sen ve senden kaç tane varsa hepiniz.

Uygunsuz davranış
insan kendinden bilir işi insanlar olarak konuşarak anlaşıyoruz senin aksine
Aynen kanka kişi kendinden bilir işi. Bir iş hakkında bilgi ve fikir sahibi olduğumuzda, illaki uygulamalı olarak yapmak gerekir. Zaten bu mentalite ve mantıkta olan biriyle çokta şey etmemek lazım. Ağaçtan ağaca elinde muzla sana mutluluklar dilerim. :)

Senin gibi zır cahillerle daha fazla muhatap olmayacağım. Sizin gibilere söyleyecek çok fazla söz yok. Ümitsiz vakasınız. Sen ve senden kaç tane varsa hepiniz.
Yok senin gibi kendi kitabında yazanı inkar eden, yobaz ve cahil kesim ile muhattap olmamak gerekiyor. Sen aç kitabını oku biraz. :D

Uygunsuz Dil
Aynen kanka kişi kendinden bilir işi. Bir iş hakkında bilgi ve fikir sahibi olduğumuzda, illaki uygulamalı olarak yapmak gerekir. Zaten bu mentalite ve mantıkta olan biriyle çokta şey etmemek lazım. Ağaçtan ağaca elinde muzla sana mutluluklar dilerim. :)

Yok senin gibi kendi kitabında yazanı inkar eden, yobaz ve cahil kesim ile muhattap olmamak gerekiyor. Sen aç kitabını oku biraz. :D
köşende ağlayabilirsin ergen velet o muzu alacak durumun bile yok en azından senden bilgili olduğum kesin

köşende ağlayabilirsin ergen velet o muzu alacak durumun bile yok en azından senden bilgili olduğum kesin
Tabi yazdığın ve kurmaya çalıştığın, fakat kuramadığın cümleler de bunu kanıtlar neticede. Önyargınla ve kendi kişiliksiz konfor bölgende boğul sen. Senin normal şartlarda kötürüm felan olman gerekiyor. Ne yaptın da ailen sana bilgisayar aldı? kalktın yemek felan mı yedin? neyi başardın?

Bildiğim kadarıyla manipülasyona açık olan durumlar da kaçınılması gerekiyor. Bir kaç arkadaş çıkacak diyecek ki altın dolar da kur olarak değişkenlik gösteriyor. Doğrudur elbet ama onları devletler benimsemiş ve bir sorun olduğun da sana güvence verebilecek şekildedir(bunu şuanki bizim ülkede kur artıyor ne güvencesi diye bakmayın demek istediğimi anlayan arkadaşlar vardır)Ama kripto paralar mining demiyorum paralar manipülasyona açıktır. Örnek olarak Elon Muskın bir tweeti ile Btc nin veya alt coinlerin bir anda yüksek meblalar ile inip çıkması sakıncalı gösteriyor. Ama mining daha farklı geliyor bana kriptoda alıyorsun saklıyorsun 1e 1000-2000de katabiliyorsn 0ı da çekebiliyorsun ama miningde bir ürün alıyorsun ve onu kullanıyor ticaret yapıyorsun diye düşünüyorum.He ne kadar doğru olur düşüncem bilinmez yine de sakıncalı buluyorum tabi ki.

Uygunsuz davranış
Tabi yazdığın ve kurmaya çalıştığın, fakat kuramadığın cümleler de bunu kanıtlar neticede. Önyargınla ve kendi kişiliksiz konfor bölgende boğul sen. Senin normal şartlarda kötürüm felan olman gerekiyor. Ne yaptın da ailen sana bilgisayar aldı? kalktın yemek felan mı yedin? neyi başardın?
boş yapma velet işine git

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,719
Üyeler
184,208
Son üye
meraydın2512
Geri