Yavru sultan papağını nasıl beslerim?

Reaksiyon skoru
499
Yavru sultan papağını nasıl beslerim? mama olarak neler almalıyım? bilen besliyen yazarsa sevinirim...

Kum al, suyuna vitamin kat.

Mama olarak veterinere gidersen aslında kuşuna uygun mama söylerler. Ama kesinlikle kumunu eksik etme. Mideleri ağrıyınca kum yiyorlar.

Mama olarak veterinere gidersen aslında kuşuna uygun mama söylerler. Ama kesinlikle kumunu eksik etme. Mideleri ağrıyınca kum yiyorlar.
teşekkürler veren kişi şimdi geldi bana özel sultan papağanı maması verdi ve dediğiniz gibi de kumda verdi sırınga ile özelbir metal kanca gibibirşey ile ağzından yemi veriyorum direk yiyior. aradada yem yiyior ilginç.

hocam kalamar kemiğide alsın mı arkadaş

hocam kalamar kemiğide alsın mı arkadaş
Hocam 7 yıldır muhabbet kuşu besliyorum. Zaten neredeyse aynı canlılar. Konu hakkında fikriniz yoksa konuşmayın. Çoğu hayvan (insanlar dahil) midesi ağrıdığında kuma ihtiyaç duyarlar. Bu kum tabi normal kum değil. Binalarda kullanılan kumlara benzer. Muhabbet kuşları zaten eğer evinizde kırık gibi çıkıntı varsa, oraya girip kumları yemeye çalışır.

Hocam 7 yıldır muhabbet kuşu besliyorum. Zaten neredeyse aynı canlılar. Konu hakkında fikriniz yoksa konuşmayın. Çoğu hayvan (insanlar dahil) midesi ağrıdığında kuma ihtiyaç duyarlar. Bu kum tabi normal kum değil. Binalarda kullanılan kumlara benzer. Muhabbet kuşları zaten eğer evinizde kırık gibi çıkıntı varsa, oraya girip kumları yemeye çalışır.
bizim sultan papağını bir ara karınca yiyiordu simdi yemiyor buda yeme düşmemiş bakalım artık..

dikkat ederseniz alsın mı? dedin alsın demedim evelallah az buçul bilgim var ki kafes kuşları kalsiyum ihtiyaçlarını veya gagalarını törpülemek için kalamar kemiği kullanıyor yani sırf kumla olmuyor

Geri