Matematiğim Kötü Yazılımcı Olabilirmiyim?

ByEfe04

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Reaksiyon skoru
11,874
Arkadaşlar derslerim açıkça söyleyeyim hiç iyi değil özellikle matematik diğer derslerin üzerine düşünce yapabiliyorum ancak matematik ve fizik ile aram uzaktan yakından yok ve istediğim meslek yazılımcılık daha ayrıntılı olarak düşünmedim fakat istediğim şey bir program geliştirmek yani şöyle herhangi bir oyun veya programın kodlarını yazmak ama dediğim gibi matematiğim hiç yok internetten baktığıma göre birçok kişi az da olsa lazım diyor birçok kişide lazım değil mantığını kullanarak da yapılır diyor siz ne dersiniz?

İmkansız gibi bir şey.

Dalga gecilsin bilmeyende yazsn düşündüğünü diye değil ciddi olarak açtım bu konuyu lütfen bir bilgin yoksa cevap verme.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cidden mi hocam araştırdığıma göre birçok kişi gerekli deil diyor
Yazılım için matematik ve ingilizce önemli.

Matematik "üniversite" için şart. Yazılım için değil.

eğer oyun geliştireceksen matematik bilmelisin, eğer bir oyun motorunu üzerinde çalışıyorsan ya da görüntü işleme yapıyorsan matematik bilmelisin, algoritma yazıyorsan matematik bilmelisin.

Alıntıdır.

Matematik "üniversite" için şart. Yazılım için değil.
Derslerim kötü olduğu için sanırım üniversite konusunda biraz sıkıntı cekebilirim yazılım üniversitelerinin İstanbul'da puanları gerçekten yüksek ama lise bitene kadar evde ve okulda sürekli yazılımın üstüne düşmeyi düşünüyorum olduğum okulda da yazılım bölümü var

eğer oyun geliştireceksen matematik bilmelisin, eğer bir oyun motorunu üzerinde çalışıyorsan ya da görüntü işleme yapıyorsan matematik bilmelisin, algoritma yazıyorsan matematik bilmelisin.

Alıntıdır.
Hocam biryerde de gördüğüme göre matematiğin sadece algoritma konusunu bilmek gerekiyormuş

Derslerim kötü olduğu için sanırım üniversite konusunda biraz sıkıntı cekebilirim yazılım üniversitelerinin İstanbul'da puanları gerçekten yüksek ama lise bitene kadar evde ve okulda sürekli yazılımın üstüne düşmeyi düşünüyorum olduğum okulda da yazılım bölümü var

Hocam biryerde de gördüğüme göre matematiğin sadece algoritma konusunu bilmek gerekiyormuş
Okuduğun okulda yazılım olması güzel. Yazılım bölümüne girerken ekstra puanın olur. Kolaylık sağlar.
Bilgisayar Programcılığı okuyorum, ve genelde yazılımla ilgileniyoruz. Matematik dersi almadım, matematik gerektiren bir şeyde görmedim henüz.

Arkadaşlar derslerim açıkça söyleyeyim hiç iyi değil özellikle matematik diğer derslerin üzerine düşünce yapabiliyorum ancak matematik ve fizik ile aram uzaktan yakından yok ve istediğim meslek yazılımcılık daha ayrıntılı olarak düşünmedim fakat istediğim şey bir program geliştirmek yani şöyle herhangi bir oyun veya programın kodlarını yazmak ama dediğim gibi matematiğim hiç yok internetten baktığıma göre birçok kişi az da olsa lazım diyor birçok kişide lazım değil mantığını kullanarak da yapılır diyor siz ne dersiniz?
Matematik bu işin temeli.Matematiğin teorik kısmını anlamakta zorluk çekmiyorsan çok zorlanmazsın. En basitinden Gauss toplama metodunu anlayamıyorsan zor.
Matematik geliştirilir ya çok zor değil derslerde anlatılan matematiği anlamıyorsan takma zaten doğru düzgün müfredat yok git ispat videoları vs izle matematiğin kendiliğinden gelişir.

Bence Matematik Hayattır ve hayatın her yerinde lazım ve yazılmdada çok bir önem taşıyor ama çalışıp hırs edip inandıkda sonra neden olmasın bu üçünü yaparsan başarırsın dostum.

Matematiğin çok büyük bir kısmı bütündür. Her ne kadar konu konu ayırsanda konular arasındaki ilişkiyi ayıramazsın sadece algoritma bilmek gerekiyormuş diyorsun ama o algoritma konusunun altından neler çıkar. Algoritmanın tanımına bak derim, teorik matematik bilmezsen algoritma mantığını öğrenmen zor.

Bence Matematik Hayattır ve hayatın her yerinde lazım ve yazılmdada çok bir önem taşıyor ama çalışıp hırs edip inandıkda sonra neden olmasın bu üçünü yaparsan başarırsın dostum.
Aynen öyle matematik heryerde ve bir bütündür

Yazılımcıyım , matematik sadece üniversite için önemli. Yazılım konusunda ilkokul diploması olan bir kişi bile bu işi öğrenebilir. Yazılımda matematik değil matematiğin "mantığı" önemli , "şununla şunu çarparsan bu olur" gibi. İngilizce konusuna gelirsek B.2 seviyesi orta ingilizce yeterli olur -ki eğer Türkiye'de yaşıyorsan. Genelde her şey ingilizce olur , kod yazma uygulamaları ve yazdığın kodlar vs.
Onun dışında hangi alanda gelişmek istersen o alanda gereken dilleri öğrenmen ve kullanman lazım örnek ; Web tasarımcı ve programcısı olmak istersen HTML , CSS , PHP , SQL , MySQL gibi. Bu kural şaşmaz. Gidip web programcısı olmak isteyen birine C dilleri öğretilmez.

Matematiğin çok büyük bir kısmı bütündür. Her ne kadar konu konu ayırsanda konular arasındaki ilişkiyi ayıramazsın sadece algoritma bilmek gerekiyormuş diyorsun ama o algoritma konusunun altından neler çıkar. Algoritmanın tanımına bak derim, teorik matematik bilmezsen algoritma mantığını öğrenmen zor.

Aynen öyle matematik heryerde ve bir bütündür

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,215
Üyeler
185,047
Son üye
Pawnn877
Geri