Japonya ABD arası nasıl bu kadar gelişti

Sakurajima Mai

80+ Silver
Reaksiyon skoru
641
Günümüzde baktığınız zaman ABD ile Japonya ittifaklar peki zamanında ABD Hiroşima'ya ve Nagasaki'ye atom bombası atmadı mı? Araları nasıl oldu da bu kadar gelişti? ABD yönetime kendi adamlarını mı soktu ne yaptı da 80 yılda araları böyle oldu?
Aklıma takıldı da o yüzden konusunu açayım dedim.

Günümüzde baktığınız zaman ABD ile Japonya ittifaklar peki zamanında ABD Hiroşima'ya ve Nagasaki'ye atom bombası atmadı mı? Araları nasıl oldu da bu kadar gelişti? ABD yönetime kendi adamlarını mı soktu ne yaptı da 80 yılda araları böyle oldu?
Amerikan oyunları.
İşin ucunda para olunca herkes birbirlerini sever. Bu ittifak sadece devlet için geçerli. Japon halkının pek Amerikayı sevdiği söylenemez.

Japonya'nın şuan ordu kurması yasak, mecbur iyi geçinecek.

Bildiğimiz klasik siyaset işte. Siyaset acımasızdır ve siyasette duyguya yer verilmez. Çıkarları için iki tarafta olan herşeyi unutur.

Almanya bütün dünyaya düşman oldu. Şimdi hepsiyle dost. Onlardaki zihniyet kin tutmayan, dünya barışını önemseyen zihniyet. Cahil ülkeler ancak savaşa düşmanlığa meraklı olur.

Aaa gerçekten yokmuş, işte ben bunu hiç bilmiyordum.

Almanya bütün dünyaya düşman oldu. Şimdi hepsiyle dost. Onlardaki zihniyet kin tutmayan, dünya barışını önemseyen zihniyet. Cahil ülkeler ancak savaşa düşmanlığa meraklı olur.
Japonya'ya da normal bir şey yapılmadı ki adamlar 2 tane atom bombası attılar.

Japonya'ya da normal bir şey yapılmadı ki adamlar 2 tane atom bombası attılar.
Biz millet olarak fazla kin tutuyoruz ama böyle olamamsı lazım. Adamlar geçmişe değil geleceğe bakıyor. Olan olmuş diyorlar ve birdaha olamaması için abd ile arasını iyi tutuyor.

Savaşı kaybettiği için, ABD her şeylerini değiştirdi. Önce Meiji anayasasını kaldırdı, sonra Ryukyu Adaları gibi bazı topraklarını aldı, sonra kalkınmasına yardımcı oldu. Kendi rızaları ile (Anpo antlaşması) ordu işini ABD'ye verdiler.

Geri