Çözüldü✓ Masaüstü mü laptop mu?

AMDLSS

80+
Reaksiyon skoru
49
Bütçe
30000
İyi forumlar arkadaşlar evet o klasik soruyu bir kez daha ben soruyorum sebebi ise üniversitede yazılım/oyun tasarımı düşünüyor olmam. Bütçem biraz yüksek açıkçası ve çok kararsız kaldım oyun geliştirirken iyi işlem gücü çok önemli fakat laptoplarda mobilite açısından güzel, fiyat olarak ise nedense bir türlü laptoplar fiyatını hak etmiyor algısı oluşuyor ve laptop almak mantıklı gelmiyor. Şuan R5 3600-5600XT ikilisini kullanıyorum her işimi görüyor fakat R5 5600X RX 6800 ikilisine güncellemeyi düşünüyorum (Böyle yaparsam çok çok daha ucuza gelmiş olacak). Sizce bu fiyat bandında ne yapmak daha mantıklı?

Ben masaüstü tavsiye ediyorum, upgrade etmek daha kolay. İstediğin konforda ayarlayabilirsin. Üniversiteyi yaşadığın şehir dışında kazandıysan ve sürekli git gel yapacaksan laptop bu durumda mantıklı geliyor. Ben şahsen çoğu arkadaşıma masaüstü tavsiyesinde bulunuyorum. 18-20k arası para bir laptopa vermektense daha güzel bir sistem toplamak için uğraşırdım.

Laptop kullanan biri olarak bence masaüstü çünkü fan sesi ayrı dert ısınması ayrı dert
Ama masaüstünde öyle bir sıkıntı yok kolay geliştirilebiliyor vs vs

İyi forumlar arkadaşlar evet o klasik soruyu bir kez daha ben soruyorum sebebi ise üniversitede yazılım/oyun tasarımı düşünüyor olmam. Bütçem biraz yüksek açıkçası ve çok kararsız kaldım oyun geliştirirken iyi işlem gücü çok önemli fakat laptoplarda mobilite açısından güzel, fiyat olarak ise nedense bir türlü laptoplar fiyatını hak etmiyor algısı oluşuyor ve laptop almak mantıklı gelmiyor. Şuan R5 3600-5600XT ikilisini kullanıyorum her işimi görüyor fakat R5 5600X RX 6800 ikilisine güncellemeyi düşünüyorum (Böyle yaparsam çok çok daha ucuza gelmiş olacak). Sizce bu fiyat bandında ne yapmak daha mantıklı?
Masaüstü bence bütçe yetiyorsa 5800 3d RX 6900 XT yakışır hocam

Masaüstü bence bütçe yetiyorsa 5800 3d RX 6900 XT yakışır hocam
Açıkçası şuan ram ve SSD olarak yeni bir şey almama gerek yok ama o ikiliyi alırsam ki 16 bin liraya sıvı soğutmalı 6900XT mevcut en azından 360mm destekleyen kasa lazım bütçeyi biraz aşabilir. Diğer merak ettiğim ise o ikili 1080p'de darboğaz yapar mı?

Ben masaüstü tavsiye ediyorum, upgrade etmek daha kolay. İstediğin konforda ayarlayabilirsin. Üniversiteyi yaşadığın şehir dışında kazandıysan ve sürekli git gel yapacaksan laptop bu durumda mantıklı geliyor. Ben şahsen çoğu arkadaşıma masaüstü tavsiyesinde bulunuyorum. 18-20k arası para bir laptopa vermektense daha güzel bir sistem toplamak için uğraşırdım.
Yaşadığım şehir dışında fakat ev var orada kalabileceğim yurtta değilim yani yazılım için çok güçlü bir şey şart olmasa da oyun tasarımı için dediğim gibi biraz güçlü bir şey olsa iyi olacak.

30 bine hem masaüstü hem laptop alırsın kafan karışmaz 😃
Mantıklı tabi ama şuan elimde olan masaüstünden daha kötü bir laptopta pek mantıklı gelmiyor açıkçası hani attan inip eşşeğe binmek gibi olacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

üniversite şehirdışı olsun olmasın fark etmez. Üniversite için laptop zorunludur. Masaüstü derslere getirelemez.
Tavisyen için teşekkürler gerçi çoğu üniveristede bilgisayar laboratuvarı var artık ama laptop şart gibi bir yandan

Çok teşekkürler gayet güçlü ve güzel duruyor kargolama olarak bir sorun olur mu sizce?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayn öyle olur ben şakasına dedim ya 🙂 bence 30 bin varsa elindekini de satıp komple üst seviye bir sisteme geçiş yapabilirsin
Bu sistemi yükselteceğim zaten özünde ram ve ssd söküp diğer parçaları kardeşimin bilgisayara takmayı düşünüyorum.

Geri