Muhammetyzicii
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 652
Sorum üsttedir hisselere yatirim yapmak haram mıdır veya dolar'a
Yanlış hatırlamıyosam diyanet bu konudan bahsetmişti ve aldığın firmaya bağlı diyordu mesela haram ilerle uğraşana yatırmayın diyordu.Alkol firması vesaire.Sorum üsttedir hisselere yatirim yapmak haram mıdır veya dolar'a
Şirket hisseleri mesalaHisselere sektörüne göre değişebilir de dolara yatırım yapmak neden haram olsun onu anlamadım.
dianeti kaile almak pek mantıklı deil sanki ?Yanlış hatırlamıyosam diyanet bu konudan bahsetmişti ve aldığın firmaya bağlı diyordu mesela haram ilerle uğraşana yatırmayın diyordu.Alkol firması vesaire.
Hocam mantıken yorumluyorum. Şimdi sen o şirkete yatırım yaparsan ve o şirket islama ters hareketler yaparsa haram olabilir yani, ama sen bu işin uzmanı olan birine sor yine.Şirket hisseleri mesala
Hisse senedi konusunda itilaf olsada genel görüs *Haram değildir. (*tabii ki Tuborg,Efes yada Garanti,YapıKredi Ziraat gibi haram sektörde olan sirketler harici.)Sorum üsttedir hisselere yatirim yapmak haram mıdır veya dolar'a
Aslında Mantıklı bir bakayımHocam mantıken yorumluyorum. Şimdi sen o şirkete yatırım yaparsan ve o şirket islama ters hareketler yaparsa haram olabilir yani, ama sen bu işin uzmanı olan birine sor yine.
Hocam alabilirsin ama gidip Bira yada Banka hissesi alma onlar Külliyen haramŞirket hisseleri mesala
gözüme apple şirkete geldi hocam o haram sektör değil gibi duruyorHisse senedi konusunda itilaf olsada genel görüs *Haram değildir. (*tabii ki Tuborg,Efes yada Garanti,YapıKredi Ziraat gibi haram sektörde olan sirketler harici.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
![]()
Borsa, yani hisse senedi alıp satmak caiz midir? | Sorularla İslamiyet
İktisadi ilişkilerin yoğunlaşıp sermaye piyasasının önem kazandığı günümüzde hisse senetleri, sermaye piyasasının en önemli aracı haline gelmiş ve bir ortaklık belgesi olarak değil de bağımsız bir mal olarak alınıp satılmaya başlanmıştır. Bu manada günümüzde borsanın temelini oluşturan hisse...sorularlaislamiyet.com