Ekranın yük esnasında kendini kapatması ve fanların hızlanması

Reaksiyon skoru
0
Bilgisayı yeni açtığım zaman FurMark-OCCT veya FIFA23 gibi oyunlara giriş yaparsam ekranım kararıyor ve fanlar kendini en yüksek hıza alıyor.
Yaptıklarım: BIOS Update yapmak ve pilini takıp çıkarmak
DDU ile sürücü silip tekrar yüklemek
Bilgisayar temizliği
CPU macun değişimi
RAM soketlerinin yerini değiştirmek ve uçlarını silmek
Windows 11 ve Windows 10 kurmak
Yeni bir PSU satın almak(Zalman GigaMax750W eski - NZXT C850 Gold yeni)
Hard disk testi yapmak
Ekran kartı macununu değiştirmek
Başka ne yapmam gerekiyor?
Sorunun videoları:
Bilgisayarı genelde yeni açtığım zaman ilk 30 dakika içerisinde oluyor ve bilgisayarı uzun süre açık bırakırsam genelde sorun çözülüyor(Örneğin gece yatarken bilgisayarı açık bırakırsam) ama açık kaldığı zamanlarda da kapandığı oldu.

Ekler

• fq.png
    fq.png
    25.4 KB · Hit: 38
  • FZ.png
    FZ.png
    20 KB · Hit: 35
  • FZ2.png
    FZ2.png
    5.8 KB · Hit: 28
  • fz3.png
    fz3.png
    14.1 KB · Hit: 32
Ekran kartının tam modeli nedir?

Bilgisayı yeni açtığım zaman FurMark-OCCT veya FIFA23 gibi oyunlara giriş yaparsam ekranım kararıyor ve fanlar kendini en yüksek hıza alıyor.
Yaptıklarım: BIOS Update yapmak ve pilini takıp çıkarmak
DDU ile sürücü silip tekrar yüklemek
Bilgisayar temizliği
CPU macun değişimi
RAM soketlerinin yerini değiştirmek ve uçlarını silmek
Windows 11 ve Windows 10 kurmak
Yeni bir PSU satın almak(Zalman GigaMax750W eski - NZXT C850 Gold yeni)
Hard disk testi yapmak
Ekran kartı macununu değiştirmek
Başka ne yapmam gerekiyor?
Sorunun videoları:
Bilgisayarı genelde yeni açtığım zaman ilk 30 dakika içerisinde oluyor ve bilgisayarı uzun süre açık bırakırsam genelde sorun çözülüyor(Örneğin gece yatarken bilgisayarı açık bırakırsam) ama açık kaldığı zamanlarda da kapandığı oldu.
Farklı ekran kartı takıp denedinizmi ?

İki oyunu da oynamıyorum ama Mortal Kombat 11 ve FIFA23 de falan kapanıyor.Bilgisayarı açık bırakırsam kapanma çok nadir oluyor.
Driverlari silip yükledin mi çakışma yapiyorsa ondanda kapatip res atiyor olabilir ekran kapandığında win tuşu ctrl b yada shift b ikisinde dene geri gelmezse driverlari yok et tekrar yükle

Bilgisayar kapandığı zaman güvenlik ve bakımdan baktığım zaman Livekernelevent hatası verdiğini gördüm ve fotoğraflarda verdiği hatayı paylaştım.

İki oyunu da oynamıyorum ama Mortal Kombat 11 ve FIFA23 de falan kapanıyor.Bilgisayarı açık bırakırsam kapanma çok nadir oluyor.
Win ctrl shift b ye bas ekran kapandığında gelirse iyi ama böyle kullanma driverlari yok et tekrar yükle gerekirse şey indir gigabytin kendi ekran karti uygulamasini sonra nvida yükls tekrar

Driverlari silip yükledin mi çakışma yapiyorsa ondanda kapatip res atiyor olabilir ekran kapandığında win tuşu ctrl b yada shift b ikisinde dene geri gelmezse driverlari yok et tekrar yükle
win sol ctrl shift b denedim tepki vermedi.DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip yeni sürücü de denedim 2019 sürücüsü bile denedim sorun çözülmedi.Win10 win11 de kurdum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,330
Üyeler
190,732
Son üye
saplamarina
Geri