Rx 580 & R5 3600 Yayın Performansı

R5 1600'le bile akıcı yayın yapılabiliyor hiçbir sorun çıkmaz yayın ile video çekmek nerede ise aynı zaten tek farkı biri dosya olarak kaydediliyor diğeri canlı olarak internete yükleniyor bu arkadaşı dinleme, arkadaş illaha 8 çekirdek gerektiğini zannediyor

Oyunda daha önde zaten ama biri 6 diğeri 8 çekridek bu da önemli tabi tercih meselesi yani BF5 gibi oyunlarda 2700X daha rahat eder yayında.
Ne alakası var 2 çekirdek fazla olmasının, R5 3600 7 nm olduğu için yayındada iyidir hem R3'lerle bile kasmadan video çekilebilirken niye R5 3600 ile yapılmasın? Yayın ile video aynı zaten burada önemli olan upload hızıdır yoksa her türlü yayın akıcı olamaz aynı zamanda düşük grafikli veya eski oyunlar oynuyorsa ekran kartının boş kalan kısmı ile de yayın yapılabilir

Ne alakası var 2 çekirdek fazla olmasının, R5 3600 7 nm olduğu için yayındada iyidir hem R3'lerle bile kasmadan video çekilebilirken niye R5 3600 ile yapılmasın? Yayın ile video aynı zaten burada önemli olan upload hızıdır yoksa her türlü yayın akıcı olamaz aynı zamanda düşük grafikli veya eski oyunlar oynuyorsa ekran kartının boş kalan kısmı ile de yayın yapılabilir
Reis BF 5'in nasıl bir oyun olduğunu ve 12nm ile 7nm arasındaki farkın ne olduğunu biliyor muusun?

Threadripper ya da Xeon gibi sunucu işlemcisi kullanmayacağına göre quad channel yapmaya pek gerek yok gibi neyse bütçe nedir? işlemci + anakart+ ram için?
Quad yapması daha iyi ram gecikmesi azalıyor işlemci verileri daha hızı bir şekilde birden fazla ram'den alıyor ve ekran kartını daha iyi besliyor

Reis BF 5'in nasıl bir oyun olduğunu ve 12nm ile 7nm arasındaki farkın ne olduğunu biliyor muusun?
Çok abarttın, yemişim bf5 sanallaştırma açık olduğu için yayın yine akıcı olacak 3. Nesil ryzen işlemcilerde çoklu işlem yapabilme kabiliyeti daha iyileşti, ben diyorum R5 1600'le bile akıcı yayın yapılabiliyor sen bana diyorsun yok r7 yok bf5

işlemciler deki transistör mesafesidir 7 nm olduğu için daha hızlı ve az gecikme olur
Hayır daha verimli çalışır ama bunu sadece nanometreye bağlayamazsın başka etkenler de var neyse 3600 çekirdek gücü olarak daha fazla olabilir ama sayısı olarak eksik yani internete litografi nedir yazıp wiki aracılığıyla detaylıca öğrenebilirsiniz mesela 9900K 14nm olmasına rağmen her konuda 3800X'ten iyidir değil mi sadece 3900X ile arasında çekirdek farkı var ama çekirdek gücü stock haliyle bile daha yüksek üstelik 14nm sözde.

Çok abarttın, yemişim bf5 sanallaştırma açık olduğu için yayın yine akıcı olacak 3. Nesil ryzen işlemcilerde çoklu işlem yapabilme kabiliyeti daha iyileşti, ben diyorum R5 1600'le bile akıcı yayın yapılabiliyor sen bana diyorsun yok r7 yok bf5
1080P 60FPS bir yayından bahsediyorsun galiba ve bu konuda neden 2700X varken 3600 olsun ki? render perofrmansı ayrıca.
123123.webp

8 çekirdek gerektirecek ya da 6 çekrideği aşacak diyelim buna 2700X daha iyi çekirdek yetersizliğinin de adını unuttum neyse işte 3600'de o olur. :)

Hayır daha verimli çalışır ama bunu sadece nanometreye bağlayamazsın başka etkenler de var neyse 3600 çekirdek gücü olarak daha fazla olabilir ama sayısı olarak eksik yani internete litografi nedir yazıp wiki aracılığıyla detaylıca öğrenebilirsiniz mesela 9900K 14nm olmasına rağmen her konuda 3800X'ten iyidir değil mi sadece 3900X ile arasında çekirdek farkı var ama çekirdek gücü stock haliyle bile daha yüksek üstelik 14nm sözde.
O 14 nm'de kaç tane + var biliyorsunuz? Intel gecikme süresini o kadar azalttı ki 3. R7'lerde kapışabilecek kadar az gecikmeye sahip

Neden rami 4x4 yapsın 3600 çift kanal? thredripper olsa hadi neyse. :)
Allah için git 4x4 ram karşılaştırma karını git izle FPS farkına bak 4x4 ram yapınca işlemci daha hızlanıyor çünkü birden fazla ram'den veri alıyor, ekran kartı da işlemci hızını bekliyor ve kullanımı azalıyor 2x8'de ekran kartı %60 falan kullanılırken 4x4'de %90'a kadar oluyor

1080P 60FPS bir yayından bahsediyorsun galiba ve bu konuda neden 2700X varken 3600 olsun ki? render perofrmansı ayrıca.
Alıntıyı görüntüle
8 çekirdek gerektirecek ya da 6 çekrideği aşacak diyelim buna 2700X daha iyi çekirdek yetersizliğinin de adını unuttum neyse işte 3600'de o olur. :)
Sanal çekirdekler tatile çıkı galibaha :LOL: onlar boştamı bekliyor?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,533
Üyeler
192,743
Son üye
AlpagutSF
Geri