İ5 10400F, B460M-A PRO Sistemi Güncelleme Önerisi

zuuh.net

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
2000
Arkadaşlar elimde bulunan sistemin özellikleri şu şekildedir;

İşlemci; İ5 10400F
Ekran Kartı; Sappire RX550 4GB
Anakart; B460M-A PRO Anakart
RAM: 2x8 3200 MHz.

İşlemci 2666Mhz destekliyor.
Anakart 2933 Mhz destekliyor.
RAM 3200 Mhz destekliyor.

(Sistemim şu anda İşlemciden dolayı ile mevcut Anakart ile 2666MHz'de çalışmaktadır. )

Sistem üzerinde değişiklik yapmak biraz daha hızlandırmak istiyorum.
Önümde 2 seçenek bulunuyor.
1 SEÇENEK: 2.000- 3000 TL verip Z Serisi bir Anakart alıp (RAM Sınırı olmayan Anakart) mevcut sistemi 3200 Mhz ile çalıştırmak.
2. SEÇENEK: Daha güçlü bir bir İşlemci alıp Mevcut Anakartın desteklediği 2933 Mhz sınırıyla kullanmak.

Sizce hangisini yapmam daha mantıklı ve az maliyetli olur. Cevaplarınızı bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Parça önerilerinizi de yazarsanız daha iyi olur.

Ekran kartını değiştir bence, RTX 3050 veya AMD'ye alıştım dersen RX 6600'de iyi olur.

b560 anakart alarakda ram sınırını kaldırabiliyorsun hocam illa z serisi anakarta gerek yok ki aralarında cok fiyat farkı var

Ekran kartı alabilirsin. Onun dışında anakart işlemci satıp 12100f-h610 yapabilirsin. İlk seçenek daha mantıklı

Ekran kartını değiştir bence, RTX 3050 veya AMD'ye alıştım dersen RX 6600'de iyi olur.
Teşekkür ederim fakat ben Ekran kartı almak istemiyorum. Anakartı mı değiştireyim, işlemciyi mi değiştireyim onu soruyorum zaten seçeneklerde belirttim. Tekrar oku istersen. Yinede öneri öneridir. Teşekkürler. Vakit ayırdın sonuçta.

b560 anakart alarakda ram sınırını kaldırabiliyorsun hocam illa z serisi anakarta gerek yok ki aralarında cok fiyat farkı var

2000 TL'YE MSI B560M PRO-VDH WiFi LGA 1200 Soket Anakart buldum. Eğer bu anakart istediğim gibi oluyorsa;
İ5 10400F'i 3200Mhz'de çalıştırabileceğim.
Anakartıma Wi-Fi, Bluetooth ve PCI Express 4.0 desteği de gelecek.​

Ama bir çok kaynakta Bu kart ile olamayacağını söyleyenlerde var. kafam ÇOK KARIŞIK​

2000 TL'YE MSI B560M PRO-VDH WiFi LGA 1200 Soket Anakart buldum. Eğer bu anakart istediğim gibi oluyorsa;​

İ5 10400F'i 3200Mhz'de çalıştırabileceğim.​

Ama bir çok kaynakta Bu kart ile olamayacağını söyleyenlerde var. kafam ÇOK KARIŞIK​

dostum herkes öyle biliyordu ama bazı cahil kısım google yanlış bilgi yaydıgı için herkes senin gibi biliyo intel b560 da ram mhz si kalkıyor ama işlemci hızın gene 2666 da kalır o ayrı ramin kaça kadar destegi varsa anakartın o kadar oluyor misal senin ki 3200 mhz ramler anakartında destegi de o kadar varsa oluyor fazlası varsa fazlasıda olur xmp diye bişey var onu aktif edince biosdan ram hızın kaça kadar destekliyorsa ona geçiş oluyo ama m2 ssd destekli olsun bu forumda bi arkadaş daha vardı hatta fotograf bile atmıstı i5 10400f gigabyte b560 anakart la xmp açıp 3200 e cekiyor du ram hızlarını youtubede videolarıda mevcuttur zaten
bu video biraz amatörce ama kullanan çok kişi var

Ekran kartı alabilirsin. Onun dışında anakart işlemci satıp 12100f-h610 yapabilirsin. İlk seçenek daha mantıklı
Ekran kartı için başka zaman ayrı bir bütçe ayıracağım. Şuanda RAM'leri 2666 Mhz ile çalıştırmak açıkçası zoruma gidiyor. PC Express 4.0 desteklemeyen , Wifi, Bluetooth olmayan bir anakart kullanmakta istemiyorum. (Şu anda wifi için ayrı bluetooh için ayrı bir adaptör takılı)

3200Mhz yi kullanmak için iyi bir Anakart almak yada
Aynı anakartı kullanıp daha güçlü bir işlemci kullanıp 2933MHz'de takılmak.
Önerini bekliyorum.

dostum herkes öyle biliyordu ama bazı cahil kısım google yanlış bilgi yaydıgı için herkes senin gibi biliyo intel b560 da ram mhz si kalkıyor ama işlemci hızın gene 2666 da kalır o ayrı ramin kaça kadar destegi varsa anakartın o kadar oluyor misal senin ki 3200 mhz ramler anakartında destegi de o kadar varsa oluyor fazlası varsa fazlasıda olur xmp diye bişey var onu aktif edince biosdan ram hızın kaça kadar destekliyorsa ona geçiş oluyo ama m2 ssd destekli olsun bu forumda bi arkadaş daha vardı hatta fotograf bile atmıstı i5 10400f gigabyte b560 anakart la xmp açıp 3200 e cekiyor du ram hızlarını youtubede videolarıda mevcuttur zaten
bide bu video var mesela

Peki, İşlemci'yi de artırmak mümkün mü? Şöyle anlatayım hatta. Z Serisinde İşlemci hızı da yükseliyor mu? Yoksa Z ile B Aynı mantıkla mı çalışıyor.

2000 TL'YE MSI B560M PRO-VDH WiFi LGA 1200 Soket Anakart buldum. Eğer bu anakart istediğim gibi oluyorsa;​

İ5 10400F'i 3200Mhz'de çalıştırabileceğim.​

bunlar geçen ay 1500 tl alan yoktu piyasa cok pahalandı 1 ay da dolar artışa geçince bana kalırsa kasımdaki black friday yada yıl bası indirimlerini bekle bende senin gibi biliyordum bendede b460 anakart i5 10400f var b560 serisi yazınca googlede bilgi kirliligi cok oldugu için bende senin gibi almadım ama bütçeyi yapınca b560 a geçecem bende

Hemen RX 550 rezilliğinden kurtul 2. elden bi RX 570 almanı öneririm...

Geri