GPU kullanımı neden düşük ?

Demirr34_

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
315
Arkadaşlar merhaba
RYZEN 5 5600x
MSI RTX 3070 Z TRİO

ASUS B 450M DRAGON 4400 MHz
GSKILL RİPJAWS V (2X8)
Power Boost VK-G2052S

COOLER MASTER MasterLiquid Lite 240
Gigabyte G27Q 27" 1 MS 144 Hz
Corsair CX Series CX750F
Bu sistemi kullanıyorum ama gpu kullanımım neden bu kadar düşük oyunlarda asetto corsa da mesala anlık takılmalar meydana geliyor aynı şekilde naraka oynarken de takılmalar yaşıyorum nedeni nedir?
1691174781535.png

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Arkadaşlar merhaba
RYZEN 5 5600x
MSI RTX 3070 Z TRİO

GSKILL RİPJAWS V (2X8)
Power Boost VK-G2052S

Corsair CX Series CX750F
Bu sistemi kullanıyorum ama gpu kullanımım neden bu kadar düşük oyunlarda asetto corsa da mesala anlık takılmalar meydana geliyor aynı şekilde naraka oynarken de takılmalar yaşıyorum nedeni nedir?
Alıntıyı görüntüle
Hocam bunu açıklamayam suan ama düşük sistemli oyunları en yüksek grafiklerde oynarsanız bu sıkıntının gitmesi lazim

Hocam bunu açıklamayam suan ama düşük sistemli oyunları en yüksek grafiklerde oynarsanız bu sıkıntının gitmesi lazim
Tam tersine bir çok ayarı lowa çektim 2 k monitör var 1920x1080 e aldım gölgeleri vs her şeyi kapattım ama bir türlü anlam veremedim. yarın eve gidince dediğiniz gibi deniyeceğim her şeyi yüksek ayara çekeceğim. Ama çok ilginç yani böyle bir oyunun böyle bir sistem de takılması

Tam tersine bir çok ayarı lowa çektim 2 k monitör var 1920x1080 e aldım gölgeleri vs her şeyi kapattım ama bir türlü anlam veremedim. yarın eve gidince dediğiniz gibi deniyeceğim her şeyi yüksek ayara çekeceğim. Ama çok ilginç yani böyle bir oyunun böyle bir sistem de takılması
Hocam ekran kartı kendini kullanmıyor zorlanmadığı için tek zorluk ne bilim Kalabalik ani hareket görünce anlik takılabilir

Hocam ekran kartı kendini kullanmıyor zorlanmadığı için tek zorluk ne bilim Kalabalik ani hareket görünce anlik takılabilir
Anladım sizde diyorsunuz ki ekran kartı kendini kullanması için grafikeri yükseltin ki anlık farklı bir örneğin online oyuncu veya kalabalık gördüğünde takılmasın.

Arkadaşlar merhaba
RYZEN 5 5600x
MSI RTX 3070 Z TRİO

GSKILL RİPJAWS V (2X8)
Power Boost VK-G2052S
Corsair CX Series CX750F
Alıntıyı görüntüle
Darboğaz olabilir

Anladım sizde diyorsunuz ki ekran kartı kendini kullanması için grafikeri yükseltin ki anlık farklı bir örneğin online oyuncu veya kalabalık gördüğünde takılmasın.
Evet hocam benim mantığım bu böyle kullanıyorum ama Online oyunlarda bu değişebilir siz en iyisi en yuksege çekin sonra deneyerek teker teker düşürün
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Darboğaz olabilir
Oda olabilir ama yeterli gibi işlemci

sanmıyorum 5600x 3070 baya yeticek bir işlemci özellikle 105w halinde kullanılıyorsa
Darboğaz yapacağını bende düşünmüyorum ki zaten işlemciyi falan ona göre aldım eskiden r5 3600 vardı r5 5600x e yükselttim işlemci beslemesi lazım yanlışım yoksa.

Arkadaşlar merhaba
RYZEN 5 5600x
MSI RTX 3070 Z TRİO

GSKILL RİPJAWS V (2X8)
Power Boost VK-G2052S
Corsair CX Series CX750F
Alıntıyı görüntüle
Yüksek grafik = Tam güç ekran kullanımı az fps / düşük kalite = az ekran kartı kullanımı aşırı yüksek fps

az fps den kasıt 80 gibi yani 130 a nazaran az

darboğaz yoktur da oyunun sistem gereksinimleri çok düşükse sistemi fazla yüke sokamıyodur. olabilecek en yüksek ayarlarda oyna. bir de daha güncel güçlü sistem isteyen oyunlarda dene 5600x 3070 darboğaz yabmaz

darboğaz yoktur da oyunun sistem gereksinimleri çok düşükse sistemi fazla yüke sokamıyodur. olabilecek en yüksek ayarlarda oyna. bir de daha güncel güçlü sistem isteyen oyunlarda dene 5600x 3070 darboğaz yabmaz
Mesala hangi oyunlar knk

Yüksek grafik = Tam güç ekran kullanımı az fps / düşük kalite = az ekran kartı kullanımı aşırı yüksek fps

az fps den kasıt 80 gibi yani 130 a nazaran az
knk zaten sıkıntım drop yemem mesala aracı sürüyorum anlık donuyor kendine geliyor veya böyle takılma meydana geliyor yarın aslında bir video çekip atsam daha iyi anlatabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,175,333
Üyeler
186,605
Son üye
YCGG
Geri