Intel i5 12400F ısınma ve fan sorunu

Reaksiyon skoru
10
Merhaba, yaklaşık 2 gün önce MSI Pro B660M-E anakartıyla Intel i5 12400F işlemcisini aldım. Termal macun sürmeme rağmen bilgisayar boşta olsa bile sıcaklık artıyor ve fan 3000 RPM'i bile geçecek kadar yükseliyor. Birkaç dakika sonra tekrar düşüyor. Acaba içerisindeki stok fan mı yetersiz kalıyor? Yoksa BIOS'ta vs. bir yerde mi yanlış yaptım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İlk termal macunu sürdükten 3 saat boyunca oyun oynasam dahi ses çıkmıyordu fakat fan aşırı ses çıkartmaya başladı.

O zaman beklemeyin soğutucuyu alın derim. Yazın daha da beter olur. Soğutucu fanı ve kasa fanları yüksek devirde dönerkwn mi böyle

O zaman beklemeyin soğutucuyu alın derim. Yazın daha da beter olur. Soğutucu fanı ve kasa fanları yüksek devirde dönerkwn mi böyle

Bu kadar kötü stok soğutucu koyacaklarına koymasınlar daha iyi.
hocam daha kaliteli bir termal macun sürdüm. şimdilik durum bu.
1653494842004.png

Cinebench r23 testi indir yap bir de. Hwinfo64 programıyla da sıcaklıkları kontrol et. 80i felan geçmezse bu macunla soğutucu kalabilir.

Cinebench r23 testi indir yap bir de. Hwinfo64 programıyla da sıcaklıkları kontrol et. 80i felan geçmezse bu macunla soğutucu kalabilir.
1653495276928.png

maalesef hocam cinebench testinde çok sıkıntılı bir hal alıyor

1653495276928.png

1653495364774.png
bu da sadece chrome ve discord gibi uygulamalar çalışırken ki hali.

1653495276928.png

1653495364774.png
bu da sadece chrome ve discord gibi uygulamalar çalışırken ki hali.
1653496009783.png
maalesef fifa gibi bir oyunda şu an yine yüksek dereceleri görüyorum

Son düzenleme:
Soğutucu alın kesinlikle. Ömrünü kısaltır işlemcinin ne kadar almayı geciktirirseniz.
Eğer attığım pahalı geliyorsa daha uyguna da bulunabilir ama 12. Nesil uyumuna bakmak lazım çoğu soğutucuda yok. Atrığımı alabilirseniz de hiç başınız ağrımaz. 10 yıl garantili.

eğer sorunum o fanla çözülürse ne ala yoksa iade ya da değişim isteyeceğim. 2 gün önce aldığım parça böyle şeyler yapınca üzüyor beni maalesef

İnternetten baktım 90 üstü oluyormuş benchmarklarda zaten. Yani kullanılacak bir ürün değil anca film dizi izle. O yüzden dedim koymasalar daha iyi. Evet soğutucuyla sorun çözülür eğer işlemcide bir sorun yoksa.

İnternetten baktım 90 üstü oluyormuş benchmarklarda zaten. Yani kullanılacak bir ürün değil anca film dizi izle. O yüzden dedim koymasalar daha iyi. Evet soğutucuyla sorun çözülür eğer işlemcide bir sorun yoksa.
ekran kartım 1650Super modeli. Bir etkisi var mıdır?

Teknobiyotiğe özellikle söyleyin lga 1700 12. Nesil aparatı unutmasınlar.
destek kısımından ticket oluşturdum mevcut mu diye cevap verdikleri zaman siparişi vereceğim

ayrıca sipariş notuna da ekledim.

Ac Valhalla da kalabalık ortama girdiğimde 82-88 dereceye kadar çıkıyor. Fifa da direkt 88-95 arası oynuyor derece. Yeni fanı satın aldım. Umarım işlemcide sorun yoktur. Fan ile işim çözülür.

Teknobiyotiğe özellikle söyleyin lga 1700 12. Nesil aparatı unutmasınlar.
hocam ayıptır sorması. ben araştırmadım, siz önerdiniz diye alıyorum. Anakart ve kasama uyum sağlar değil mi ? Stok fandan büyük duruyor çünkü o yüzden sordum da.

Son düzenleme:
Soğutucu gelinceye kadar intel turbo boos özelliğini kapatın base clock değerlerinde çalışsın.
Stok soğutucuyla değeler normal görünüyor. Yeni soğutucuyla 20-25 derece serin çalışır.

Soğutucu gelinceye kadar intel turbo boos özelliğini kapatın base clock değerlerinde çalışsın.
Stok soğutucuyla değeler normal görünüyor. Yeni soğutucuyla 20-25 derece serin çalışır.
hocam turbo boost özelliğini açtığımı bile bilmiyorum. League Of Legends de sıcaklık değerleri 75 civarında sanırım sıkıntı yapmaz ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,674
Üyeler
183,876
Son üye
rmhturk
Geri