2. el bilgisayar topmalada yardım lazım

Alyx

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,112
Bulduğum parçaların daha uygun fiyatlısı vardır illa ki ama yaşadığım şehirde bulmaya özen gösterdim.

gpu

cpu

anakart

ram

ssd

psu

monitör

Kasa klavye fare ve kulaklık eksik. Bunlar hariç pazarlıksız toplam fiyat 17.050₺ Bu fiyata bu sistem nasıl? Parçalarda bir yanlışlık veya daha mantıklı opsiyonlar var mı yardımcı olur musunuz? Mesela seçtiğim anakart yerine x anakart seçmem daha doğru olur ya da ekran kartı şöyle olmalıydı gibisinden.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Cpu linki nedense bozuk çıkıyor manuel yazıcam mecbur ryzen 5 5500 işlemci kutulu 2600₺

İşlemcinin sıfırı daha ucuz :ROFLMAO:, ryzen 5 5500 yerine ryzen 5 5600 tercih et.
Anakarta 1900 tl verilmez, zaten sıfırları o fiyatlarda
b550m tercih et yada 1300-1500 tl'ye b450m bulabilirsen alabilirsin.
ram güzel 100 tl verip bunu da alabilirsin
ssd güzel, araştırıp daha iyisi bulunabilir
psu watt düşük en az 650w olan güzel bir psu lazım
Ekran kartı amd tercih edersen daha ucuza daha performanslı bir şey alabilirsin.
attığın monitör çok kötü, 144hz ips iyi bir marka alman gerekiyor.

İşlemcinin sıfırı daha ucuz :ROFLMAO:, ryzen 5 5500 yerine ryzen 5 5600 tercih et.
Anakarta 1900 TL verilmez, zaten sıfırları o fiyatlarda
b550m tercih et yada 1300-1500 TL'ye b450m bulabilirsen alabilirsin.
ram güzel 100 TL verip bunu da alabilirsin
ssd güzel, araştırıp daha iyisi bulunabilir
psu watt düşük en az 650w olan güzel bir psu lazım
Ekran kartı amd tercih edersen daha ucuza daha performanslı bir şey alabilirsin.
attığın monitör çok kötü, 144hz ips iyi bir marka alman gerekiyor.
Soylediklerini dikkate alıcam anakart ve işlemciyi bulabilirsem dediğin gibi yaparım psu ucuza gelsin diye şehir dışından alcam mecbur. 3 bin ₺ civarı fiyatlarda 144hz veya üstü 1ms iyi bir marka monitör önerebilir misin? Bir de 3070 muadili ekran kartı amd tarafında nedir?

sarı sitede ki bazı satıcılarda kendini zeki sanıyor :D :D :D sıfırdan pahalı 2. el mi olur

Soylediklerini dikkate alıcam anakart ve işlemciyi bulabilirsem dediğin gibi yaparım psu ucuza gelsin diye şehir dışından alcam mecbur. 3 bin ₺ civarı fiyatlarda 144hz veya üstü 1ms iyi bir marka monitör önerebilir misin? Bir de 3070 muadili ekran kartı amd tarafında nedir?
Maksimum bütçen ne, monitörle birlikte, birde hangi ildesin

sarı sitede ki bazı satıcılarda kendini zeki sanıyor :D :D :D sıfırdan pahalı 2. el mi olur
Birde o tipler, ikinci el bir şey alırken ölü fiyattan almaya çalışıyor 😀 😀

Maksimum bütçen ne, monitörle birlikte, birde hangi ildesin

Birde o tipler, ikinci el bir şey alırken ölü fiyattan almaya çalışıyor 😀 😀
Maksimum 17 bine çıkabilirim kayserideyim

Bulduğum parçaların daha uygun fiyatlısı vardır illa ki ama yaşadığım şehirde bulmaya özen gösterdim.

gpu

cpu

anakart

ram

ssd

psu

monitör

Kasa klavye fare ve kulaklık eksik. Bunlar hariç pazarlıksız toplam fiyat 17.050₺ Bu fiyata bu sistem nasıl? Parçalarda bir yanlışlık veya daha mantıklı opsiyonlar var mı yardımcı olur musunuz? Mesela seçtiğim anakart yerine x anakart seçmem daha doğru olur ya da ekran kartı şöyle olmalıydı gibisinden.

Cpu linki nedense bozuk çıkıyor manuel yazıcam mecbur ryzen 5 5500 işlemci kutulu 2600₺
İşlemci çok kötü durur 5600 aşşağısı alıcaksan alma darboğaz yapar 500w az gelir

gpu

cpu

anakart

ram

ssd

psu

monitör

Cpu linki kısmını düzeltirseniz bakabilirim

işlemci 5500 almanı önermem 5600 lere bak

Cpu linki kısmını düzeltirseniz bakabilirim
Link bozuk neden bilmiyorum ama cpu sıfırından daha pahalı fiyattaymış başka alternatiflere bakıcam

İşlemci çok kötü durur 5600 aşşağısı alıcaksan alma darboğaz yapar 500w az gelir
Çok acemice toplanmış bir sistem zaten tavsiyeleriniz üzerine değişiklikler yapıyorum. Psu ve cpu kesin değişecek. Monitör bulabilirsem çok iyi olacak onu da değiştirmem gerekiyormuş

Link bozuk neden bilmiyorum ama cpu sıfırından daha pahalı fiyattaymış başka alternatiflere bakıcam

Çok acemice toplanmış bir sistem zaten tavsiyeleriniz üzerine değişiklikler yapıyorum. Psu ve cpu kesin değişecek. Monitör bulabilirsem çok iyi olacak onu da değiştirmem gerekiyormuş
Hocam 2. El monitör alacaksanız asus dışına çıkmayın ve garantisi olmasına dikkat edin ztn 144hz 24inç 2.5 3k arası var ve ips ekran olsun hiç pişman olmazsınız

Hocam 2. El monitör alacaksanız asus dışına çıkmayın ve garantisi olmasına dikkat edin ztn 144hz 24inç 2.5 3k arası var ve ips ekran olsun hiç pişman olmazsınız

Eğerki monitör için 4k ya çıkabilirseniz sıfır asus var

Eğerki monitör için 4k ya çıkabilirseniz sıfır asus var
Monitör dahil en fazla 17 bin verebilirim. Eğer sistemi daha ucuza getirebilirsem monitör icin bütçem artabilir

Monitör dahil en fazla 17 bin verebilirim. Eğer sistemi daha ucuza getirebilirsem monitör icin bütçem artabilir
O zaman 3060ti yada 306012gb alın hocam işlemci 5600 anakart gigabyte b450 ssd sıfır alın okuma yazma değeri düşük 500gb psu su olan bir kasa alın 600w olsun az bide 8x2 16gb ram alın ucuz 2. El 2.elde monitör alın 3kya dediğiniz bütçeyi geçmez diye umuyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,657
Üyeler
183,453
Son üye
muhammetlothbrok
Geri