Yardım Almanya'dan 2 adet Iphone | Gümrük Sıkıntısı olur mu?

g0rkem

80+
Reaksiyon skoru
59
Merhabalar , Almanya'dan 2 adet (Iphone 14 PLUS + Iphone 13) telefon gelecek. Getiren akrabamız gümrükde sorun yaşar mı? Gümrük işleri sıkılaşmış bilirsiniz fakat gümrüğü atlatan çoğunluk daha fazla, gümrük tarafından el konma durumu vs. olur mu? Olursa getirecek kişi kutuyu çıkarıp satmaya değil de kendine getirmiş gibi gösterse salıyolarmış diye duydum. 1 Adet kutulu telefonda sorun çıkmıyormuş da 2 olunca sorun yaratabiliyorlarmış.

Ek olarak telefon gelmeden imei kaydettirme işlemlerini yapsak gümrükte sorun çıktığında imei kaydedilmiş diye bir sorun çıkar mı ona göre bir an önce kayıdı yapacağım.
120 Gün içinde giriş çıkış şeysinden dolayı ayın 22sine kadar kaydettirmem gerekiyor, bazı kaynaklarda 1 yıl içinde giriş çıkış vs yazıyor bazılarında TR'ye girişinin ardından max 120 gün geçmesi gerektiği yazıyor.

Cevaplarsanız çok sevinirim.

Bir tane telefona kendim için aldım dediği zaman sorun olmuyor ama ikinci bir telefon olursa gümrük vergisi alırlar..

Bir tane telefona kendim için aldım dediği zaman sorun olmuyor ama ikinci bir telefon olursa gümrük vergisi alırlar..
Yapma be, yok mu hiçbir yolu? Kutulu telefonun kutusunu açsa telefonu falan kurcalasa hafiften ne bileyim? Vardır elbet bir yolu.. yani umarım

Yapma be, yok mu hiçbir yolu? Kutulu telefonun kutusunu açsa telefonu falan kurcalasa hafiften ne bileyim? Vardır elbet bir yolu.. yani umarım
Var yolu. Telefonları kutusundan çıkarmaları gerekiyor kapalı kutu olunca 2. Telefonu satabilir hesabında vergi alıyorlar kutusundan çıkıp açıldığı takdirde geçiyor

Var yolu. Telefonları kutusundan çıkarmaları gerekiyor kapalı kutu olunca 2. Telefonu satabilir hesabında vergi alıyorlar kutusundan çıkıp açıldığı takdirde geçiyor
Gümrükte sorun çıkınca kutusunu çıkarsa bir problem olur mu yoksa gümrüğe gitmeden mi kutularını çıkarmalı farkeder mi

Telefonu tek kişi getirecekse eğer adamın üzerinde 3 tane telefon olacak bakalım gümrükte sorun çıkacak mı..

Telefonu tek kişi getirecekse eğer adamın üzerinde 3 tane telefon olacak bakalım gümrükte sorun çıkacak mı..
Şahsi telefona bir şey demiyorlarmış zaten, 2 tane kapalı telefon var ikisini de açsa bir şey olmadığını var sayalım ben buradan kaydını yapsam gümrükte o mevzulara da bakarlar mı acaba kayıtlı mı değil mi diye vs

Geçtiğimiz yaz 1 tane 13 pro max 1 tane 13 mini getirdik. 2 kişi getirdi 1er tane açıp ellerinde getirdiler 1 tane vergi ödemedim. Sadece Euro cinsinden telefonun parasını ödedim. Tecrübem var ona göre konuşuyorum arkadaşlar

Geçtiğimiz yaz 1 tane 13 pro max 1 tane 13 mini getirdik. 2 kişi getirdi 1er tane açıp ellerinde getirdiler 1 tane vergi ödemedim. Sadece Euro cinsinden telefonun parasını ödedim. Tecrübem var ona göre konuşuyorum arkadaşlar
İki kişi olursa getirebilir tek kişi getiremez kasım 2022 den önce getirilebiliyordu devlet ilk telefonu vergiden muaf tutuyor ikinci telefondan vergi alıyor ve bu 3 yılda bir olmak şartıyla yani telefon getiren kişi 3 yıl bir tane vergiden muaf telefon getirebilir..

O telefonları istediği kadar kutusundan çıkarsın biri illaki gümrük vergisine tabi tutulacak..
İki kişi olursa getirebilir tek kişi getiremez kasım 2022 den önce getirilebiliyordu devlet ilk telefonu vergiden muaf tutuyor ikinci telefondan vergi alıyor ve bu 3 yılda bir olmak şartıyla yani telefon getiren kişi 3 yıl bir tane vergiden muaf telefon getirebilir..
4 5 gün önce elime ulaştı 2 telefon da kutulu şekilde dostum. Kısacası tecrübe ile konuşmak daha mantıklıymış blackbear arkadaşımızın dediği gibi

4 5 gün önce elime ulaştı 2 telefon da kutulu şekilde dostum. Kısacası tecrübe ile konuşmak daha mantıklıymış blackbear arkadaşımızın dediği gibi
Biz tecrübesizmiyiz de bende geçen sene bir 13 pro birde 13 pro max aldım Almanya'dan ikinci telefon gümrüğe takıldı bende kafadan atıp konuşmadım bir an önce kayıt ettirde ocakta kayıt ücretleri 6000 tl oluyor unutmadan iki adet pasaport ve 6 ay içinde her hangi bir ülkeye giriş çıkış yapmış olası gerekiyor ve sadece pasaport sahiplerinin üzerine hatla kullanılabiliyor..

Geri