[REHBER] Nvidia VS AMD

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Reaksiyon skoru
11,874
Arkadaşlar bir kaç hafta önce bir rehber konusu açmıştım ama çok eleştiri geldi beğenmediniz demekki yazamıyorum rehber :D bu sefer çok uzatmadan kısa ve öz bir yazı yazmaya çalışacağım konu: ekran kartlarında amd mi ? nvidia mı?
arkadaşlar amd markasını bir ele alalım
amd yaptığı fiyat performans işlemcileri ile bir çok kişinin memnun bir şekilde kullandığı bir firma. ekran kartlarıda üreten bu firmayı çok kısa ve öz olarak tanımla derseniz fiyat/performans derim. devamına değineceyim.

nvidia yı ele alalım:
arkadaşlar nvidia yaptığı ekran kartları ile çoğu ülkede bir kitle kazanmış ve sevilerek kullanılan bir markadır. nvidia yı çok kısa ve öz olarak tanımla derseniz
kalite/performans derim.

arkadaşlar şimdi bu rehberi aslında ekran kartı seçerken amd mi nvidia mı diyenler için açtım şimdi bu konuya değineceğim.
amd demiş olduğum gibi f/p ekran kartları üretiyor nvidia ise k/p kartlar üretiyor şimdi sizin ilk önce ne istediğinizi bilmeniz lazım şuan söyleceğim benim şahsi fikrimdir eğer ben fazla para vereceğim ama kafam rahat olsun istiyorsanız nvidia tercih etmelisiniz. nedeni ise bir kaç maddede açıklamak gerekirse:

dünyanın en iyi ekran kartının üreticisi
rx serisindeki kartlara rakip olan gtx 1650S, 1660, 1660S Kartları ile düşük güç tüketimi ısı sorunu çekmemesi ile kararınızı kendisine çekiyor.
driverların sorunsuz ve stabil olması
amd ye göre daha uzun destek vermesi

peki sizin bütçenize göre olan nvidia kartı amd nin rakip kartından daha kötü tabii ki olabilir burda da amd fiyat performans niteliğini konuşturuyor mesela gtx 1650 rx570 den kötü olmasına rağmen daha pahalı bir kart rx570 ülkemizde f/p olarak yerini kimseye kaptırmayan bir kart zaten iyi performansı ve düşük bütçesi ile amd nin göz bebeği ve düşük bütçesi olanların tercihi.

arkadaşlar tabii ki bu yazıyıda eleştirenler olacaktır onlar için şunu söylüyorum bu rehber benim amd mi nvidia mı diye soranlara söyleyeceğim cevaplar :)

Bir başlıkta AMD ve Nvidiayı aynı anda görünce ben:
hahahaha hocam en son benimde sonum evde böyle idi birazda ondan açtım konu açan arkadaşlara direk bu konuyu atabilmek için :D :LOL:

Arkadaşlar bir kaç hafta önce bir rehber konusu açmıştım ama çok eleştiri geldi beğenmediniz demekki yazamıyorum rehber :D bu sefer çok uzatmadan kısa ve öz bir yazı yazmaya çalışacağım konu: ekran kartlarında AMD mi ? Nvidia mı?
arkadaşlar AMD markasını bir ele alalım
AMD yaptığı fiyat performans işlemcileri ile bir çok kişinin memnun bir şekilde kullandığı bir firma. ekran kartlarıda üreten bu firmayı çok kısa ve öz olarak tanımla derseniz fiyat/performans derim. devamına değineceyim.

Nvidia yı ele alalım:
arkadaşlar Nvidia yaptığı ekran kartları ile çoğu ülkede bir kitle kazanmış ve sevilerek kullanılan bir markadır. Nvidia yı çok kısa ve öz olarak tanımla derseniz
kalite/performans derim.

