adardemir
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 33
- İsim
- Adar Demir
Geçtiğimiz zamanlarda böyle çok konu açtım PC'mi teknik servise gönderdim herkes sıcaklıkları normal karşılıyordu hatta bir burası da dahil bir çok forumda aldığım firmanın ismimi kullanarak "X firması pişmanlıktır" diye bir konu açmıştım burda çok bişey diyen olmadı genellikle çözüm odaklı tavsiyelerdi ama adını vermeyeceğim ve büyük ihtimal çoğunuzun bildiği bir forumda arkadaşlar demediklerini bırakmadılar sağ olsunlar linç bombardmanına tutuldum yok işte ısınmanın markayla ne alakası var, bu senin suçun, umarım sana dava açarlar falanda filan bu mesajlara dayanamayıp konuyu kitlemiştim şimdi üstüme düşen vazifeyi gerçekleştirdim konuyu yeniden açıyorum evet başlangıçta bir hata yaptığımı kabul ediyorum PC'yi alır almaz fur markını yaptım diğer 3060'lar ile karşılaştırdım sonra tamamdır deyip oyun oynamaya başladım ama bundan bir ay kadar sonra oyun içi performans istatistiklerimi YouTube videoları ile kıyaslayınca bir terslik sezdim ama çok geç olmuştu artık iade edemezdim araştırmaya başladım başta ısınmanın stok soğutucu bağlı R5 5600'ümden kaynaklı olduğunu düşündüm sonra forumda 80'li sıcaklıkların o işlemci için gayet normal olduğunu ve bir soğutucu almamı söylediklerinde bundan kaynakladığını ve bir sorun olmadığını düşündüm tekrar devam ettim ama rahatlığım kısa sürdü sonra ekran kartımın modeli olan diğer INNO 3D twinx 3060 12 GB'ler ile kıyaaladığımda onda da bir gariplik sezdim ben 70 derecelere çıkıyordum onlar maximum 60'ları görüyorlardı bu sefer buna taktım bir türlü çözüm bulamayınca teknik servise gönderdim haliyle bana sıkıntı yok deyip geri gönderdiler onun ardından konu açıp technopatt forumdan linç yeyince ve bu mevzu ruh sağlığımı iyice bozunca bu işin peşini saldım ve PC mi geçen aya kadar çürümeye terk etmiştim çünkü arkadaşım benimle benzer özelliklerde bir PC almıştı sonra deneylere başladım ekran kartlarımızı performans amacıyla takas ettik ikimizinde kasası mesh'idi aynı sitede oturuyorduk oda sıcaklıklarımız aynıydı kasa fanı RPM hızlarımız dahi aynıydı fakat gel gelelim şu işe ki ekran kartım kendi sistemime kıyasla arkadaşımın sisteminde 10 derece daha serin çalışıyordu ama onun ekran kartını kendi sistemime takınca arada 13 derecelik bir fark vardı sorunun ekran kartında olmadığını anlamıştım peki ya sorun neydi? Her şeyi denemiştim kasanın hepsini söküp test yapmayı kasanın ön paneline vantilatör yapıştırmayı hepsinde maximum 4 derece oynamıştı sonra bana bir boşlama hissi geldi ve amaan ne olacak FPS değerlerim stabil oyunumu oynarım geçerim demiştim taaki yaz gelene kadar bir sabah uyandığımda 83'lerde takılan işlemcim 90'lara 72'lerde takılan ekran kartım 78'lere atlamıştı haliylen sıcaklıktan dolayo büyük ölçüde performans kaybı da yaşıyordum başta işlemcinin termal macununu değiştirmeyi denedim ve haliyle hiçbir şey değişmedi şu an denemediğim tek bir şey var o da Power suply değişimi malum küçük bir yerde yaşıyorum ve bilgisayarcıların hepsine bakmama rağmen maksimum 400W bulabildim hepsine ellerinize geçince haber verin dedim ve tek yaptığım şey beklemek büyük ihtimal beklediğim şey hiç gerçekleşmeyecek şu an gerçektende çaresizim ne yapacağımı bilmiyorum bu saatten sonra satılmaz da zaten bana baş ağrısı oldu gitti şu an tamamiylen firmayı suçluyorum teknik servislerinde işlemci 100 dereceyi ekran kartı ise 90 dereceyi aşmadığı müddetçe ne dersem diyeyim normal etiketi vuruyorlar başka kasalarda aynı özelliğe sahip sistemlerde denedim diyorum tıpatıp aynı sistem dahi olsa aynı performansı aynı sıcaklıkları vermez diye geçiştiriyorlar. Destan yazdığım için özür dilerim bu sorunun çok geniş ve çözülemez olduğunu da biliyorum ama şansımı yeniden denemek istedim iyi günler efendim.