Intel i5 12400F ısınma ve fan sorunu

Reaksiyon skoru
10
Merhaba, yaklaşık 2 gün önce MSI Pro B660M-E anakartıyla Intel i5 12400F işlemcisini aldım. Termal macun sürmeme rağmen bilgisayar boşta olsa bile sıcaklık artıyor ve fan 3000 RPM'i bile geçecek kadar yükseliyor. Birkaç dakika sonra tekrar düşüyor. Acaba içerisindeki stok fan mı yetersiz kalıyor? Yoksa BIOS'ta vs. bir yerde mi yanlış yaptım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk termal macunu sürdükten 3 saat boyunca oyun oynasam dahi ses çıkmıyordu fakat fan aşırı ses çıkartmaya başladı.

E sport duo alabilirsiniz 800. LGA 1700 desteği var yazıyor açıklamasında ama siz satın almadan önce teknobiyotiğe sorun b660 anakarta uyumlu mu içinden aparatı çıkıyor mu diye.
peki bu işlemcinin boşta bile yükselip düşmesini engeller mi ?

Evet engeller. Zaten sessiz sayılan bir soğutucu. Siz biostan fan ayarlarını da yapmadınız muhtemelen. Hem kasa hem de işlemci fanı için güzel bir eğri belirleyin. Bios fotoğrafı atarsanız yardımcı olmaya da çalışırım.

Evet engeller. Zaten sessiz sayılan bir soğutucu. Siz biostan fan ayarlarını da yapmadınız muhtemelen. Hem kasa hem de işlemci fanı için güzel bir eğri belirleyin. Bios fotoğrafı atarsanız yardımcı olmaya da çalışırım.
evet biosta otomatik ayarlarda fan ayarları. eve 2 saate geçer size fotoğraf atarım. tabii aktif olursanız.

https://www.amazon.com.tr/Arctic-AC...d_wg=riiCY&ref_=pd_gw_ci_mcx_mr_hp_atf_m&th=1 burada daha ucuza denk geliyor aynı model sanırım buradan almak daha mantıklı değil midir?

evet biosta otomatik ayarlarda fan ayarları. eve 2 saate geçer size fotoğraf atarım. tabii aktif olursanız.

https://www.amazon.com.tr/Arctic-ACFRE00056A-Freezer-eSports-Soğutucu-Kırmızı/dp/B07MQ9MQ5M/?_encoding=UTF8&pd_rd_w=1pGe9&pf_rd_p=ed305cee-fe88-4e2b-add8-bde4dc5bad51&pf_rd_r=0K3P93RN92P86C8XEW8F&pd_rd_r=2a8e8443-4321-43c8-9f65-70a433373289&pd_rd_wg=riiCY&ref_=pd_gw_ci_mcx_mr_hp_atf_m&th=1 burada daha ucuza denk geliyor aynı model sanırım buradan almak daha mantıklı değil midir?
Bu tek fanlı modeli yani DUO olmayan modeli. Bu da iş görür eğer 800'e çıkmak istemezseniz.

Bu tek fanlı modeli yani DUO olmayan modeli. Bu da iş görür eğer 800'e çıkmak istemezseniz.
ben aslında erken elime geçsin diye amazondan bakmak istedim. çünkü stok soğutucu böyle çalışınca ben geriliyorum o yüzden sordum

sanırım sizin attığınız duo modeli LGA 1700 için ek olarak 130 tl vererek aparat almak gerekiyor.

1653486755418.png

Amazondan alacak olursanız almadan önce sorun teknobiyotikteki gibi 12. nesil intel için aparat dahil mi diye. Teknobiyotikte dahil.
Teknobiyotikten alacak olursanız da özellik belirtin 12. nesille kullanacağınızı ve aparatı unutmamalarını.

haklısınız özür dilerim oraya değil de sağ taraftaki ürüne gözüm takıldı.

birkaç gün idare eder mi peki bu stok fan? ürün gelene kadar?
Dostum boştaki sıcaklıkların hiç bir önemi yok. Önemli olan oyundayken ya da her hangi ağır bir program kullanırken kaç derecede çalıştığı.
+85-90 derecelere çıkmasın yeter. Çıksa da sorun olmaz sadece işlemci performansını kısar. 100 dereceye ulaşırsa da zarar görmeden kendisini otomatik kapatır.

Dostum boştaki sıcaklıkların hiç bir önemi yok. Önemli olan oyundayken ya da her hangi ağır bir program kullanırken kaç derecede çalıştığı.
+85-90 derecelere çıkmasın yeter. Çıksa da sorun olmaz sadece işlemci performansını kısar. 100 dereceye ulaşırsa da zarar görmeden kendisini otomatik kapatır.
1 saate oyunda nasıl bir sıcaklığa ulaşıyor atarım foruma

Ac valhalla oyununda deneyeceğim.

MSI afterburner kullan.
Tamamdır hocam dönüşü buradan sağlayacağım. Eğer anormal bir sıcaklık yok diyorsanız yeni fan almama pek gerek kalmaz sese alışırım. İşlemciyi kötü etkiler diye panik yapıyordum ben.

Sonuçlara göre satın alırım.

O zaman beklemeyin soğutucuyu alın derim. Yazın daha da beter olur. Soğutucu fanı ve kasa fanları yüksek devirde dönerkwn mi böyle

Bu kadar kötü stok soğutucu koyacaklarına koymasınlar daha iyi.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,693
Üyeler
183,878
Son üye
deniz178
Geri