Neler Yeni

Japonya ABD arası nasıl bu kadar gelişti

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,263
İsim
umut şahin
Günümüzde baktığınız zaman ABD ile Japonya ittifaklar peki zamanında ABD Hiroşima'ya ve Nagasaki'ye atom bombası atmadı mı? Araları nasıl oldu da bu kadar gelişti? ABD yönetime kendi adamlarını mı soktu ne yaptı da 80 yılda araları böyle oldu?
Aklıma takıldı da o yüzden konusunu açayım dedim.
japonya abd karşısında kaybetti ve masaya oturduklarında abd ada halkını korumak için üsler kurdu ve en çok yakınlaşma ise fukuşima nükleer santralinin tusinami sonrası hasar alması ile yakınlaşmaları iyice arttı

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Günümüzde baktığınız zaman ABD ile Japonya ittifaklar peki zamanında ABD Hiroşima'ya ve Nagasaki'ye atom bombası atmadı mı? Araları nasıl oldu da bu kadar gelişti? ABD yönetime kendi adamlarını mı soktu ne yaptı da 80 yılda araları böyle oldu?
Aklıma takıldı da o yüzden konusunu açayım dedim.
Bomba attıktan sonra japonyaya toparlanması için düşük ve hiç faizle tonla kredi verdi, ekonomisini tamamen dolara ve dolar endeksine yaptı. Dünyaya yaptığı gibi,

Sonrasında da japonya paşa paşa amerikanın dediklerine bağlı kalmak zorunda kaldı, çünkü ada ülkesiysen her şeyin ithalat oluyor. Hala da tüm japon insanı amerika için fark etmeden çalışıyor. Tamamen köle gibi borç ödüyorlar.

Ha ama yine de canım ülkem doları yendi amerikayı devirdi.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
Klasik siyasette çıkar ilişkisi

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Filistini sattı demedim, filistinde arsaları/toprakları vardı, abdülhamit sürgün edilince mecburiyetten o arsaları yahudilere ucuza sattı. Satmasaydı orada petrol olan arsalardan hak taleb edebilirdik. Abdülhamiti sürgün edenler suçlu diyorum. Yazdığımı iyi oku.
Yeraltı kaynakları devlete ait değil midir? Sen şuan arsandan petrol çıkarsan hak iddia edebilir misin? Net bir cevapla hayır.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
Bomba attıktan sonra japonyaya toparlanması için düşük ve hiç faizle tonla kredi verdi, ekonomisini tamamen dolara ve dolar endeksine yaptı. Dünyaya yaptığı gibi,

Sonrasında da japonya paşa paşa amerikanın dediklerine bağlı kalmak zorunda kaldı, çünkü ada ülkesiysen her şeyin ithalat oluyor. Hala da tüm japon insanı amerika için fark etmeden çalışıyor. Tamamen köle gibi borç ödüyorlar.

Ha ama yine de canım ülkem doları yendi amerikayı devirdi.
İnşallah bu emperyalist düzen bir gün son bulur dolar da gücünü yitirir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir sürü şey vardı aklımda değil şuan, ama hak sahibi olabiliyorduk.
Abdülhamid siyonizme karşı bir insandı Yahudilere toprak sattığını hiç zannetmiyorum eğer satmış ise bana kanıtlar mısın?

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
İnşallah bu emperyalist düzen bir gün son bulur dolar da gücünü yitirir
bu arada dalga bir yana, yakında amerikanın devrilmesi mümkün. Büyük bir kriz bekleniyor.

normal ülkelerde paranın karşılığı kadar bankalarda maden tutulur. Şuan amerika elinde değer olmamasına rağmen para basıyor. Eğer ekonomik kriz olursa, yada tetiklenirse. Bütün sistem gümleyecek. Ama bakalım ne zaman.

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı
bu arada dalga bir yana, yakında amerikanın devrilmesi mümkün. Büyük bir kriz bekleniyor.

normal ülkelerde paranın karşılığı kadar bankalarda maden tutulur. Şuan amerika elinde değer olmamasına rağmen para basıyor. Eğer ekonomik kriz olursa, yada tetiklenirse. Bütün sistem gümleyecek. Ama bakalım ne zaman.
Evet Amerikan'ın bu sisteminin çökeceği aşikar zaten Türkiye de bu yüzden kasasını altın ile dolduruyor değer kaybetmeyecek tek şey altın.

121709

80+ Silver
Abdülhamid siyonizme karşı bir insandı Yahudilere toprak sattığını hiç zannetmiyorum eğer satmış ise bana kanıtlar mısın?
Mecburiyetten sattı, sürgünde aç susuzdu. Mecburi olarak sattı, sana ne desem tersini anlıyorsun. Nolur şu yazdıklarımı düzgün oku

Sakurajima Mai

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Abdulkadir Erdem
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı

Texas da ABDden ayrılıp Meksika ile ittifak olabileceğini bir yerde okumuştum doğru mudur bilemiyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mecburiyetten sattı, sürgünde aç susuzdu. Mecburi olarak sattı, sana ne desem tersini anlıyorsun. Nolur şu yazdıklarımı düzgün oku
Dediğin şeyi anlayabiliyorum fakat Yahudiler o toprakları aldıktan sonra senin benim toprağımmış dinlerler mi? hiç sanmıyorum. Şimdi Çin veya Rusya gelse topraklarımızın bir kısmını fethetse sende elindeki tapun ile gitsen bu toprak benimdi desen verir mi? hiç sanmıyorum adam bu topraklardan seni beni sürgün eder kendi vatandaşlarını yerleştirir.

Top Bottom