rx 5600 xt ekran kartı

AjeosSi

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
335
da-2sistem ilk aldığımda gpu-z programını yüklediğimde
gpu clock memory boost MHZ değerlerinin yüksek olduğunu görmüştüm
ben hiç bir şekilde overclock yada ekran kartı bios güncellemesini yapmadım
acaba fabrika bana 2.el kullanılmış biosu güncellenmiş bir ekran kartımı yolladı bilgili olan bir arkadaş yazabilirmi.
rx 5600 xt fabrika ayarlı 1650 mhz imiş bendeki 1750 mhz hiç bir güncelleme yapmadım

Ekler

• 2.webp
    2.webp
    36.6 KB · Hit: 103
dostum kartında bir sıkıntı yok . Benim kartımında boost hızı 1980 diyor 2100 de açılıyor namussuz.
Senin kartta boost hızına çıkıyor işte @ajeossi

Son düzenleme:
dostum kartında bir sıkıntı yok . Benim kartımında boost hızı 1980 diyor 2100 de açılıyor namussuz.
Senin kartta boost hızına çıkıyor işte
senin sistem nedir ?
yeni da2mi?

Bak şimdi olay şu: Ekran kartında Turbo Boost özelliği var. Bu da şu demek; Ekran kartı default yani varsayılan olarak 1650 Mhz hızında çalışır. Ancak yetmediği durumlarda kendi kendisini 100 Mhz otomatik olarak hızlandırır. Bu da ani performans kayıplarını önlemiş olur. Intel, işlemcilerinde de kullanıyor bu özelliği. Yani iyi bir şey. Korkmana gerek yok 2. el OC yapılmış falan değil.

Bak şimdi olay şu; Ekran kartında Turbo Boost özelliği var. Bu da şu demek; Ekran kartı default olarak 1650 Mhz hızında çalışır. Ancak yetmediği durumlarda kendi kendisini 100 Mhz otomatik olarak hızlandırır. Bu da ani performans kayıplarını önlemiş olur. Intel işlemcilerinde de kullanıyor bu özelliği. Yani iyi bir şey. Korkmana gerek yok 2. el OC yapılmış falan değil.
Sana çok ama çok teşekkür ediyorum bir türlü anlatamadım :D

Nasıl yani hocam konuya ilk kez yorum yapıyorsun.
bir önceki konu gpu sıcaklıkla ilgiliyli konu içerisinde yazmıştım saolsun muhammed kardeşim anlatmaya çalışmıştı
fabrika 1650 olarak gönderiyor diye düşünmüştüm ilk geldiğinde 1750 idi dedim acaba biosu güncellenmiş 2.el bir ekran kartımı gönderdiler dedim
Sana çok ama çok teşekkür ediyorum bir türlü anlatamadım :D
Muhammed sanada çok teşekkür ederim senide yorduysam hakkını helal et

bir önceki konu gpu sıcaklıkla ilgiliyli konu içerisinde yazmıştım saolsun muhammed kardeşim anlatmaya çalışmıştı
fabrika 1650 olarak gönderiyor diye düşünmüştüm ilk geldiğinde 1750 idi dedim acaba biosu güncellenmiş 2.el bir ekran kartımı gönderdiler dedim

Estağfurullah, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Yok kardeşim dediğim gibi kart 1650 hızında çalışıyor. Çok zorlanırsa kendini kendini 1750 yapabiliyor sen müdahale etmeden. Bu AMD'nin koyduğu bir özellik.

Yok kardeşim dediğim gibi kart 1650 hızında çalışıyor. Çok zorlanırsa kendini kendini 1750 yapabiliyor sen müdahale etmeden. Bu AMD'nin koyduğu bir özellik.

Estağfurullah, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

ilk yorumdaki arkadaş boost hızında çalışıyor demiş " Benim kartımında boost hızı 1980 diyor 2100 de açılıyor namussuz. " demiş.
Burdaki boost hızının ne olduğunu bana açıklayabilirmisiniz neye göre düşük minimum 1650 ise neye göre yüksekte çalışıyor
Bilgilenmek amacıyla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,300
Üyeler
190,725
Son üye
ahmetzulaci
Geri