Ülkeye ürün gelmiyor. Dolar ne olacak?

Juan

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhaba Dostlar.

Dikkat ettiyseniz. Cep telefonu ve Dizüstü bilgisayar fiyatları ciddi düzeyde arttı.
Ekonomiyi takip eden arkadaşlar bir öngörü paylaşabilir mi? Önümüzde 4-5 ay içerisinde son durum ne olacak?

fiyatlar 16 haziran.webp

Ben hazirandan sonra duzelemeye basliyacagini dusunuyorum

Korono'dan önce 3500U, Vega 8'li laptoplar 2700'dü.

Merhaba Dostlar.

Dikkat ettiyseniz. Cep telefonu ve Dizüstü bilgisayar fiyatları ciddi düzeyde arttı.
Ekonomiyi takip eden arkadaşlar bir öngörü paylaşabilir mi? Önümüzde 4-5 ay içerisinde son durum ne olacak?

Alıntıyı görüntüle
Erken seçim olacak gibi duruyor. Bence seçimde yine dolar artacak. Sonrası iktidara bağlı.

Buradan da bayağı anlaşılıyor hocam :(

Ekler

• Screenshot_20200616-152715_Chrome.webp
    Screenshot_20200616-152715_Chrome.webp
    96.7 KB · Hit: 79
Bana dayım söyledi. VakıfBank'ta çalışıyor. 1 yılda tamamen düzelir.

Ekonomiyi sadece izliyorum diyecek söz yok çünkü. Her şeye vergi var. Bir teknolojik ürüne neden TRT vergisi alırsın hala anlamış değilim...

ben iyi ki 6600 tl i dolar yapmışım mutluyum 😁 (yaptığımda 6.08 di)

Çok üzücü Memleketteki çocuklar para yüzünden kendini geliştiremiyorlar. Hobileri üzerine gelişim sağlayamıyorlar.

Bunların hepsi parayla oluyor :)

Erken seçim olacak gibi duruyor. Bence seçimde yine dolar artacak. Sonrası iktidara bağlı.
Erken seçim gerektiren bir durum yok şu an. Yeter ya kaç senede kaç seçim oldu saçmalamayın daha da kötüye gider ekonomi öyle bir durum olursa ki olmayacak.

• Beğen
Reaksiyonlar: Juan
Ülkede ve Dünyada bulunan siyasi karışıklık vb. sebeplerinde etkisi var.
Dolar yükselmiyor,TL batıyor önce bunu bilmek gerek.Ülkede zaten olmayan üretim son yıllarda iyice geriledi buda TL'nin düşüşün hızlandırdı.
Ekonomiye iyi diyen insanlar var bunun sebebi Borsa İstanbulun dünden bu günü olan gelişimi,
BIST.webp

2006'dan 2019'a kadar BIST yükselmiş buradan bakıldığı zaman ''WoW baya iyi gidiyoruz'' diyebilirsiniz ama bir de şunu atayım,
SABUN.webp

(Sabun fiyatının 2006'dan 2020'ye kadar olan fiyat artışı tam %637)
2016'da olan ''dolar düşürme'' eylemleri maalesef işe yaramadı ve neredeyse bütün sektörler şu anda freni patlamış kamyon gibi bu şekilde ilerliyor.
Sorun siyasi,yurt dışında ülken savaşların olduğu bir yer olarak biliniyor turizmden kaybediyorsun,hali hazırda olan üretimleri teşvik etmek yerine birine satıyorsun yada üreticinin batışını izliyorsun.Üretim üretim üretim.
Zaten bitik bir ekonominin yanına birde vergiler,ÖTV vb. eklerseniz göreceğiniz şey fiyatların halidir.
Ekonomiyi sadece bunlar belirlemiyor yada dövizlerin değerini,arz ve talep,enflasyon,vergiler vb. daha bir çok sebep var ben burada ekonomi türlerinde başlar anlatır giderim ama varacağımız sonuç yine bitik bir tarım,bitik bir turizm,bitik bir üretim olacaktır.
Atatürk'ün üretime neden bu kadar değer verdiğini şimdi daha iyi anlayabiliriz.
-
Osmanlı döneminde lale sattığımız Hollanda'dan 2017 de Türkiye tamı tamına
38 milyon 195 bin 130 kilo çiçek ithal etti.
Evet Hollanda hani şu insanların ''Konya kadar yer yha''diyerek dalga geçtiği Hollanda.
-
Konuyu hortlattığım için kusura bakmayın,özür dilerim.Ancak şu an cevap verebildim ayrıca beni konuya etiketleyen @Yasin Çelik 'e çok teşekkür ederim.Tekrar kusura bakmayın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,205,508
Üyeler
192,736
Son üye
mscofieldd
Geri