arkadaşlar şimdi bu rehberi aslında ekran kartı seçerken AMD mi Nvidia mı diyenler için açtım şimdi bu konuya değineceğim.
AMD demiş olduğum gibi f/p ekran kartları üretiyor Nvidia ise k/p kartlar üretiyor şimdi sizin ilk önce ne istediğinizi bilmeniz lazım şuan söyleceğim benim şahsi fikrimdir eğer ben fazla para vereceğim ama kafam rahat olsun istiyorsanız Nvidia tercih etmelisiniz. nedeni ise bir kaç maddede açıklamak gerekirse:

dünyanın en iyi ekran kartının üreticisi
rx serisindeki kartlara rakip olan gtx 1650S, 1660, 1660S Kartları ile düşük güç tüketimi ısı sorunu çekmemesi ile kararınızı kendisine çekiyor.
driverların sorunsuz ve stabil olması
AMD ye göre daha uzun destek vermesi

peki sizin bütçenize göre olan Nvidia kartı AMD nin rakip kartından daha kötü tabii ki olabilir burda da AMD fiyat performans niteliğini konuşturuyor mesela gtx 1650 rx570 den kötü olmasına rağmen daha pahalı bir kart rx570 ülkemizde f/p olarak yerini kimseye kaptırmayan bir kart zaten iyi performansı ve düşük bütçesi ile AMD nin göz bebeği ve düşük bütçesi olanların tercihi.

arkadaşlar tabii ki bu yazıyıda eleştirenler olacaktır onlar için şunu söylüyorum bu rehber benim AMD mi Nvidia mı diye soranlara söyleyeceğim cevaplar :)
Daha uzun destek kısmına bence hiç girmeyelim nvidia yanar.

? Hocam desteği daha uzun sürdüğü doğru
Geforce experience ın çoğu özelliğini 900serisi altı kartlarda kullanamıyorsunuz bile yeni kartlarını satmak için bazı eski kartları driver güncellemesi ile zayıflattığını da gördük.

Geforce experience ın çoğu özelliğini 900serisi altı kartlarda kullanamıyorsunuz bile yeni kartlarını satmak için bazı eski kartları driver güncellemesi ile zayıflattığını da gördük.
Peki dediğin gibi olsun uzun desteği geçelim ısınma sorunları çok güç tüketimi (rx590 a trafo bağlamak gerek) driver sorunları ? Bunlar sizce az bir sebepmi ben şahsen sistemimi almadan önce iki firma içinde girip sorunları araştırdım AMD de sürekli ısınma sorunu driver sorunu felan Nvidia da çok az sorun gördüm ciddi söylüyorum bunu onlarda büyük ihtimalle direk kartın üretim hatası zaten garanti var ise değişim de yaparlar.

Peki dediğin gibi olsun uzun desteği geçelim ısınma sorunları çok güç tüketimi (rx590 a trafo bağlamak gerek) driver sorunları ? Bunlar sizce az bir sebepmi ben şahsen sistemimi almadan önce iki firma içinde girip sorunları araştırdım AMD de sürekli ısınma sorunu driver sorunu felan Nvidia da çok az sorun gördüm ciddi söylüyorum bunu onlarda büyük ihtimalle direk kartın üretim hatası zaten garanti var ise değişim de yaparlar.
Komikmiş nvidiayı savunmak için ne diyeceğini şaşırmıssın neyse ısınma sorunu yaşayanlar ya rx590 veya vega kart alanlar (ikisini de önermem) ya da model seçmeyi bilmeyenler. Driverların 2020 sürümleri gayet iyi.

Komikmiş nvidiayı savunmak için ne diyeceğini şaşırmıssın neyse ısınma sorunu yaşayanlar ya rx590 veya vega kart alanlar (ikisini de önermem) ya da model seçmeyi bilmeyenler. Driverların 2020 sürümleri gayet iyi.
AMD iyi ise AMD Nvidia iyi ise Nvidia derim ben hocam bu forumda bir çok kişiye AMD yi savunarak nvidia kart almamasını birçok kişiye de nvidia kart önerdim bütçesi ne ve istekleri ne buna bakılmalı neyse bu ayrı konu 2020 sürümleri güzel ama bir sonraki driver da FPS düşmesi olmayacağı ayrıca Vega ve rx590 dan başka diğer kartlarda da farklı modellerde bir çok ısınma sorunu gördüm.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,780
Üyeler
184,052
Son üye
designerbarca
Geri