Yardım Anakartım yandı ne yapmalıyım

QWuiet

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
553
Arkadaşlar selam Acer marka aspire 5536 laptopumun anakartı veya işlemcisi yandı ve bunu kendim yapmak istiyorum nasıl tamir edebilirim yada daha doğrusu kendim tek başıma tamir edebilir miyim?

Hadi be
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İşlemci mobil onu degiştirebilirim fakat anakartı bilmiyorum e.k. olabilir.

Hadi be

İşlemci mobil onu degiştirebilirim fakat anakartı bilmiyorum e.k. olabilir.
@James Gg @HacıSOFU

Son düzenleme:
Nasıl yandı hocam ?

Valla hocam eskiden babam kullanırken daha 1 senelikken Duman atıp kapanmış ve birdaha açılmamıd
Arkasını açmak zor değil acarmışın bı öyle kolay yanıcağını sanmam

Şuan evde değilim 2 saate fotoğrafını atarım
Ben Laptopları çok bilmiyorum ama kendi laptopumu açıp bakım yapıcaktım temizdi kapattım tekrar fiziksel hasar olabilir anakartta

Valla hocam eskiden babam kullanırken daha 1 senelikken Duman atıp kapanmış ve birdaha açılmamıd

Laptopu ranzanın altından buldum
O hemen anakart yandı demek olmuyor hocam üstünde bir veya daha fazla transistör vb bir şey yanmistir benim eski bir laptopumun da ayni sekilde transistörün biri yanık

Ben Laptopları çok bilmiyorum ama kendi laptopumu açıp bakım yapıcaktım temizdi kapattım tekrar fiziksel hasar olabilir anakartta
Dün bı anakartı açtım baya bı toz vardı temizledim , hafif geçmeyen bı toz vardı oksidlenmiş herhalde

O hemen anakart yandı demek olmuyor hocam üstünde bir veya daha fazla transistör vb bir şey yanmistir benim eski bir laptopumun da ayni sekilde transistörün biri yanık
Bakayım yapamazsam bilgisayarcıya götürüp ne sorunu varmış öğrenip yaparım

silindi

Son düzenleme:
Çok zor, laptopta anakart ve işlemci demek neredeyse her şey demek. Aynı modelden ekranı kırık birtane bulabilirseniz ikinci el alıp onun kartını takabilirsiniz.

Ayrıca neden yandığı da önemli, güç adaptöründe sıkıntı varsa yeni taktığınız kart da bozulur.
Hiç açmayı deneyemedim güç kablosu yok😅

Geri