Çözüldü✓ CPU Fan RGB Bağlantı Problemi

Rampage victory hocam kasam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam bu çıkıştan var ancak bitane var onada başka bir şey bağlı sanırım kasa rgbleri
Sataya benzer çıkıştan bir tane daha olması lazım her güç kaynağında en az 2 tane oluyor

Kasanız arbg destekli olsa gerek kalmayacaktı o kasa kablolarını dikkatlice dışarı çekip bakın olması lazım

Sataya benzer çıkıştan bir tane daha olması lazım her güç kaynağında en az 2 tane oluyor

Kasanız arbg destekli olsa gerek kalmayacaktı o kasa kablolarını dikkatlice dışarı çekip bakın olması lazım
Yok hocam 1 ssd 1 hdd bağlı birde bu rgb olanlar ancak elimde şöyle bi kablo var kasamda bir ssd daha vardı onu takarken kullanmıştık daha sonra m2 alınca bunu çıkarttım bu kablo var işe yarar mı yararsa hangi çıkışa bağlantı yapacağım?

Ekler

• Vayu_20221227_135555_lmc_8.4.jpg
    Vayu_20221227_135555_lmc_8.4.jpg
    1.7 MB · Hit: 66
  • Vayu_20221227_135546_lmc_8.4.jpg
    Vayu_20221227_135546_lmc_8.4.jpg
    2.3 MB · Hit: 69
bu ürün işe yaramaz mı hocam anakarttan kontrol etmem için ?
Yaramaz. Her 3 pinli kablo ARGB demek değil.
Bu fanların dönüş gücünü veren konnektör. Attığın ürün de onu çoğaltıyor. İşini görecek bir şey değil.

ARGB-RGB ve fan dönüş gücü bağımsızdır.

Onu daha önce hangi çıkışta kullanıyorsanız ona takın ve kontrolcüyü bağlayın
Aldığınız fandan 2 tane kablo geliyor olması lazım biri cpu_fan yani gücü verecek diğeri ışıklandırma için olan kablo

Ssd kullanıyorduysanız olur

Fandan çıkan kabloların görselini atabilir misiniz

Aldığınız fandan 2 tane kablo geliyor olması lazım biri cpu_fan yani gücü verecek diğeri ışıklandırma için olan kablo

Daha önce hangisinden çıkarttığımı hatırlamıyorum fotoğraftaki iki kablodan hangisine bu dönüştürücüyü takmalıyım ?

Fandan 4 pinli cpu fan çıkışı ve bir adet rgb 3 pin çıkış var hocam ben oraya kadar anladım sadece bu elimde olan dönüştürücü sata porta bağlanıyor ya bu görseldeki dönüştürücüyü hangi kabloya takacağımı bilmiyorum

Hepsi birbirine bağlı gözüküyor istediğine takabilirsin

Kontrolcüyü ona tak fan çoklayıcı tak ve fandan ve soğutucudan gelen kabloları bağla son durumu bekliyorum

Sizdeki aparat sata dönüştürücüymüş onun olması gerekiyor

Eğer tereddüt ediyorsanız ışık olmadan sadece cpu_fan girişini bağlayıp kullanabilirsiniz

Hocam sonuç

Son düzenleme:
Kontrolcüyü ona tak fan çoklayıcı tak ve fandan ve soğutucudan gelen kabloları bağla son durumu bekliyorum

Sizdeki aparat sata dönüştürücüymüş onun olması gerekiyor

Eğer tereddüt ediyorsanız ışık olmadan sadece cpu_fan girişini bağlayıp kullanabilirsiniz

Hocam sonuç
Hocam sonuç fan çalışıyor rgb de çalışıyor ancak görüntü gelmiyor anlamadım, ekran kartı çalıştığı halde. Acaba bios kendini mi sıfırladı dedim 5600 stok bios ile çalışmıyor işlemcim güncel bios yükledim ancak görüntü gelmiyor bios ekranına bile giremiyorum

Hocam sonuç fan çalışıyor rgb de çalışıyor ancak görüntü gelmiyor anlamadım, ekran kartı çalıştığı halde. Acaba bios kendini mi sıfırladı dedim 5600 stok bios ile çalışmıyor işlemcim güncel bios yükledim ancak görüntü gelmiyor bios ekranına bile giremiyorum
Hocam rbg bağlantısını bir sökün öyle deneyin olmazsa anakart bağlantılarını bir kontrol edin

Ramleride bir kontrol edin

Son düzenleme:
Hocam rbg bağlantısını bir sökün öyle deneyin olmazsa anakart bağlantılarını bir kontrol edin

Ramleride bir kontrol edin
Hocam o ikili vardı ya hangisinden çoklaştırayım diye diğerine taktım çoklaştırıcıyı düzeldi açıldı şuanda, boşta 33 derece 30dk stress testi yaptım 65 dereceyi geçmedi değerler iyi değil mi ?

1672149136404.png

Hocam o ikili vardı ya hangisinden çoklaştırayım diye diğerine taktım çoklaştırıcıyı düzeldi açıldı şuanda, boşta 33 derece 30dk stress testi yaptım 65 dereceyi geçmedi değerler iyi değil mi ?

Alıntıyı görüntüle
İşlemcin amd değil mi ona göre çok iyi önemli olan oyunlarda nasıl birde o sata dönüştürücü işe yaramış herhalde
yalnız mükemmel olmuş hayırlı olsun renkler değişiyor mu

Geri