Rx6800 vs 3070? sistem seçimi yardım.

Bence o kadar para verdikten sonra wattman alma riskini göze almamak lazım(dlss vs fsr farkı da ortada). Artık ekran kartları sadece saf güçten ibaret değil olay yazılımda bitiyor o yüzden ben nvidia gpulu bir sistem almanızı tavsiye ederim (2017den 2022ye kadar amd gpu kullanmış biri olarak dünya varmış dedim nvidia geçtiğimde)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

500 serisi 5000 serisi 6000 serisi kullandım reis hala da kullanıyorum benim başıma gelmedi o zaman eski kartlarda alınan hataları kalkıpta 6800 ile kıyaslamanın anlamı yok bana bir tane 6800 wattman hatası gösterin forumdan...
https://www.sikayetvar.com/amd/amd-siyah-ekran-ve-driver-cokmesi forumdan değil ama buyur

whql driver yükledikten sonra pek sıkıntı olmuyor evet bazı yeni driverlarda oyunlarda anlık drop vs oluyor ama düzeltiliyor sonra çökme vs yaşamadım şahsen ve wattman hatası beta driverlar genelde bu soruna yol açıyor 2 gün önce driver yayınlandı mesela 10-15fps artış oldu nerdeyse 6000 serisi her geçen gün kendine güç katmaya devam ediyor nvidia ile aynı para olsa bende nvidia alırım yalan yok ülkede her şey ortada kalkıpta daha çok para verip daha az performans almanın ben mantığını görmüyorum şahsi fikrim pc temiz kullanırım herkes temiz kullanmak zorunda değil hatalarda ondan kaynaklı olabilir ama sadece amd yi kötülemeye gerek yok demeye çalışıyorum

6800 demiştim ama neyse 6800 6800xt 6700xt 6500xt bu kartları kullandım 6800xt 6700xt aktif olarak kullanıyorum hocam bir sorun yaşamadım. kısaca 6800 almanı tavsiye ederim kardeşim sorun yaşarsan bana ulaşabilirsin çözeriz yaşamazsın büyük ihtimal
İletişim dc verirsen eklim eger alirsam konusalim

Bence o kadar para verdikten sonra wattman alma riskini göze almamak lazım(dlss vs fsr farkı da ortada). Artık ekran kartları sadece saf güçten ibaret değil olay yazılımda bitiyor o yüzden ben nvidia gpulu bir sistem almanızı tavsiye ederim (2017den 2022ye kadar amd gpu kullanmış biri olarak dünya varmış dedim nvidia geçtiğimde)

https://www.sikayetvar.com/amd/amd-siyah-ekran-ve-driver-cokmesi forumdan değil ama buyur
Temiz kullanmakla alakali diyor bazi kisiler internetten cok dosya indirdiniz ise olmus olabilirmi

Sistemler Çok Kötü Bence Alınmaz ikiside.
Ne onerirsin ?

whql driver yükledikten sonra pek sıkıntı olmuyor evet bazı yeni driverlarda oyunlarda anlık drop vs oluyor ama düzeltiliyor sonra çökme vs yaşamadım şahsen ve wattman hatası beta driverlar genelde bu soruna yol açıyor 2 gün önce driver yayınlandı mesela 10-15fps artış oldu nerdeyse 6000 serisi her geçen gün kendine güç katmaya devam ediyor nvidia ile aynı para olsa bende nvidia alırım yalan yok ülkede her şey ortada kalkıpta daha çok para verip daha az performans almanın ben mantığını görmüyorum şahsi fikrim pc temiz kullanırım herkes temiz kullanmak zorunda değil hatalarda ondan kaynaklı olabilir ama sadece amd yi kötülemeye gerek yok demeye çalışıyorum

6800 demiştim ama neyse 6800 6800xt 6700xt 6500xt bu kartları kullandım 6800xt 6700xt aktif olarak kullanıyorum hocam bir sorun yaşamadım. kısaca 6800 almanı tavsiye ederim kardeşim sorun yaşarsan bana ulaşabilirsin çözeriz yaşamazsın büyük ihtimal
Neye gore oluyor bu hata bilgin varmi ?

Uygulamayla video kaydi alabirlisin mesela bunun gibi bir suru ozellik tek uygulamada knk sadece driver degil ki bunu sende biliyorusun
AMD de aynısı var. Bunun gibi bir sürü özellik.

