Turk Telekom altyapı hakkında

Nega

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
402
Arkadaşlar ailemin kaldığı yerde şu an turknette 12 megabit net kullanıyoruz, Turk telekom mahallede sokaklara aşağıdaki fotoğraftaki gibi şeyler koymuşlar. Turk telekom sitesinden baktığımda hipernet destekliyor diyor, hipernet ne diye baktığımda ise 100 megabite kadar internet diyor. Turknet'te altyapı sorgulaması yaptığımda şu an kullandığımız hızı, diğer ISS lerde ise 26 megabit VDSL görünüyor. Anlayamadım şu an altyapım neyi destekliyor, 100 mü 26 mı 12 mi? Şu an modemim ADSL destekliyor VDSL geçersem yeni modem almam gerekiyor diye biliyorum, ama fiber gelirse de onu boşa almış olurum. Altyapım neyi destekliyor yani yardımcı olursanız sevinirim

Ekler

• 1672785786801.png
    1672785786801.png
    268.4 KB · Hit: 109
  • 1672785798292.png
    1672785798292.png
    53.5 KB · Hit: 93
  • WhatsApp Image 2023-01-04 at 01.43.57.jpeg
    WhatsApp Image 2023-01-04 at 01.43.57.jpeg
    129 KB · Hit: 107
  • 1672785936218.png
    1672785936218.png
    29.4 KB · Hit: 105
Arkadaşlar ailemin kaldığı yerde şu an turknette 12 megabit net kullanıyoruz, Turk telekom mahallede sokaklara aşağıdaki fotoğraftaki gibi şeyler koymuşlar. Turk telekom sitesinden baktığımda hipernet destekliyor diyor, hipernet ne diye baktığımda ise 100 megabite kadar internet diyor. Turknet'te altyapı sorgulaması yaptığımda şu an kullandığımız hızı, diğer ISS lerde ise 26 megabit VDSL görünüyor. Anlayamadım şu an altyapım neyi destekliyor, 100 mü 26 mı 12 mi? Şu an modemim ADSL destekliyor VDSL geçersem yeni modem almam gerekiyor diye biliyorum, ama fiber gelirse de onu boşa almış olurum. Altyapım neyi destekliyor yani yardımcı olursanız sevinirim
Yeni altyapıda 100 den aşağı yapmazlar. Muhtemelen 100 dür ve fiberdir. Diğer firmalar fiber yeni olduğu için adsl i gösteriyor. Yeni altyapıda hemen göstermiyorlar. Türk Telekom u ara onlar sana gerçek hızı söylerler

Bir süre sürekli altyapı sorgulama yap benim olduğum yerde 8 mbps adsl gösteriyordu bir kaç gün sonra 75 mbps gösterdi şuan 75 mbps kullanıyorum. Port eksikliğinden dolayı ara sıra sadece adsl düşük hiz gösterebiliyor. Yani bu kadar düşük altyapıli yer kalmamıştır diye düşünüyorum. Elazigin dağindaki köyümde bile 100 mbps var. Turktelekomu ararsanız onların yapacağı şeyde sizin internetten yaptığınız altyapı sorgulama ile aynı olacaktır. Bir kaç gün ara ara sorgulama yapın sonra yine turktelekom ile iletişime geçin altyapı sorgulasinlar onlarda. Ama siz ne görüyorsanız onlarda onu görecekler

Bir süre sürekli altyapı sorgulama yap benim olduğum yerde 8 mbps adsl gösteriyordu bir kaç gün sonra 75 mbps gösterdi şuan 75 mbps kullanıyorum. Port eksikliğinden dolayı ara sıra sadece adsl düşük hiz gösterebiliyor. Yani bu kadar düşük altyapıli yer kalmamıştır diye düşünüyorum. Elazigin dağindaki köyümde bile 100 mbps var. Turktelekomu ararsanız onların yapacağı şeyde sizin internetten yaptığınız altyapı sorgulama ile aynı olacaktır. Bir kaç gün ara ara sorgulama yapın sonra yine turktelekom ile iletişime geçin altyapı sorgulasinlar onlarda. Ama siz ne görüyorsanız onlarda onu görecekler
Sitede baktığında hız yazmıyor ama aradığında söylüyorlar. Yani aramak lazım

• Beğen
Reaksiyonlar: Nega
Yanlış Bilgilendirme
Hipernet fiber altyapı oluyor binanıza kutu koyulmuşu ona bakın koyulduysa aktif edilmesini bekleyin bizim koyulduktan 1.5 ay sonra aktif edilmişti 100 megabit dowloand verir turknet fiber için

• Beğen
Netspeed sonuçlarına göre konuşuyorum (genelde doğru oluyor) saha dolabına uzaklığınız 700 metrenin üstü. Hipernet genelde fttc sistemlere yani fiber saha dolabına kadar gelir dolaptan evinize bakır gelir. 700 metre uzakta olan bir saha dolabından eğer sinyal kirliliği yoksa maks 35 mbit alırsınız. Ve sınırda bir bağlantı olur. Yazan sonuç gibi maks 26 mbit almanız normal

• Beğen

Ekler

• D9F62003-F738-4FB5-8B94-47D5E50412FA.png
    D9F62003-F738-4FB5-8B94-47D5E50412FA.png
    329.5 KB · Hit: 96
  • C5E65243-F116-41EB-B8AA-3ADFDC54F9CE.png
    C5E65243-F116-41EB-B8AA-3ADFDC54F9CE.png
    307.2 KB · Hit: 90
Ya aktiflesmemis yada port yok

• Beğen
site telefonda duzgun calismiyo sanirim eve gidince yapip atarim sag ol

Turknet boyle dedi, halihazirda olan bi sey icin fazla bir sure degil mi?
Normal bir süre. Bizim sokakta fiber altyağı döşendi ancak evlere dağıtılması 5 6 ay sürebilirmiş.

• İnanılmaz
Normal bir süre. Bizim sokakta fiber altyağı döşendi ancak evlere dağıtılması 5 6 ay sürebilirmiş.
Masallah, uzucu ama 16 megabitten uzun surse de kurtulmak iyi en azindan

arayıp hız öğrenebilirsin daha sağlıklı olur

Geri