Öneri ARCTIC P12 PWM PST 120 mm Siyah Kasa Fanı(ACFAN00120A)

Reaksiyon skoru
45
ARCTIC P12 PWM PST 120 mm fiyat olarak bana uygun geldi. İthalat ücretiyle 164 TL ye geliyor.

Bu fanı bilenlere bir şey sormak istiyorum. Ben bu fanları cooler master'ın sıvı soğutma fanları yerine almak istiyorum. Çünkü fan deviri azalırken çok uğultu yapıyor ve gürültülü çalışıyor. Bu modelde uğultu sorunu var mı? Ona göre bu fanlarla değiştirmek istiyorum.
Uğultu sorunu var maalesef. Bazı devirlerde o rahatsız edici sesi yapabiliyor. Tabii hepsinde yok ama karşılaşma olasılığın var.

Önerebileceğiniz bir model var mı? Sessiz ve performanslı?
Radyatör için bu Arctic'ler en FP olanlar. Her devirde uğultu yok, bende yanılmıyorsam 1100 RPM civarlarında yapıyor.

İki tane sipariş ettim. Peki uğultu sorunu olursa geri iade alırlar mı? Yoksa germany almıyor mu?
Amazon satıcılıyse yardımcı oluyorlar diye biliyorum. Ama uğultuyu bir sorun olarak kabul etmeyebilirler.

Önerebileceğiniz bir model var mı? Sessiz ve performanslı?

Kullanıcısı değilim ama araştırıp baktığımda çok beğenmiştim bu fanı.

Akasa marka işlemci soğutucusu kullanıyorum hem sessiz hem de çok performanslı.

Kasanın üstüne 2 adet egzoz fan almayı düşünüyordum,bunu tavsiye eder misiniz

ARCTIC P12 PWM PST 120 mm fiyat olarak bana uygun geldi. İthalat ücretiyle 164 TL ye geliyor.

Bu fanı bilenlere bir şey sormak istiyorum. Ben bu fanları cooler master'ın sıvı soğutma fanları yerine almak istiyorum. Çünkü fan deviri azalırken çok uğultu yapıyor ve gürültülü çalışıyor. Bu modelde uğultu sorunu var mı? Ona göre bu fanlarla değiştirmek istiyorum.
Fanlar hakkında küçük bir uyarıda bulunayım. Normal fanların yüksekliği 25mm, bu fanlarda titreşim önleyici vida yerlerinden dolayı biraz daha yüksek. Bu sebeple radyatöre vidalarken dikkat edin iyice sıkıcam diye uğraşmayın. Sırf bu sebeple radyatörün bi kaç vida yeri yalama oldu.

Uğultu sorunu var maalesef. Bazı devirlerde o rahatsız edici sesi yapabiliyor. Tabii hepsinde yok ama karşılaşma olasılığın var.
12cm de 56 cfm lik fan rahatsız edici ses yapıyorsa bıraksın bu işi

TEK Fana (14cm 109 CFM) sigortasız :giggle: 4 iş yaptırıyorum = CPU + RAM + SSD + ANAKART

1600 rpm 109 cfm ses var
1200-1300 rpm yaklaşık 85 -90 cfm ses yok
Kasayı yan yatırdığımda kasa yürüyor (20cm x 25cm x 13cm = 6,8 litre)

1662296167480.png

1662296388564.png

Son düzenleme:
12cm de 56 cfm lik fan rahatsız edici ses yapıyorsa bıraksın bu işi

TEK Fana (14cm 109 CFM) sigortasız :giggle: 4 iş yaptırıyorum = CPU + RAM + SSD + ANAKART

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bahsettiğim şey fan motorunun sesi, aslında çoğu fanda var ama şans meselesi. Ayrıca statik basınç fanıyla bu fanların kıyaslaması CFM değeri üzerinde yapılamaz. P fanlar radyatör için çok uygun.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,159,407
Üyeler
184,160
Son üye
31cinamıkekin
Geri