Bence en iyi panel TN

Bende va var galiba curvedların olduğu panel. Oyunda harbi güzel ama video izlerken 1080p sanki 360p gibi oluyor çoğu zaman. Alakası pek yok ama eklemek istedim

TN panelden IPS'e geçince aydınlanma yaşadım. Şey gibi oldu, renk körü insanın renkleri görmeye başlaması gibi.

TN bir monitör aldığınızda daha önce IPS kullanmıyorsanız hiç bir değişiklik görmezsiniz. Sadece yukarıdan aşağıdan görüş açısı düşük. Onun dışında ghosting, siyah bozukluğu, parlama gibi hiç bir sorun yok neredeyse hiç bir TN monitörde. En kaliteli VA panellerde bile ghosting, 5-6 binlik IPS monitörlerde bile IPS Glow olabiliyor. Eğer ilk kez PC alıyorsanız TN almanızda bir sakınca yok. Ben renkleri mükemmel olan 75hz IPS monitörden normal 144hz 1MS TN panele geçtim ilk 3 gün renk farkını gördüm sonrasında gözüm alıştı.

İyi olani deneyimlemeden kötü olanı deneyimlersen seni rahatsiz etmiyor ama tam tersi durum cok rahatsiz edici.Ben amoled ekranli telefondan amoled olmayan telefona gectim ve cok rahatsizim suan mesela

Renk körü değilseniz ve bütçe çok kısıtlı değilse; herkes için IPS panel diyorum. Rekabetçi oyunlar için TN deniyor ama bizdeki internet ping süreleriyle IPS tepki sürelerine gelene kadar çoktan kaybedersiniz. E-sporcuyum, antrenman yapmam lazım gibi bir durum varsa oyuncu koçlarına danışmak gerekir tabii.

İyi olani deneyimlemeden kötü olanı deneyimlersen seni rahatsiz etmiyor ama tam tersi durum cok rahatsiz edici.Ben amoled ekranli telefondan amoled olmayan telefona gectim ve cok rahatsizim suan mesela
Katılıyorum, 60 hz kullandım geçen seneye kadar. 1 senedir 144 hz'deyim artık 60 hz'de mouse hareket ettirirken bile rahatsız ediyor beni.

Düşmanı anında görüp vurman için ayrıca mouse monitörle reflekslerine göre uyumlu olması gerekiyor ateş ederken tıklar tıklamaz monitör algılaması lazım bu özellik süper işte .

O kadarda değil.Bendeki tn panelmi çok iyi çünkü renkler ips kadar iyi neredeyse.
İps kadar iyi olması matematik ve teknik olarak imkansız. Kontrast ve kırınım açısı diye bir şey var.

İps kadar iyi olması matematik ve teknik olarak imkansız. Kontrast ve kırınım açısı diye bir şey var.
Hocam zaten ipse yakın dedim ips kadar değil tabi ki.Ben zaten renk, kontrast ve gamma ayarlarıda yaptım.Ondan dolayıda olabilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

TN bir monitör aldığınızda daha önce IPS kullanmıyorsanız hiç bir değişiklik görmezsiniz. Sadece yukarıdan aşağıdan görüş açısı düşük. Onun dışında ghosting, siyah bozukluğu, parlama gibi hiç bir sorun yok neredeyse hiç bir TN monitörde. En kaliteli VA panellerde bile ghosting, 5-6 binlik IPS monitörlerde bile IPS Glow olabiliyor. Eğer ilk kez PC alıyorsanız TN almanızda bir sakınca yok. Ben renkleri mükemmel olan 75hz IPS monitörden normal 144hz 1MS TN panele geçtim ilk 3 gün renk farkını gördüm sonrasında gözüm alıştı.
Ben ilk TN panel ile başladım hala daha onu kullanıyorum.Fakat laptopda ips panel vardı.Onun renkleri gerçekten daha güzeldi.Ancak bunu belli süre tekrar kullanınca aslında bu da çok iyi dedim.Demek ki alışmayla ilgili olabilir.Ayrıca dediğiniz gibi TN paneller neredeyse sorunsuz.Bendeki monitörde ışık sızması, ghosting, kötü siyah performansı, glow vesayre hiç biri yok.Ayrıca tepkime hızı müthiş iyi.İnput lag dediğimiz giriş gecikmeside çok çok az TN'lerde.Bunları üst üste koyarsak TN'nin çok fazla artısı oluyor.İPS'lerin ise sadece renkleri daha iyi.Ama siyahları TN'nin bence daha iyi.

Telefonda bu durumu bende yaşadım.Amolede geçince asla daha ipse dönmem.

Arkadaşlar kaç gündür monitör araştırıyorum.Renkler konusunda VA ve IPS daha iyi olsa da en sorun çıkarmayanda TN panel olduğunu düşünüyorum.Şuan piyasada gerçek 1ms saniye IPS yok gibi bir şey.Hepsi MPRT aktif edince oluyor.Normalde 4ms civarı.VA desek daha sıkıntılı panel.Ghosting ve black smearing sorunları yığınla var.IPS panellerde de ışık sızması, ghosting, zayıf kontrast, yenileme hızı gibi sorunları var.Oyun için kullanılacak monitörlere biraz uzaklar.Ama TN'ye gelince TN'nin neredeyse renkler haricinde hiç sıkıntı çıkarmıyor.Son çıkan TN panellerin kaliteside IPS'ye yaklaşmış duruyor.Ben sadece fikrimi söylemek istedim.Gelin burada konuşup tartışalım.
Renk körü gibi oyun oynmak istemiyorsan tn paneli salmak lazım

Yani IPS kadar kaliteli değil bence

Hocam nasıl sizlere kanıtlayabilirim bilmiyorum ama TN bence o kadar kötü renklere sahip değil.Bakın ips tabi ki iyi ondan iyi olduğunu savunmuyorum.Ama TN yeterli seviyede renkler sunuyorsa geriye kalan tüm özelliklerde daha ağır basmış olmuyor mu? Ben size genede bir resim atmak isterim.

Ekler

• IMG20221207012806.jpg
    IMG20221207012806.jpg
    3.6 MB · Hit: 49
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,494
Üyeler
195,642
Son üye