Bilgisayarım 2. SSD'yi Görmüyor

Hemen bir flash bellek kapıp geliyorum deneyeceğim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Flash bellek içindeki dosyaları bilgisayarıma aktarıp boş şekilde bırakayım mı? Sıkıntı çıkar mı?
Eğer flash belleğin FAT32 ise BIOS dosyasını direk içine atabilirsin. BIOS güncellemesinden sonra %95 sorun çıkmıyor ama her zaman %5 sorun olma olasılığı var. Bu zamana kadar masaüstü bilgisayar kullanıp BIOS güncellemesi yapıp sorun yaşayan görmedim.

Eğer flash belleğin FAT32 ise BIOS dosyasını direk içine atabilirsin. BIOS güncellemesinden sonra %95 sorun çıkmıyor ama her zaman %5 sorun olma olasılığı var. Bu zamana kadar masaüstü bilgisayar kullanıp BIOS güncellemesi yapıp sorun yaşayan görmedim.
Öylece durmaktansa denemekten zarar gelmez

Flash belleği biçimlendirmeyi nasıl yapıyorum acaba onu da kısaca anlatma şansınız var mıdır?

Ayrıyetten elimde 8 veya 16GB'lık değil de 64GB'lık flash bellek var sorun olur mu?

Flash belleği biçimlendirmeyi nasıl yapıyorum acaba onu da kısaca anlatma şansınız var mıdır?
Windows gezginine gir. Girdikten sonra flash belleğini göreceksin. Flash belleğine sağ tıkla. Seçeneklerde Biçimlendir olacak ona bas. Gelen ekranda Dosya sistemini FAT32 yapıp başlat de.
Ekran Görüntüsü (226).png
Ekran Görüntüsü (227).png
Ekran Görüntüsü (228).png

Windows gezginine gir. Girdikten sonra flash belleğini göreceksin. Flash belleğine sağ tıkla. Seçeneklerde Biçimlendir olacak ona bas. Gelen ekranda Dosya sistemini FAT32 yapıp başlat de.Alıntıyı görüntüle
Tamamdır teşekkürler flash bellek içindeki dosyaları bilgisayarıma aktardıktan sonra uygulayacağım dediğiniz adımları.

Tamamdır teşekkürler flash bellek içindeki dosyaları bilgisayarıma aktardıktan sonra uygulayacağım dediğiniz adımları.
Elinde 64 GB'lık bellek varsa onu exFAT olarak biçimlendir.

Şaka gibi. Bu ekranda da flash belleğim gözükmüyor.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.1 MB · Hit: 51
Şaka gibi. Bu ekranda da flash belleğim gözükmüyor.
Flash belleğin 64 GB olduğu için dosya sisteminde FAT32 seçeneğinin çıkmaması gerek. Kasanın arkasındaki USB portlarını dener misin?

Arkaya taktıktan sonra BIOS'tan çık gir yap.

Flash belleğin 64 GB olduğu için dosya sisteminde FAT32 seçeneğinin çıkmaması gerek. Kasanın arkasındaki USB portlarını dener misin?
Şu anda bilgisayarımı açtım ve flash belleğin içindeki dosyalar hem bilgisayarımda hem de flash belleğin içinde bulunuyordu ve BIOS güncelleme dosyası gitmiş haldeydi halbuki kopyalama falan da yapmadım. Neyse tekrardan deniyorum şimdi.

Tekrar denedim fakat yine gözükmedi. Bilgisayarımı açıp baktım hala duruyor dosya fakat gözükmüyor BIOS da.

Bu şekilde dosya.

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Hit: 50
Son düzenleme:
Şu anda bilgisayarımı açtım ve flash belleğin içindeki dosyalar hem bilgisayarımda hem de flash belleğin içinde bulunuyordu ve BIOS güncelleme dosyası gitmiş haldeydi halbuki kopyalama falan da yapmadım. Neyse tekrardan deniyorum şimdi.

Tekrar denedim fakat yine gözükmedi. Bilgisayarımı açıp baktım hala duruyor dosya fakat gözükmüyor BIOS da.

Bu şekilde dosya.
Kasanın arkasına mı takıyorsun? Taktığın USB portları 2.0 mı 3.0 mı?

Arkasında takılı şu anda fakat 2.0 mı 3.0 mı bilmiyorum
Mavi renkse 3.0, siyah renkse 2.0. Maviye takılıysa siyaha tak. Siyaha takılıysa maviye tak ve BIOS'a girip tekrardan güncellemeyi dene.

Mavi renkse 3.0, siyah renkse 2.0. Maviye takılıysa siyaha tak. Siyaha takılıysa maviye tak ve BIOS'a girip tekrardan güncellemeyi dene.
Tamamdır şimdi gördüm deniyorum hemen.

Burada 3 tane daha farklı seçenek var bundan kaynaklı olabilir mi?

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Hit: 48
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,542
Üyeler
187,526
Son üye