Tarayıcıda aldığım "out of memory" hatası nasıl düzelir?

mionellessi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
180
Tarayıcı oyunu olan Haxball oyununu oynarken tarayıcıda donma ve kasmalar oluyor, bir süre sonra "hay aksi/out of memory" hatası alıyorum ve oyun kapanıyor. Bu oyunu 3 farklı tarayıcıda denedim ve sonuç hepsinde aynı. İşlemci ve ram için gerekli testleri yaptım ve hiçbir sorun çıkmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Sistemim;
i5 12400f işlemci
RTX 3060 ekran kartı
16 GB Kingston ram
500 GB Kingston M2 SSD
Gigabyte H610M H anakart

program uyumsuz yazılmış olabilir. internete baktım sorunu bu şekilde çözmüş ama dikkat et system configuration oynayınca bazen sistem çöküyordu.

program uyumsuz yazılmış olabilir. internete baktım sorunu bu şekilde çözmüş ama dikkat et system configuration oynayınca bazen sistem çöküyordu.
Teşekkür ederim, bu işlem tarayıcıdaki bellek hatası için mi? Başka uygulamalarda hata almıyorum çünkü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buradaki ayarlar doğru mu acaba, değiştirmem gereken bir şey var mı?

Ekler

• Adsız.png
    Adsız.png
    31 KB · Hit: 199
Teşekkür ederim, bu işlem tarayıcıdaki bellek hatası için mi? Başka uygulamalarda hata almıyorum çünkü.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buradaki ayarlar doğru mu acaba, değiştirmem gereken bir şey var mı?
sadece tarayıcıda hata varsa o ayara karışma devamındaki kodları cmd açarak yaz.
bilgisayarı yeniden başlat tarama yapıp hatalı dosya varsa düzeltecktir.
sonra ayarlardan chkdsk kapat yoksa her sistem açıldığında bazen otomatik onarma yapıyor
chkdsk kapatma

sadece tarayıcıda hata varsa o ayara karışma devamındaki kodları cmd açarak yaz.
bilgisayarı yeniden başlat tarama yapıp hatalı dosya varsa düzeltecktir.
sonra ayarlardan chkdsk kapat yoksa her sistem açıldığında bazen otomatik onarma yapıyor
chkdsk kapatma
Dün gece yapmıştım o taramayı, hiçbir sorun bulunamadı. Bu hatayı sadece Haxball oynarken alıyorum, eskiden böyle bir sorun yoktu şimdi ne oldu da bu hata olmaya başladı anlamadım... Tarayıcı güncelledim, silip tekrar yükledim, virüs taraması da yaptım ama hiçbir şey değişmedi. PC RDR 2 oynarken bile kasmıyor ama Haxball oynarken kasıyor.

Dün gece yapmıştım o taramayı, hiçbir sorun bulunamadı. Bu hatayı sadece Haxball oynarken alıyorum, eskiden böyle bir sorun yoktu şimdi ne oldu da bu hata olmaya başladı anlamadım... Tarayıcı güncelledim, silip tekrar yükledim, virüs taraması da yaptım ama hiçbir şey değişmedi. PC RDR 2 oynarken bile kasmıyor ama Haxball oynarken kasıyor.
arama kısmına %temp% yaz açılan klasörde her şeyi sil geçmiş komple silinecek belki oraya dosya atmıştır sorun yapıyordur.

arama kısmına %temp% yaz açılan klasörde her şeyi sil geçmiş komple silinecek belki oraya dosya atmıştır sorun yapıyordur.
Temp klasöründe bir sürü dosya vardı, şimdi hepsini sildim, bir de böyle deneyeyim teşekkür ederim.

şurda aynı sorunu yaşayan biri sanal belleği arttırınca sorunu çözmüş
"bu bilgisayar" aç orda sağ tıkla "özellikler" tıkla sol tarafta "sistem koruması" ardından "gelişmiş" sonra "ayarlar" tekrar "gelişmiş" tıklayınsa altta 980mb yazıyor onu arttırınca düzeldiğini söylüyor en alttaki yorum

şurda aynı sorunu yaşayan biri sanal belleği arttırınca sorunu çözmüş
"bu bilgisayar" aç orda sağ tıkla "özellikler" tıkla sol tarafta "sistem koruması" ardından "gelişmiş" sonra "ayarlar" tekrar "gelişmiş" tıklayınsa altta 980mb yazıyor onu arttırınca düzeldiğini söylüyor en alttaki yorum
Temp klasörünü boşaltınca çok değişiklik olmadı. Sanal bellek olayını araştırdım biraz, performansı çok etkilemez diyor herkes. Fiziksel bellek yeterli gelmeyince işe yarıyormuş galiba o, benim ram zaten 16 gb.

Geri