ABD Cayır Cayır Yanıyor !

Ekonomin dışa bağlı olduğu için olabilir mi? Şuanda kullandığınız çoğu şey Amerika'ya ait. Doların düşmesi için yerli üretim lazım başka bir şey değil.
Vestel venus kullansa, herkes ford yerine yeni süperjetimiz togg alsa, dolar gerçekten düşer, dolara yatıracağına altına yatırsa, herşeyi devletten buluyorlar, sanki her şey devletin suçu.

Ekonomin dışa bağlı olduğu için olabilir mi? Şuanda kullandığınız çoğu şey Amerika'ya ait. Doların düşmesi için yerli üretim lazım başka bir şey değil.
Evet doğru da sinirlenmiş gibisin ?

Vestel venus kullansa, herkes ford yerine yeni süperjetimiz togg alsa, dolar gerçekten düşer, dolara yatıracağına altına yatırsa, herşeyi devletten buluyorlar, sanki her şey devletin suçu.
Kullanmasına kullanırız ama bunlar yerlilik oranı düşük olursa bize pek faydası olmaz.

Hocam vestel venus iyi bir marka değil ama.İyi olunca herkes alır.Togg alın diyorsunuz fakat 200 bin tl den aşağı olmaz o araba.Milletin o kadar parası yok malesef nasıl alsınlar.

Bir örnek vereceğim. Tarıma destek vermemek halkın suçu mu? Sen bir tarım ülkesisin çiftçiye verdiğin destek ortada. Çiftçi kar edemiyor bir süre sonra üretim duruyor.

Vatandaşın suçu mu dostum? Bahsettiğin Vestel markası telefonlarını üretirken panelini Samsung'tan, kamerasını Sony'den, chipsetini Çin'den aldıktan sonra ne anlamı kalıyor, tek ürettiği şey dış kasası ki onu üretmesi de çok zor değil. Ayrıca bahsettiğin ürünler bizim ülkemizde rakiplerine nazaran daha kalitesiz ve çok daha pahalı şeyler. Yerli üretime destek verilirken sırf üretmek amacıyla değil de diğer Global firmalarla rekabet edebilecek uygun fiyatlı ürünler üretilmeli. Ülkenin yarısı asgari ücretle geçiniyor. Allah aşkına kim tutup da bir arabaya 200K para verebilir?

Ortada bir propaganda var sanki protestoyu sabote eden holiganlar ve holiganların arkasındaki bir çok kötü niyetli insan. Fikir güzel ama bazı hareketler gerçekten çok göze batıyor

Yerli üretim de kaliteli olsa keşke. Ülke çin pazarına döndü bir corsairimiz bir cooler masterımız olsun isteriz ama anca rampage everest falan.

Hocam vestel venus iyi bir marka değil ama.İyi olunca herkes alır.Togg alın diyorsunuz fakat 200 bin TL den aşağı olmaz o araba.Milletin o kadar parası yok malesef nasıl alsınlar.
Yaw hocam herkes bir fedakarlık yapcak, ne demek kötü yaa, eniştemle babam aynı zamanda telefon aldı, biri s7 edge, öbürü z10 vestel, s7 edge 3 kere tamire gitti, babamsa sadece birkere kapandı geri açıldıi başka problem hatırlamıyorum.

Evet doğru da sinirlenmiş gibisin ?

Sinirlenmem sence de normal değil mi dostum? Ülkeye yararlı bir şeyler yaparsan ülkenin ekonomisi düzelir, millete beddua etmekle olmuyor bu işler maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,307
Üyeler
188,738
Son üye
han1099
Geri