Neler Yeni

ABD Cayır Cayır Yanıyor !

BMW_M4

80+ Bronze
Şu iki telefon aynı mı Allah aşkına?

Bana bu iki telefondan ohaaa diyeceğim bir fark göstersene?

BugraSamet

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
904
İsim
Buğra Samet
Doların sadece yerli üretimi halka satmakla ilgili olduğunu mu düşünüyorsun yaşın kaç kardeş?
Doların düşmesi için ülkeye döviz girmesi lazım yani ülkeye yabancı yatırımcı gelmesi türk markalarının yurtdışında satılması lazım.
Ülkeye yatırımcının gelmemesi devletin, markalarımızın satılmaması markaların ve devletin suçu tabii ki sen venus alsan dolar 1 lira olacak sanki. Ülkeye yatırımcı gelse yurtdışına birşeyler satsak dolar TL biraz rahatlar. Ve kimse doların global olarak değer kaybetmesini beklemesin, çok bekler sıkılır.
Sizde abartmayın yaşla ne alakası var? Düşüncesini belirtiyor adam.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Lütfen hepsini okuyun , en azından göz gezdirin.
Youtube üzerinde ABD ülkesinde yaşayan 2 Türk arkadaşın farklı videolarını izledim. Gerçekten kendilerini tehlikeye atarak bize TV'de anlatılandan çok daha fazlası olduğunu gösteriyorlar. Sorun şu ki , maalesef artık "George Floyd" bahane olmaya başladı. İzlediğim bir videoda bir yağmacı elinde beyzbol sopası ile "siyahi" bir insanın korumaya çalıştığı dükkanını yağmalamaya çalışıyor. Adam "bende sizdenim , niye böyle yapıyorsunuz ?" diyor ve buna aldırmıyorlar. İşin komik tarafı oradaki ise polisin "haklı" olarak ters kelepçe ile , şiddet uygulamadan götürmeye çalıştığı siyahi adamı savunan protestocular. Gündüz vakti yapılan yürüyüşler , eylemler vs. kesinlikle doğru ve polis kontrolünde zaten. Fakat bu yağma olayı gerçekten saçma (-ki sürekli medeniyet için örnek gösterilen , Türklere barbar diyen bir ülke bunu yapıyor). Birde işin komplo olabileceği tarafı var. Oradaki maskeli ve eldivenli kişilerin Suriye'de bu tür şeyler için eğitilen birlikler olduğundan tutun birçok komplo teorisi ortaya atıldı. Konumuza dönecek olursak , Amerika'da ırkçılık hâlâ devam ediyor ve bu çığırından çıktı. Çok geçmişe değil , yakın zamanda bunun örnekleri var. Arabasının içinde , ruhsat isteyen polise onu uzatmak için torpidoya uzanıp silah çıkaracak sanılarak öldürülen siyahi adam. Bir olaya müdahale etmek için elini belindeki silaha atıp diğer "beyaz" polisler tarafından birçok kurşun ile öldürülen "siyahi sivil polis". Ve gibi gibi pek çok şey var. Irkçılık cahilin sığınağıdır !
------------------------------------------------------------------
Amerika'da yaşayan bazı siyahi insanların ağzından çıkan ve beni çok etkileyen sözler ;
1 - "Bu ülkede siyahi olmak yasadışı , sadece hâlâ kağıda geçirmediler."
2 - "Eğer beyaz isen , suçlu olduğun kanıtlanana kadar suçsuzsundur. Ama siyah isen , suçsuz olduğun kanıtlanana kadar suçlusundur."

Protestocuların eğitimli suriyeli falan olması imkansız gibi çoğu takip ettiğim büyük veya küçük ünlü kişiler bile eylem için çıkmış dışarı. neyse Ameriga düşünsün :).

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Bırakın üstümüze oynamalarını , bir yerde "ABD" kelimesi geçince bile birbirimize düşüyoruz. Yine ülke içi hâl tartışılıyor. Konunun açılma amacı sabit ama geldiği nokta "ABD" yüzünden yine aynı , şaşırmıyorum artık.
.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Yani sen diyorsun ki bu bir amerika emperyalizmi değil? öylemi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amerikada asgari ücret kaç para,
Satte 7,25 usd günde 8 saat çalıştı diyelim ayda 1740 dolar eder İşte bu kadar para ediyor

11.779,80 TL

Burada bir vatandaş bunu 5 ayda kazanırken orada 1 ayda kazanıyorlar.

106410

80+ Silver
Bana bu iki telefondan ohaaa diyeceğim bir fark göstersene?

Eğer aralarında bir fark göremiyorum diyorsan böyle devam et kardeşim. Yolun açık olsun sana Vestel, Casper gibi niceleriyle mutluluklar.

BMW_M4

80+ Bronze
Eyaletten eyalete değişiyor ama 1500-1600 dolar. İphone 12 ise 800 dolardan satılacak.
Peki, ne yapcanız da ozaman dolar düşecek, herkes rahatlayacak?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Satte 7,25 usd günde 8 saat çalıştı diyelim ayda 1740 dolar eder İşte bu kadar para ediyor

11.779,80 TL

Burada bir vatandaş bunu 5 ayda kazanırken orada 1 ayda kazanıyorlar.
Hooopp, 1740 birim o, türkiyede 2200 birim, hayırdır birader, ürün fiyatına birimle geliyonuz, nolduuu?

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Peki, ne yapcanız da ozaman dolar düşecek, herkes rahatlayacak?
Sorduğunuz soruya cevap veriyorum ama konuyu başka yere çeviriyorsunuz. Ben daha sizinle tartışmaya girmeyeceğim.

BMW_M4

80+ Bronze
Eğer aralarında bir fark göremiyorum diyorsan böyle devam et kardeşim. Yolun açık olsun sana Vestel, Casper gibi niceleriyle mutluluklar.
Birisi çinde, öbürü türkiyede üretilir, türkiyede üretilen servis vb. teknik şeyler daha basit çözülür. Türk sanayisi mi? Çin sanayisi mi?

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Ekonmimiz çoğ iyi yeğenim

1591450980184.png

BMW_M4

80+ Bronze

106410