Sizce Mining Haram Mı?

Selamün aleyküm
Bizim bı arkadaş internet kafesini satıyor ondan 6 adet 3060 li bilgisayar satın aldım bunları mining de kullanmak istiyorum ürünler çok yeni kazançda yüksek olur eminim tek sıkıntı haram ise ürünleri satıcam değilse hemen başlamayı düşünüyorum
Sence altın haram mı !?

Peridoydik bakımı elektrik masrafı rig kurmak. 1 kartla mı yapılıyor bu işler sanıyorsun sen? Çok zayıf düşünüyorsun.
Kendinize göre haklı olabilirsiniz ancak cidden zor bir şey değil.Ben zaten bana göre dedim katılmak zorunda değilsiniz.

Haram habibi haraaaaammm

Selamün aleyküm
Bizim bı arkadaş internet kafesini satıyor ondan 6 adet 3060 li bilgisayar satın aldım bunları mining de kullanmak istiyorum ürünler çok yeni kazançda yüksek olur eminim tek sıkıntı haram ise ürünleri satıcam değilse hemen başlamayı düşünüyorum
Ben bir kere araştırmıştım; elle tutulan bir cisim (ne desem bilemedim) olmadığı için caiz değilmiş.

İslam’daki kölelik günümüzdeki masa başı işçilerinden iyidir sadece savaş esirlerleri köle olabilir ve zaten tarih boyunca savaş esirlerinin genellikle öldürüldüğü veya işkence ile bilgi alındığı düşünülünce mantıklı. Ayrıca köleler efendisinin yediğinden yiyip giydiğinden giyer. Bu sistemde ırki veya sosyal bir farklılıktan değil savaşta seni öldürmeye çalışan birine uygulanıyor. Amerika’daki afrikalı köleler gibi zincire vurulmuş sırf zenci diye dövülerek çalıştırılan işçiler değil.
Sen Müslüman mısın? Kendine Müslüman mi diyorsun sen? Kurana iftira attın az önce. Ve şaka dedin. Bi profilime tıkla bakayım kaç bin tane mesajım var benim bu forumda. Daha dün üye olmuşsun 20 tane mesajın var bana git diyanet foruma üye ol cart curt yapıyorsun. Nereden tutsam elimde kalıyor.
Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Şüphesiz ki onlar, Allah’a hiçbir zarar veremeyeceklerdir. Allah, onların ahirette (güzel) bir paylarının olmasını istememektedir. Ve onlara büyük bir azap vardır. (3/Âl-i İmran 176)

kanka ironi yaptigimi anlamayacak kadar...

ekran karti fiyatlarini gereksiz arttirmak baskasina zarar vermese de moralini dusuruyodur elbet dolayli yoldan bakarsak illa bir seyler cikar
Moralle haram ya da helal olduğu kanaatine varmak aşırı saçma bir şey. Bu gibi durumlar her ürün ve iş dalı için geçerli. Buna göre değerlendirecek olursak dünyadaki her iş dalı haram.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sen burada benim dinime hakaret edemezsin

@Perfectshot06 @Abdullah Hacıgül dini inancımıza saygısızlık yeterince ban sebebi bence?
Doğru olan bir şeyi söylemiş adam. Cariyelik ve kölelik serbest bu dinde? kim hakaret ediyor dine? açıp biraz kendi kitabınızı okuyun. Cahil cahil yorumlar

Sen burada benim dinime hakaret edemezsin

@Perfectshot06 @Abdullah Hacıgül dini inancımıza saygısızlık yeterince ban sebebi bence?
AL KARDEŞ BU DA AYET: "Onlar/ Müminler, mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri ile ilişki kurarlar."(Müminûn, 23/5-6). "Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin."(Nisa, 4/3).

Son düzenleme:
Moralle haram ya da helal olduğu kanaatine varmak aşırı saçma bir şey. Bu gibi durumlar her ürün ve iş dalı için geçerli. Buna göre değerlendirecek olursak dünyadaki her iş dalı haram.

Doğru olan bir şeyi söylemiş adam. Cariyelik ve kölelik serbest bu dinde? kim hakaret ediyor dine? açıp biraz kendi kitabınızı okuyun. Cahil cahil yorumlar

AL KARDEŞ BU DA AYET: "Onlar/ Müminler, mahrem yerlerini günahlardan korurlar. Yalnız eşleri ve ellerinin altında bulunan cariyeleri ile ilişki kurarlar."(Müminûn, 23/5-6). "Eğer (birden çok evlilikte kadınlar arasında) adaleti gerçekleştirmekten endişe ederseniz, bir kadınla veya eliniz altında olan cariyelerle yetinin."(Nisa, 4/3).
tamam kardeş en bilen ergen ateist sensin kaybol şimdi

tamam kardeş en bilen ergen ateist sensin kaybol şimdi
Veri sunuyorum? aç kuranı kerimi bak ayete. Ayetin kaçıncı ayet olduğu yazıyor. Ayrıca ateist olduğumu nereden çıkardın? bu kadar minimal ve basit şeyleri bilmek, en bilen, en çok bilen statüsüne sokmaz seni. Ayet yazıyorum. Yazdığım ayet sonucunda mı ateist olduğum sonucuna vardın? bu kadar ön yargılı yaklaşıp, tartışacak kapasitede değilsen. Sen kaybolup gidebilirsin. Seviyen çok yerlerde çünkü. :)

Hani kuran evrenseldi kanka :D
Şüphe müphe yok kral. Haram işte emek yok bir şey yok. Oturduğum yerde para kazaniyon. Ne bir uğraş gerektiriyor nede başka bir şey

Selamün aleyküm
Kendi Sermayenle Kazanç Elde Ediyorsun Devir Giderek Buna Evriliyor Boş Yapanlara Bakma Sen Kazancına Bak.
Kimseden Çalmıyorsun Kendi Verdiğin Parayla Aldığın Ürün İle Kazanç Sağlıyorsun.

Veri sunuyorum? aç kuranı kerimi bak ayete. Ayetin kaçıncı ayet olduğu yazıyor. Ayrıca ateist olduğumu nereden çıkardın? bu kadar minimal ve basit şeyleri bilmek, en bilen, en çok bilen statüsüne sokmaz seni. Ayet yazıyorum. Yazdığım ayet sonucunda mı ateist olduğum sonucuna vardın? bu kadar ön yargılı yaklaşıp, tartışacak kapasitede değilsen. Sen kaybolup gidebilirsin. Seviyen çok yerlerde çünkü. :)
seviyeme çıkman için beyin nakli olman gerek

Senin beynin düşmanlıktan başka bir şeye çalışmaz. Ben yok mu demişim? Adam bunların olduğu bir dinden ne bekliyorsun minvalinde bir şey diyerek dalga geçmeye çalışmış. Başka bir mahlukatta gelmiş onu burda savunmaya çalışıyor olmayan aklıyla

Küfürde yarışanlar seni üzmesin. Şüphesiz ki onlar, Allah’a hiçbir zarar veremeyeceklerdir. Allah, onların ahirette (güzel) bir paylarının olmasını istememektedir. Ve onlara büyük bir azap vardır. (3/Âl-i İmran 176)
Sağol kardeşim Allah razı olsun. Kafir her yerde karşımıza çıkıyor. Tek mesaileri din düşmanlığı başka bir şey değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,157,937
Üyeler
183,920
Son üye
doganylmm
Geri