Yardım ısınma proglemi

Can_inan

80+
Reaksiyon skoru
8
Arkadaşlar merhaba sistemimde i5 9400F işlemci bulunmaktadır. Bu işlemciyi 240 mm sıvı soğutma kullanmaktayım ancak yük altında 70 75 80 dereceleri buluyor. sıvı soğutma proglem olduğunu düşünüp kendi stok soğutucusunu taktım ama sonuç pek fark etmedi 90 dereceler çıktı sorun nerde olabilir

Arkadaşlar merhaba sistemimde i5 9400F işlemci bulunmaktadır. Bu işlemciyi 240 mm sıvı soğutma kullanmaktayım ancak yük altında 70 75 80 dereceleri buluyor. sıvı soğutma proglem olduğunu düşünüp kendi stok soğutucusunu taktım ama sonuç pek fark etmedi 90 dereceler çıktı sorun nerde olabilir

Ekler

• 20200612200135_1.webp
    20200612200135_1.webp
    148.2 KB · Hit: 53
100 derece olması imkansız, bir problem var, lütfen farklı bir programla dener misiniz? İşlemci normalde belli bir ısıya geldiğinde kapanır. MSI Afterburner ayarlarını sıfırlayın veya OCCT programını indirip dener misiniz?

100 derece olması imkansız, bir problem var, lütfen farklı bir programla dener misiniz? İşlemci normalde belli bir ısıya geldiğinde kapanır. MSI Afterburner ayarlarını sıfırlayın veya OCCT programını indirip dener misiniz?
Tabi denerim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle soyliyeyim boşta iken ise 50 derecede çalışıyor

Pompanın kablosuyla fanların kablosunu yer değiştir. Cpu fana takılması gerekiyor pompanın. Ben de böyle durumla karşılaştım, dediğim şekilde düzelttim.

Pompanın kablosuyla fanların kablosunu yer değiştir. Cpu fana takılması gerekiyor pompanın. Ben de böyle durumla karşılaştım, dediğim şekilde düzelttim.
Pompanın kablosu CPU takılı zaten kendi stok sogutucusunu taktigimda da sonuç aynı degismiyor

sanmıyorum hocam işlemci kaynaklı bir şey olduğunu. termal macun falan nasıl ? ya da kasa genel olarak mı sıcak ?
İşlemci macunum yeni silikon olanlardan kasa sicakligim normal arkadsin biri program önerdi occt bu programı deniycem after burnerda sorun olabilir belki

Termal macunu siz mi sürdünüz? Kalın tabaka olması yani çok sürmeniz de etki ediyor olabilir. Kasada egzoz fan var mı? Yönlerini kontrol etmelisin, boştaki sıcaklık için lütfen mouse dahi dokunmadan 2-3 dk bekleyin. Fan hızınız yüzde kaçta çalışıyor düşükteyse sıcaklık normal MSI Dragon Center indirip fan hızına bakabilirsin. Yüksek performans, dengeli, sessiz modlarından seçersen anlarsın sesten.

şöyle bir sonuç aldım test kısmında sıcaklık msı after burnerla aynı

Ekler

• OCCT-20200613-104714-CPUOCCT.webp
    OCCT-20200613-104714-CPUOCCT.webp
    56.7 KB · Hit: 36
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,191,230
Üyeler