G.OArkadaşlar selam Acer marka aspire 5536 laptopumun anakartı veya işlemcisi yandı ve bunu kendim yapmak istiyorum nasıl tamir edebilirim yada daha doğrusu kendim tek başıma tamir edebilir miyim?
Hadi be
İşlemci mobil onu degiştirebilirim fakat anakartı bilmiyorum e.k. olabilir.
@James Gg @HacıSOFUHadi be
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İşlemci mobil onu degiştirebilirim fakat anakartı bilmiyorum e.k. olabilir.
Valla hocam eskiden babam kullanırken daha 1 senelikken Duman atıp kapanmış ve birdaha açılmamıdNasıl yandı hocam ?
Laptopu ranzanın altından buldumNasıl yandı hocam ?
Arkasını açmak zor değil acarmışın bı öyle kolay yanıcağını sanmamValla hocam eskiden babam kullanırken daha 1 senelikken Duman atıp kapanmış ve birdaha açılmamıd
Şuan evde değilim 2 saate fotoğrafını atarımArkasını açmak zor değil acarmışın bı öyle kolay yanıcağını sanmam
Ben Laptopları çok bilmiyorum ama kendi laptopumu açıp bakım yapıcaktım temizdi kapattım tekrar fiziksel hasar olabilir anakarttaŞuan evde değilim 2 saate fotoğrafını atarım
O hemen anakart yandı demek olmuyor hocam üstünde bir veya daha fazla transistör vb bir şey yanmistir benim eski bir laptopumun da ayni sekilde transistörün biri yanıkValla hocam eskiden babam kullanırken daha 1 senelikken Duman atıp kapanmış ve birdaha açılmamıd
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Laptopu ranzanın altından buldum
Dün bı anakartı açtım baya bı toz vardı temizledim , hafif geçmeyen bı toz vardı oksidlenmiş herhaldeBen Laptopları çok bilmiyorum ama kendi laptopumu açıp bakım yapıcaktım temizdi kapattım tekrar fiziksel hasar olabilir anakartta
Bakayım yapamazsam bilgisayarcıya götürüp ne sorunu varmış öğrenip yaparımO hemen anakart yandı demek olmuyor hocam üstünde bir veya daha fazla transistör vb bir şey yanmistir benim eski bir laptopumun da ayni sekilde transistörün biri yanık
Hiç açmayı deneyemedim güç kablosu yokÇok zor, laptopta anakart ve işlemci demek neredeyse her şey demek. Aynı modelden ekranı kırık birtane bulabilirseniz ikinci el alıp onun kartını takabilirsiniz.
Ayrıca neden yandığı da önemli, güç adaptöründe sıkıntı varsa yeni taktığınız kart da bozulur.