Yardım Ram mhz artmıyor lütfen yardım

chloriN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
247
Bütçe
10
X.M.P Ye tıkladıgımda enabled ve disabled var
20220720_195724.jpg

Advanced mode girdiğimde 3597 yapıyorum ama f10 ile kaydedince. Tekrardan biosa girince bir şey değişmiyor
1658336342017-1777792577.jpg
165833636307985141918.jpg

anakartın desteklemiyor belki

X.M.P Ye tıkladıgımda enabled ve disabled var Alıntıyı görüntüle
Advanced mode girdiğimde 3597 yapıyorum ama f10 ile kaydedince. Tekrardan biosa girince bir şey değişmiyorAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Anakart RAM kilidi olan bir İntel anakart falansa o yüzden olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O anakartta RAM kilidi yok. Bir de kaydedince RAM orada 3600MHz gözükmez zaten sistemden CPU-Z ile kontrol edin RAM hızını.

Anakart RAM kilidi olan bir İntel anakart falansa o yüzden olabilir.

O anakartta RAM kilidi yok. Bir de kaydedince RAM orada 3600MHz gözükmez zaten sistemden CPU-Z ile kontrol edin RAM hızını.
Nasıl yapıcam lütfen yardım edin

anakarttan biosdan profile 1 yazan yerden manuel olarak ram ayarını 3200 mhz ye çekmen gerekir

profile yok enabled ve disabled var sadece
bende yeni bitane ram aldım çok atırlamıyorum ama disablet yapıyorduk tam emin deyilim başka bilgisi olan varsa yardımcı olsun yanlış yönlendirmek istemem

Hocam hep söylüyorum tekrar söyleyeyim 4 adet ram slotu olan anakartlarda eğer ramler 1-3 ise 2-4 e alın sorun %90 ihtimalle çözülür.(Intel/AMD fark etmeksizin)

Hocam bir de yaptıktan sonra çözüm olarak işaretlerseniz iyi olur.
Bu konu hakkında çok fazla konu açılıyor.
En azından tekrar tekrar açılmasının önüne geçelim.

Hocam hep söylüyorum tekrar söyleyeyim 4 adet ram slotu olan anakartlarda eğer ramler 1-3 ise 2-4 e alın sorun %90 ihtimalle çözülür.(Intel/AMD fark etmeksizin)

Hocam bir de yaptıktan sonra çözüm olarak işaretlerseniz iyi olur.
Bu konu hakkında çok fazla konu açılıyor.
En azından tekrar tekrar açılmasının önüne geçelim.
2 ram slotu var hocam profile felan cıkmıyor internette de bulamadım anakartın 5000mhz desteği var oysaki

X.M.P Ye tıkladıgımda enabled ve disabled var Alıntıyı görüntüle
Advanced mode girdiğimde 3597 yapıyorum ama f10 ile kaydedince. Tekrardan biosa girince bir şey değişmiyorAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Dram Status'un yukarısında Memory yazan yerde 3600MHz yazıyor zaten yani olmuş demek diye biliyorum ben.
Kardeşimin sisteminde de üstteki Memory de yazan değeri kullanıyor altta yazanları değil. Görev yöneticisinden Performans-Bellek kısmından kontrol edebilirsiniz.
a.PNG

Son düzenleme:
2 ram slotu var hocam profile felan cıkmıyor internette de bulamadım anakartın 5000mhz desteği var oysaki
Pardon hocam 660 görünce bakmadan 4 slotludur dedim.

Dram Status'un yukarısında Memory yazan yerde 3600MHz yazıyor zaten yani olmuş demek diye biliyorum ben.
Kardeşimin sisteminde de üstteki Memory de yazan değeri kullanıyor altta yazanları değil. Görev yöneticisinden Performans-Bellek kısmından kontrol edebilirsiniz.
Alıntıyı görüntüle
kontrol ettim hız 3600mhz olarak gösteriyor görev yöneticisinden teşekkür ederim ccok teşekkür ederimm
Pardon hocam 660 görünce bakmadan 4 slotludur dedim.
sorun değil

Geri