baba mesleğinden devam edeceğim üni ne yapayım

Reaksiyon skoru
2,991
bu yıl yks ye girdim hiç çalışmadığım için düşük yaptım (245k) ileride baba mesleğinden devam edeceğim (etiket matbaa baskı) en işime yarayacak bölüm hangisi olur bu yıl mezuna kalmayı düşünüyorum sizce ne yapayım aklımda endüstri mühendisliği var

Eğer baba işine devam edeceksen 2 4 yılını çöpe atma o işi öğren işini büyüt. Okulda sana kağıt parçası dışında bir şey vermeyecekler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hem matbaa işiymiş o kağıdı sende basarsın 😅

Hiç çalışmamışsın, 1 senede pek bir şey düzelteceğini sanmıyorum. Baba mesleği daha doğru bir alternatif.

Hiç çalışmamışsın, 1 senede pek bir şey düzelteceğini sanmıyorum. Baba mesleği daha doğru bir alternatif.
Zaten baba mesleği yapacağım ama sadece üniversite konusunda ne yapacağımı sormak istedim bir yıl çalışıp yapabileceğimi düşünüyorum hedefim boğaziçi falan değil zaten 80k ve daha iyisini hedefliyorum

Üniversiteye kesinlikle git, sadece iş anlamında değil, genel kültür, sosyalleşme ve iyi vakit anlamında hayatının en güzel yıllarını geçirirsin ondan sonra istediğin mesleği yap, babanın peşinden git istiyorsan. Sana üniversite okuma diyenler büyük ihtimalle üniversite okumamış kişiler.

Üniversiteye kesinlikle git, sadece iş anlamında değil, genel kültür, sosyalleşme ve iyi vakit anlamında hayatının en güzel yıllarını geçirirsin ondan sonra istediğin mesleği yap, babanın peşinden git istiyorsan. Sana üniversite okuma diyenler büyük ihtimalle üniversite okumamış kişiler.
bende aynen böyle düşünüyorum hatta daha iyi bir yerede daha iyi bir çevre ile okumak için mezuna kalıyorum

İktisat belki. 🤔
sayısal puanla gireceğim için düşünmüyorum

sizce hangi bölümü okumak mantıklı (etiket üzerine baskı yapıyoruz) aklımda endüstri var

sizce hangi bölümü okumak mantıklı (etiket üzerine baskı yapıyoruz) aklımda endüstri var
Endüstri mantıklı tabii ki. Şu anki sıralaman kötü değil, bu sıralama temelinin olduğunu gösteriyor. Bir sene daha adam akıllı çalış, iyi bir üniversiteye git, 30 binde Hacettepe var mesela, Hacettepe'nin ismi yeter, onun dışında Gazi, Dokuz Eylül gibi ortalama üniversitelere de gidebilirsin. Puanları çok yüksek değil. Böyle bir sene adam akıllı çalış. Pişman olmazsın.

Endüstri mantıklı tabii ki. Şu anki sıralaman kötü değil, bu sıralama temelinin olduğunu gösteriyor. Bir sene daha adam akıllı çalış, iyi bir üniversiteye git, 30 binde Hacettepe var mesela, Hacettepe'nin ismi yeter, onun dışında Gazi, Dokuz Eylül gibi ortalama üniversitelere de gidebilirsin. Puanları çok yüksek değil. Böyle bir sene adam akıllı çalış. Pişman olmazsın.
bende böyle düşünüyorum peki vakıf üniversiteleri hakkında ne düşünüyorsun bahçeşehir gibi

Vakıfa gerek var mı bilmiyorum ya bu bölümde, fazla para harcayabilirsin (burslu kazansan bile.) Yine de bi araştır, rehber öğretmeninle görüş.
çok teşekkür ederim çoğu üniversitede ilk tercihle beraber yüzde 75 burs falan denk geliyor para konusunda ailem asla sorun çıkarmaz zaten ama düşüneceğim yeniden teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,931
Üyeler
188,851
Son üye
gorkemagir
Geri