- Konu Sahibi Konu Sahibi
Denedim hocam malesefKaydedip yeniden başlatın ve görüyor mu bir bakın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kaydedip yeniden başlatın ve görüyor mu bir bakın.
Bunları da denedim olmadi
Denedim hocam malesefKaydedip yeniden başlatın ve görüyor mu bir bakın.
Kaydedip yeniden başlatın ve görüyor mu bir bakın.
Hocam başlangıç türünü bios yerine os yaptım düzeldi sadece fanlar bir tık hızlı çalışıyor yük var gibi buraya kadar tamam diyelim fan hızı vs için bios varsayılan yaparım o önemli değil bundan sonraki problemim şu daha denemedim ama r5 5600 takınca debug CPU ışığı yanıyor görüntü gelmiyorTamam UEFİ moda geri al hepsini o zaman. Secure boot ve Fast boot açıksa kapatabilirsin.
SSD'leri çıkarıp takabilirsin.
Bios güncellediysen CPU ışığı yanmaz artık çalışır son beta biosla.Hocam başlangıç türünü bios yerine os yaptım düzeldi sadece fanlar bir tık hızlı çalışıyor yük var gibi buraya kadar tamam diyelim fan hızı vs için bios varsayılan yaparım o önemli değil bundan sonraki problemim şu daha denemedim ama r5 5600 takınca debug CPU ışığı yanıyor görüntü gelmiyor
Deneyip dönüş yapicamBios güncellediysen CPU ışığı yanmaz artık çalışır son beta biosla.
Bios sıfırlandığı için fan ayarlarını felan baştan yapman gerekiyordur.
Ama betadan bir önceki sürümü de yükledim ondada aynı sorun vardı belki betayi yükleyince düzelir dedim bakalım şimdi deniyorumBios güncellediysen CPU ışığı yanmaz artık çalışır son beta biosla.
Bios sıfırlandığı için fan ayarlarını felan baştan yapman gerekiyordur.
Eski işlemciyi çıkartırken gördüm eski işlemcinin bir pini ana kartta kalmış içinde ne yapacam ben şimdi yaAnakartının sitesinde son beta biosla çalışacağı yazıyor. Betadan bir öncekiyle değil.
Alıntıyı görüntüle
Kırılan eski işlemci ben ana kart içinde kalan pimi çıkaramam lazım suandaPSU'yu prizden çıkar cımbız vs yardımıyla soket içinde kalan pini çıkar. Garantiye yollamayı deneyebilirsin ama kurtulur mu bilemem.
E tamam ben de cımbızla çıkart çıkarttıktan sonra servise gönder diyorumKırılan eski işlemci ben ana kart içinde kalan pimi çıkaramam lazım suanda
Şimdi yeni işlemci taktım fakat yine biosa atiyor başlangıç olarak os seçiyorum yine attı biosaE tamam ben de cımbızla çıkart çıkarttıktan sonra servise gönder diyorum
E tamam ben de cımbızla çıkart çıkarttıktan sonra servise gönder diyorum
Halletim hocam emeğine sağlık Allah senden razı olsun valla son bir sorum olucak bios yenilemdi işlemci yenilendi vs biosta yapmam gereken ayarlar varmidir ram hızı vs gibiE tamam ben de cımbızla çıkart çıkarttıktan sonra servise gönder diyorum
Eyvallah hocam bu eski işlemcinin 2 pini kırıldı lazım olsa kullanmam gerekse bana sorun çıkartır miXMP açacaksın D.o.c.p olarak da geçebilir yani Ramlerin hızını arttıracak. Bir de biosta fan ayarları varsa onları ayarlayabilirsin. DC moddalarsa pwm moda alıp otomatik rpm ayarını açabilirsin.
Onun haricinde işlemci değiştiği için sıfırdan windoıws temiz kurulum yapabilirsin.