Psu guvene aliyorum hangi sistem olsa oyle yaparim aga bence mantikli ama bilemedim
Dışardan alsan sistemdekini de yedek yapsan daha mantıklı bence

AMD de aynısı var. Bunun gibi bir sürü özellik.

Dışardan alsan sistemdekini de yedek yapsan daha mantıklı bence
6800 olani alicam sanirim ona bir onerin varmi

Ulan bende ki şans varya valla bıktım ya tam alicam dedim urun gitti

Stok bitmis zaten baska sistem onerin varmi

Ekler

• IMG_20230328_180718.jpg
    IMG_20230328_180718.jpg
    228.7 KB · Hit: 30
Son düzenleme:

Yani benim sana tavsiyem gpusuz sıfır sistem toplayıp gpuyuda ikinci el olarak satın alman
ama hazır sistem sıfır alıcam diyosan 25kya rahat bulursun.
2k da mı fhd de mi kullanıcaksın?

Bende vpn baglandi oyuzden acilmamis hocam heralde sonradan geldi eyw saolasin

Yani benim sana tavsiyem gpusuz sıfır sistem toplayıp gpuyuda ikinci el olarak satın alman
ama hazır sistem sıfır alıcam diyosan 25kya rahat bulursun.
2k da mı fhd de mi kullanıcaksın?
1080 p veya 2k monitorde alicam ips 200 hz ustu en az

500 serisi 5000 serisi 6000 serisi kullandım reis hala da kullanıyorum benim başıma gelmedi o zaman eski kartlarda alınan hataları kalkıpta 6800 ile kıyaslamanın anlamı yok bana bir tane 6800 wattman hatası gösterin forumdan...
bende 6700xt var, wattman veriyor. pek nadir oldugu soylenemez.

hocam aynısını bende nvidia dan amd ye geçince söyledim ne tesadüf denetim masası bile 90 lardan kalma

İletişim dc verirsen eklim eger alirsam konusalim

Temiz kullanmakla alakali diyor bazi kisiler internetten cok dosya indirdiniz ise olmus olabilirmi

Ne onerirsin ?

Neye gore oluyor bu hata bilgin varmi ?
hocam dediğin gibi pc çok temiz kullandım için başıma gelmemiş olabilir 3.parti yazılımlardan etkileniyor olabilir bu arada sistemin tüm parçalarını sıfır al ekran kartını kutu fatura garantili olucak şekilde temiz 2. el bakmanı tavsiye ederim 6900xt bile alabilirsin 6900 olmasa bile 6800xt vs alınır sıfıra o kadar para vermeye gerek yok

İki sistem arasinda kaldim
Amd sistem alirsam watmandan korkuyorum cozebilirmiyim bilmiyorum ve oyunda bir anda kapanirsa kotu olur ama performans tarafinda herturlu daha iyi arada kaldim tavsiyelerinizi bekliyorum
(Amd sistem 5600 u 5600x yaparsam 25.500 suan ki hali ile 24k)
(Nvidia sistem 25 k )

hocam bu sistemi nasıl buldunuz uyarsa güzel gibi çünkü

hocam aynısını bende nvidia dan amd ye geçince söyledim ne tesadüf denetim masası bile 90 lardan kalma

Aynen. Katılıyorum buna. :D Çok eski bir arayüzü var. İstediğim bulamıyordum.

hocam dediğin gibi pc çok temiz kullandım için başıma gelmemiş olabilir 3.parti yazılımlardan etkileniyor olabilir bu arada sistemin tüm parçalarını sıfır al ekran kartını kutu fatura garantili olucak şekilde temiz 2. el bakmanı tavsiye ederim 6900xt bile alabilirsin 6900 olmasa bile 6800xt vs alınır sıfıra o kadar para vermeye gerek yok

Bu benim de aklıma geliyor. 6900 XT kartımı sorunsuz kullanırdım. Bende tertemiz bakarım PC'ye. Sattım kartı. Arkadaş farklı farklı hatalar almıştı. PC'ye bağlandım yardımcı olmak için bir sürü ıvır zıvır programları vardı. Ondan dolayı da sorun yaşanıyor olabileceği aklıma geldi.

Geri