RAM takma sorunsalı

Tabi doğrudur

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
398
Arkadaşlar dün bilgisayarımı toplama esnasında sıra ram'e geldiğinde doğru bi şekilde bi slota taktım monitöre görüntü gelmedi bi süre bende çıkartıp farklı bi slota taktım bu defa anında geldi görüntü bunun sebebi ne olabilir ? Ram takarken nelere dikkat etmeliyiz ? Öncesinde doğru taktığıma eminim.

Evet ama emin değilim. İlk taktığınız slot fan tarafında olan mıydı?
İşlemciye en yakın olan slot dostum 4 slotlu ana kartım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha sonra işlemciye en uzak tarafta olana taktım açıldı

İşlemciye en yakın olan slot dostum 4 slotlu ana kartım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Daha sonra işlemciye en uzak tarafta olana taktım açıldı
Sanırım bu durumun taktığınız slotla da alakası var. Tek RAM kullananlar en uzak slota takarlar zaten. Sorun olacağını sanmıyorum.

Sanırım bu durumun taktığınız slotla da alakası var. Tek RAM kullananlar en uzak slota takarlar zaten. Sorun olacağını sanmıyorum.
Bunu bilmiyordum dostum teşekkür ederim 🙏 peki böyle olmasının sebebi nedir ?

Arkadaşlar dün bilgisayarımı toplama esnasında sıra RAM'e geldiğinde doğru bi şekilde bi slota taktım monitöre görüntü gelmedi bi süre bende çıkartıp farklı bi slota taktım bu defa anında geldi görüntü bunun sebebi ne olabilir ? RAM takarken nelere dikkat etmeliyiz ? Öncesinde doğru taktığıma eminim.
4 slotlu bir anakartta dima1 dima2 dimb1 dimb2 şeklinde sıralama olur. Tek parça ram kullanacaksan genellikle first slot yani tek parça rami takman gereken slot dima2 olur. Bu değişkenlik gösterebilir anakartın kitapçığına bakman gerek orada first slot yazar. Yani ilk sıradakine taktım çalışması lazım şeklinde değil olay. Örneğin 2 ramin olsaydı dima2 dimb2 kullanıcaktık( anakarta göre değişkenlik gösterebilir) bu da 2. Ve 4. Slotlara tekabül eder genelde.

4 slotlu bir anakartta dima1 dima2 dimb1 dimb2 şeklinde sıralama olur. Tek parça RAM kullanacaksan genellikle first slot yani tek parça rami takman gereken slot dima2 olur. Bu değişkenlik gösterenilir anakartın kitapçığına bakman gerek orada first slot yazar. Yani ilk sıradakine taktım çalışması lazım şeklinde değil olay. Örneğin 2 ramin olsaydı dima2 dimb2 kullanıcaktık( anakarta göre değişkenlik gösterebilir) bu da 2. Ve 4. Slotlara tekabül eder genelde.
Müthişsin dostum teşekkür ederim 🙏 peki ram'in hangi slota uygun olduğuna nerden bakabilirim ? Örneğin yeni bir dual kit ram aldığım zaman.

Müthişsin dostum teşekkür ederim 🙏 peki RAM'in hangi slota uygun olduğuna nerden bakabilirim ? Örneğin yeni bir dual kit RAM aldığım zaman.
4 slotlu bi anakart için akartın kitapçığında tek ram, iki ram, dört ram takılma durumları şemalar halinde kesinlikle belirtilir kitapçıktan bakabilirsin. Kitapçığı kaybettiysen sitesinde kullanım klavuzu vardır orada bulabilirsin. Onu da bulamadıysan. Kasayı aç orda slotların köşesinde bir yerde slot isimleri yazar. Ordan dima2 ve dimb2 olan slotlara tak ramleri. Çoğu günümüzdeki anakartta kullanılan slotlar bu şekilde ama dediğim gibi farklılık gösterebilir. Kitapçığa bakmanda fayda var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,343
Üyeler
188,082
Son üye
Bahtiyar21
Geri