İnternet hızım yüksek ama stabil değil nasıl çözebilirim

Atkn

80+
Reaksiyon skoru
30
Bir süredir türknet kullanıyorum ve yüksek hızından memnunum ama son zamanlarda şöyle bir sorun var internet hızım düşük olmamasına rağmen sürekli anlık ping yükselişleri yaşıyorum. Oyunda 10 ping ble olsam ışınlanmaya başlıyorum. Laptopumda ethernet girişi yok o yüzden kablosuz internet kullanıyorum ama modemle aramda 2 metre bile mesafe yok. Sorunun kaynağını anlamıyorum desteğe yazdığımda hız testi yapıyorlar ve sorun yok diyorlar ama sorun hızın düşük olmasından ziyade stabil olmaması. Böyle bir şey yaşayan veya yardımcı olabilecek biri var mı sorunun kaynağı ne olduğunu bulamadım

Aynı sorun bende de vardı modemim eskiydi bit pazarından 300tllik modemi 20tlye alarak sorunu hallettim :>. Senin modem ne durumda

Aynı sorun bende de vardı modemim eskiydi bit pazarından 300tllik modemi 20tlye alarak sorunu hallettim :>. Senin modem ne durumda
modemi alalı 2 yıl civarı oluyo çok eski sayılmaz ve 1 ay önce de aynı modemle böyle bir sıkıntı yaşamıyordum
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kablosuzda normal. Mesafe kısa olsa bile çok stabil bağlantı olmuyor maalesef.
yani internet sadece kablolu kullanılmaz sonuçta bu mesafeden böyle sorun olucaksa modemin bir anlamı yok bence

modemi alalı 2 yıl civarı oluyo çok eski sayılmaz ve 1 ay önce de aynı modemle böyle bir sıkıntı yaşamıyordum

yani internet sadece kablolu kullanılmaz sonuçta bu mesafeden böyle sorun olucaksa modemin bir anlamı yok bence
Yani Wi-Fi 6 falan kullanmıyorsanız pek bir performans beklemeyin. 2.4 Ghz ise frekans çevredeki frekanslardan ciddi oranda etkilendiği için arada bağlantı kalitesi düşüyor.

Modem arayüzünüzden bu sorunları şiddetli yaşadığınız zaman CRC ve FEC hatalarının fotoğrafını atar mısınız?

Modem arayüzünüzden bu sorunları şiddetli yaşadığınız zaman CRC ve FEC hatalarının fotoğrafını atar mısınız?
bağlantıda problem yaşayınca modem arayüzünde hata raporu mu oluşuyor

Yani Wi-Fi 6 falan kullanmıyorsanız pek bir performans beklemeyin. 2.4 Ghz ise frekans çevredeki frekanslardan ciddi oranda etkilendiği için arada bağlantı kalitesi düşüyor.
bağlantıyı 5ghz ye geçirsem düzelir mi peki

bağlantıyı 5ghz ye geçirsem düzelir mi peki
Modem ve cihaz destekliyorsa kesinlikle denemeni öneririm. Böylelikle sorunun kablosuzda mi yoksa Turknet'te mi anlamış oluruz.

evet
1653564665310.png

Benim modemimde bu şekilde gözüküyor ve 1 milyonlara kadar çıkabiliyor ve bende çok fazla sorun yaşıyorum. İç tesisatım ile alakalı eğer sizde bulabilirseniz bunun gibi bir yer olması lazım eğer bu hatalar varsa ya iç tesisatınız da problem vardır ya da kutunuza gelen kablolardan falan.

Kablosuz kullandığınız için bu sorunun kaynağını biraz bulmanız zor. Bazı önerilerde bulunabilirim sadece.
Kablosuz olduğu için sorun atlyapı mı, modem mi, ISS'mi kesin bir şey söylemek zor.

ESKİ KONU: Merhaba "". Bu konu artık güncel olmayabilir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,105
Üyeler
193,256
Son üye
patronphp
Geri