Ekran karti chipset tamiri

Kartı cokarip takarken hasar vermiş olabilirsin. Çipset arızası olduğunu sanmıyorum. Ayrıca adam çipset tamiri için 200-300 istemiyor ısıtmak için istiyor haberin olsun
yok hocam hasarlik bir durum degil
Rdr 2 oynuyodum ultra ayarlar 75 derece
sonra biri yazdi letgodan furmark testi atar misin diye testi yaptim max 63 derece ama 20 fps ile. la dedim fan siniri falan mi acti furmark. neyse sonra rdrye dondum geri oyun 1 fps bildiginiz 1 fps. dedim kart cortingen hemen furmarki sildim msi after falan driveri sildim geri yukledim pcyi kapatip geri actim bisey farketmedi yine 1 fps. karti cikarip 5 dk bekledim geri taktim goruntu yok. yani sorun yazilimsal bile olabilir. tamirci karti birak sorun neyse bakalim dedi. Mosvet de olabilir kondansator de olabilir yazilimsal da olabilir chipsette olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kankacım reball her kart için aynı işlem ki. HD 7850de aynı emeği istiyor RX580de, parca değişimi yapılmıyor sadece lehim toplarını düzeltiyorlar

Burada parça değil emek için o para veriliyor o yüzden her karta reballing değmiyor
aynen chipset mi degisecek dedim chipset degismeyecek tamir edicez dediler sorun tam belli degil karti biraktim bugun yarin haber verecek. konuyu guncellicem

Şahsen benim iş ahlakım olsa 4090' a farklı fiyat RX 580' e farklı fiyat çekerim. Tabii olay oysa yapacak bir şey yok. Kullanıcı RX 580 alsın bir daha daha mantıklı diyip geçiyorum o zaman
reis max verecegim para 800 fazlasini isterse 1660ti alir gecerim

Şahsen benim iş ahlakım olsa 4090' a farklı fiyat RX 580' e farklı fiyat çekerim. Tabii olay oysa yapacak bir şey yok. Kullanıcı RX 580 alsın bir daha daha mantıklı diyip geçiyorum o zaman
Hocam bunun pek iş ahlakıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Kartın modeli ne olursa olsun yapılan işlem ve harcanan zaman aynı. Reballing işlemi yapan tanıdıklarım var gerçekten zor ve uğraş isteyen bir olay. Örneğin 200-300TL'lik eski bir kartın reballing masrafına 50tl çıkartmak lazım sizin mantığınızla o da çok saçma olur.

Yazılımsal olması imkansız o zaman.
Mosfetlerden birinin patlaması bile olası. Bilen bir yere teslim etmenizde fayda olur.
tabi tabi oyle internet cafeye falan birakmadim direkt eski stak yaptigim bi laptop ekran karti vs tamir eden bir yer vardi oraya verdim. yarin haber verecek bakalim sorun neymis

Hocam bunun pek iş ahlakıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Kartın modeli ne olursa olsun yapılan işlem ve harcanan zaman aynı. Reballing işlemi yapan tanıdıklarım var gerçekten zor ve uğraş isteyen bir olay. Örneğin 200-300TL'lik eski bir kartın reballing masrafına 50tl çıkartmak lazım sizin mantığınızla o da çok saçma olur.
aynen is ahlakim olmasaydi demesi lazim. ha tamirci zevk olsun diye sadece rtx serisi kartlara bakar orasi ayri.

Satarken zorlanırsın ama tabi dürüstçe tamir gördü dermişim bilmiyorum ama
hocam ben karti alirken bana demediler tamir gordu diye bende diyecegimi pek sanmam dogruya dogru

Son düzenleme:
Bu da doğru tam olarak öyle demek istemedim şahsi olarak ben ahlakımla en azından böyle yapmazdım demek istedim.

hocam ben karti alirken bana demediler tamir gordu diye bende diyecegimi pek sanmam dogruya dogru
Hocam başkası demedi diye sizin de dememeniz çok insafsızca olur en azından üründe chipset sıkıntısı var diyerek ilana koyarsanız bazı bilgisayarcılar kendileri tamir edip üstüne fiyat koyup satıyorlar. Kartın ederinin yarı fiyatına koymanız gerekiyor. Eğer bozuk olduğunu söylemezseniz sattığınız kişi bunu fark edip başınızı ağrıtır haklı olarak.

Hocam başkası demedi diye sizin de dememeniz çok insafsızca olur en azından üründe chipset sıkıntısı var diyerek ilana koyarsanız bazı bilgisayarcılar kendileri tamir edip üstüne fiyat koyup satıyorlar. Kartın ederinin yarı fiyatına koymanız gerekiyor. Eğer bozuk olduğunu söylemezseniz sattığınız kişi bunu fark edip başınızı ağrıtır haklı olarak.
hocam aklimda su var. ben karti 2500 liradan 1700e aldim 800e 2 yil goturecek rebailing islemini yaptirirsam 2500 yapar ben ilana karti 2000 olarak koydum. sattigim adam 2 yil karti kullansin yeterli. ben zaten upgrade yapmak istiyorum . islemci degisecektim ekran karti patlak verdi anasini satayim

ama senin hatrina sahibindene chipset tamiri gordu diyerek koyucam. letgoya normal koyucam

hocam aklimda su var. ben karti 2500 liradan 1700e aldim 800e 2 yil goturecek rebailing islemini yaptirirsam 2500 yapar ben ilana karti 2000 olarak koydum. sattigim adam 2 yil karti kullansin yeterli. ben zaten upgrade yapmak istiyorum . islemci degisecektim ekran karti patlak verdi anasini satayim

ama senin hatrina sahibindene chipset tamiri gordu diyerek koyucam. letgoya normal koyucam
Rebailing görmüş kartı niye 2k ya alsınlar hocam 1800-1900 e sağlam kartlar var zaten 1.5 max.2 yıl çalıcacağının garantiside yok içi açıldı tamir gördü dediğin an kartın değeri yerle bir oluyor zaten tabi söyleyip söylememek sana kalmış etik değil ve hakka girersin tıpatıp 3 ay mining yapıldı diyip 2 yıl yapanlar gibi...

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,189,931
Üyeler
188,851
Son üye
gorkemagir
Geri