Sonradan eklenen fanı argb yapmak.

vulpxx

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhabalar,ben yeni sistem diziyorum fakat alacağım kasada egzoz fanı bulunmamaktadır.Harici olarak kendim ekleyeceğim egzoz fanını,anakart üzerindeki normal led,rgb soketlerine taktığımda,argb olacakmı.Kasanın ön tarafta bulunan 3 fanı 3lü piniyle beraber geliyor ve onu adrgb pinine taktığımda,adrgb pini kalmıyor fazladan dolayısıyla fazladan ekleyeceğim fanı rgb pinine taktığımda onuda anakart üzerinden diğerleri gibi kontrol edebilir miyim?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..

O fana bağlı. Kasanın kendisi, düşündüğün fan ve anakart nedir? Hepsini yazar mısın?

Alacağın fan ARGB değilse yapamazsın.

O fana bağlı. Kasanın kendisi, düşündüğün fan ve anakart nedir? Hepsini yazar mısın?
alacağım fan argb,anakart b450 asrock steel legend kasa ise cooler master td500 mesh white.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Alacağın fan ARGB değilse yapamazsın.
argb sadece pin olayını anlayamadım normal herhangi bir rgb led pinine taksam kontrol edebilir miyim diğerleri gibi ?

argb sadece pin olayını anlayamadım normal herhangi bir RGB LED pinine taksam kontrol edebilir miyim diğerleri gibi ?
Anakartınızda sadece 1 adet ARGB girişi var, buraya 12 V yani 4 pinli olan RGB fanları takamazsınız. 4 ARGB fanın da hepsini bir girişe takabilmeniz için splitter kablo almanız lazım, TD500 Mesh'in kendi splitter kablosu var ama onda toplam 3 giriş var, 3 girişi 1 girişe çeviriyor, siz bunun 4 girişlisini almanız lazım.

Anakartınızda sadece 1 adet ARGB girişi var, buraya 12 V yani 4 pinli olan RGB fanları takamazsınız. 4 ARGB fanın da hepsini bir girişe takabilmeniz için splitter kablo almanız lazım, TD500 Mesh'in kendi splitter kablosu var ama onda toplam 3 giriş var, 3 girişi 1 girişe çeviriyor, siz bunun 4 girişlisini almanız lazım.
Özet olarak argb fanların hepsini argb pinine takmamız lazım birleştirici pin ile beraber doğrumu anladım?normal 4 pinli rgb soketlerine takamıyoruz o zaman ben splitter kablosu bakayım.Teşekkür ederim kardeşim.

Özet olarak argb fanların hepsini argb pinine takmamız lazım birleştirici pin ile beraber doğrumu anladım?normal 4 pinli RGB soketlerine takamıyoruz o zaman ben splitter kablosu bakayım.Teşekkür ederim kardeşim.
Aynen öyle. TD500 Mesh'e egsoz fan olarak bulabilirsen MasterFan MF120R ARGB alabilirsin, bir yerde stoğu vardı sanırım ama tam hatırlamıyorum.

Aynen öyle. TD500 Mesh'e egsoz fan olarak bulabilirsen MasterFan MF120R ARGB alabilirsin, bir yerde stoğu vardı sanırım ama tam hatırlamıyorum.
yok ben yurt dışında yaşıyorum dönerken buradan o fanı getireceğim.

bu fan değil mi ben de bunu bulmuştum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kablodan bulamadım yalnız,satan bir yer varmı Turkiye'de ?

yok ben yurt dışında yaşıyorum dönerken buradan o fanı getireceğim.
bu fan değil mi ben de bunu bulmuştum.
Bu sadece RGB olan versiyonu, ARGB değil.
kablodan bulamadım yalnız,satan bir yer varmı Turkiye'de ?
ARGB splitter cable diye yazın çıkar hocam.

kablo bulamadım 4 portlu ama şöyle bir şey buldum

bu işimi çözer mi ?
veya gereksiz mi ?
Hocam bunu kullanacağınıza en azından normal RGB bir fan alın ama yine de yazılımla kontrol edin. Ben böyle kumanda işini falan sevmiyorum. Bunu kendi olduğunuz yerde bulabilirseniz iyi olur.

Merhabalar,ben yeni sistem diziyorum fakat alacağım kasada egzoz fanı bulunmamaktadır.Harici olarak kendim ekleyeceğim egzoz fanını,anakart üzerindeki normal LED,RGB soketlerine taktığımda,argb olacakmı.Kasanın ön tarafta bulunan 3 fanı 3lü piniyle beraber geliyor ve onu adrgb pinine taktığımda,adrgb pini kalmıyor fazladan dolayısıyla fazladan ekleyeceğim fanı RGB pinine taktığımda onuda anakart üzerinden diğerleri gibi kontrol edebilir miyim?Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar..
Egzoz fanı önemli mi bende aynı kasayı alacaktım ama zaten çok oynamıyom max 5 saat art arda

Geri