R5 5600'ü 5600X yapmak bu kadar kolay mı?

Reaksiyon skoru
257
Merhaba arkadaşlar. İşlemcimi 1.28v ile 4.7ghz kullanmaktaydım ancak biliyorsunuz ki tüm çekirdekler sürekli 4700mhz çalışıyor film yutub vs izlerken bile. Bu da gereksiz güç tüketimi demekti. PBO ile +200mhz boost artırımı yapılabileceğini öğrendim ve BIOS'a önce eski OC ayarlarını bi defaulta çektim sonra tekrar girip PBO Override değerini 200 yaptım ve artık işlemcim oyunlarda tek çekirdekte 4.65ghz ye boostalyan bir r5 5600x oluverdi. PUBG de sürekli 4.65ghz idi oyunu kapatınca düşüyo geri. CPU-Z, Cinebench R20 ve R23 testlerini de yaptım sorun yok. Oyunlarda maksimum 65 derece, render testlerinde ise 71derece gördü ama zaten oyun amaçlı kullanıyorum. Sonuç olarak başka yapmam gereken bir ayar var mı ve bu şekilde kullanımın artısı eksisi var mı çünkü voltajı otomatik ayarlıyor.
ff.JPG

Merhaba arkadaşlar. İşlemcimi 1.28v ile 4.7ghz kullanmaktaydım ancak biliyorsunuz ki tüm çekirdekler sürekli 4700mhz çalışıyor film yutub vs izlerken bile. Bu da gereksiz güç tüketimi demekti. PBO ile +200mhz boost artırımı yapılabileceğini öğrendim ve BIOS'a önce eski OC ayarlarını bi defaulta çektim sonra tekrar girip PBO Override değerini 200 yaptım ve artık işlemcim oyunlarda tek çekirdekte 4.65ghz ye boostalyan bir r5 5600x oluverdi. PUBG de sürekli 4.65ghz idi oyunu kapatınca düşüyo geri. CPU-Z, Cinebench R20 ve R23 testlerini de yaptım sorun yok. Oyunlarda maksimum 65 derece, render testlerinde ise 71derece gördü ama zaten oyun amaçlı kullanıyorum. Sonuç olarak başka yapmam gereken bir ayar var mı ve bu şekilde kullanımın artısı eksisi var mı çünkü voltajı otomatik ayarlıyor.Alıntıyı görüntüle
Yapılabilecek en iyi şeyi yapmışsın ben bir eksisi olacağını düşünmüyorum

Merhaba bende de ryzen 5 5600 var. Sadece PBO override değerini 200 yapmak yeterli mi, ekstra başka bir işleme gerek var mı?

Merhaba arkadaşlar. İşlemcimi 1.28v ile 4.7ghz kullanmaktaydım ancak biliyorsunuz ki tüm çekirdekler sürekli 4700mhz çalışıyor film yutub vs izlerken bile. Bu da gereksiz güç tüketimi demekti. PBO ile +200mhz boost artırımı yapılabileceğini öğrendim ve BIOS'a önce eski OC ayarlarını bi defaulta çektim sonra tekrar girip PBO Override değerini 200 yaptım ve artık işlemcim oyunlarda tek çekirdekte 4.65ghz ye boostalyan bir r5 5600x oluverdi. PUBG de sürekli 4.65ghz idi oyunu kapatınca düşüyo geri. CPU-Z, Cinebench R20 ve R23 testlerini de yaptım sorun yok. Oyunlarda maksimum 65 derece, render testlerinde ise 71derece gördü ama zaten oyun amaçlı kullanıyorum. Sonuç olarak başka yapmam gereken bir ayar var mı ve bu şekilde kullanımın artısı eksisi var mı çünkü voltajı otomatik ayarlıyor.Alıntıyı görüntüle
ryzen master bence gündelik kullanım ve performanslı kullanım için baya yardımcı oluyor. biosla uğraşmama kalmadan 1.2V 4.7ghz oyunlarda 1V 3.5gz gündelik kullanım şeklinde ryzen masterda sorunsuz geçiş yapabiliyorum.

Bunu yapınca ne farkediyor. Fps mi artıyor ne oluyor

Fps e etkisini bilmem fakat curve+pbo tekli çekirdek performansını baya arttırıyor

Kayda değer fark oluşuyor mu 20 fps gibi
İşlemci tabanlı oyunlarda yaptığın o.c'a göre daha da fazla etki eder özellikle tek çekirdek performansını güzel arttırabilirsen.

mhz arttırmaktan çok tekli çekirdek performansı önemli oyuna etki etmesi için.

mhz arttırmaktan çok tekli çekirdek performansı önemli oyuna etki etmesi için.
Boost frekansının üzerine çıkıyorsanız tekli çekirdek performansı da çoklu çekirdek performansı da artar.

1.28v ile all core 4.7GHz baya iyi değer. Şanslısınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,345
Üyeler
184,927
Son üye
howlTheWizard
Geri