DSG ile nasıl kalkış yapılır

EmreMor75

80+
Reaksiyon skoru
16
Öncelikle merhaba ilgilendiğiniz için sağolun

Araç Wolsvagen Tiguan 2022 1.5 TSI 150 hp 250 nm/t Elegance Paket Sport Modu ve Normal sürüç modu mevcut (isteüe bağlı triptonik şanzıman ile manuel çekilebilir)
araç ile diğer arkadaşlarımla eğlencesine kalkarken hiç verim alamıyorum kalkışıda fren gaz yaptığımda ise 2500 devirden sonra tıkanıyo ve birazda geriliyor eh nihayetinde güzelce kalkamıyor
sizce bu yöntem zararlımı yada bana önereceğiniz bir yöntem varmı
Yada araba yetersizmi?
WhatsApp Image 2023-09-28 at 21.55.40.jpeg

1550kg araba ağır sayılır bide 2-3 kişi oturunca yine extra ağırlık gelir. kalkış yaparken klımayı kesinlikle kapa. 0-100 9,2 diyo fena değil aslında ama galiba o verimi alamıyon. bide çek manuele 6. devire gelince vites at ya da biraz daha zorla öyle daha fazla verim alırsın. dsg bırakırsan...

1550kg araba ağır sayılır bide 2-3 kişi oturunca yine extra ağırlık gelir. kalkış yaparken klımayı kesinlikle kapa. 0-100 9,2 diyo fena değil aslında ama galiba o verimi alamıyon. bide çek manuele 6. devire gelince vites at ya da biraz daha zorla öyle daha fazla verim alırsın. dsg bırakırsan...
fren gaz filan yapıp manuelde denesemmi yoksa aynı şekil sport da mı kalksam

Araç Wolsvagen Tiguan 2022 1.5 TSI 150 hp 250 nm/t Elegance Paket Sport Modu ve Normal sürüç modu mevcut (isteüe bağlı triptonik şanzıman ile manuel çekilebilir)
araç ile diğer arkadaşlarımla eğlencesine kalkarken hiç verim alamıyorum kalkışıda fren gaz yaptığımda ise 2500 devirden sonra tıkanıyo ve birazda geriliyor eh nihayetinde güzelce kalkamıyor
Yada araba yetersizmi?
Alıntıyı görüntüle
Tork 1550 kg ye karşın yetersiz geliyor

Yada araba yetersizmi?
Alıntıyı görüntüle
Öncelikle aracın çok güzel, Allahım kazasız belasız sürmeyi binmeyi nasip eder inşallah,
yakın bir arkadaşımdada vardı 2021 modeli, Bu vitesi manuele çok fazla alıyordu kalkışı felan daha iyi olsun diye bir zaman sonra DSG yi eline aldı aman diyim dikkat et, spor modu felan illa vardır ona al bence maksimum

Öncelikle aracın çok güzel, Allahım kazasız belasız sürmeyi binmeyi nasip eder inşallah,
yakın bir arkadaşımdada vardı 2021 modeli, Bu vitesi manuele çok fazla alıyordu kalkışı felan daha iyi olsun diye bir zaman sonra DSG yi eline aldı aman diyim dikkat et, spor modu felan illa vardır ona al bence maksimum
DSG de baya dikkatliyim özellikle zaten baş belası olan park ederken sanzımanın aracı tutmasını engelleyip frenleyip öyle park a alıyorum
inşallah herkes'e iyi araba nasip eder ama bu biraz fazla yakıyo az kaçıyo o zoruma gidiyor bahsettiğim gibi kalkış olsun yada normal sürüş olsun 100 km de 10 L yakıyor DSG sıfırladım 8 e düştü arada 7.5 filan oluyo da 500 tl atıyorum 130 km zor görüyo buna nasıl çözüm bulabilirm arada 2 silindir (normalde 4 silindiir 1459cc) ama eko ya çekiyo kendini harici bir tuş filan yok zaten bu modelde eko sürüş için önceden BMW 320i ED vardı onda vardı yani ama normal sürüşü bunla aynı yakıyo anlamıyorum belki kalkışda olmasada uzu yol yada şehir içi tüketimi azaltabilirmiyim?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Eğer ölümüne gitsin konfor lüks önemli değil dersen accent blue dct / manuel 1.6 136hp 300tork 1100kg bakabilirsiniz .:D

knk aslında 2002 model golf alıcan atmosferik ölümününe ama şimdilik kalsın şunu alalı çok olmadı zaten :):LOL:

Son düzenleme:
ağır araba ve suv hocam yakmayıp ne yapacak zaten. dua et 150hp bide 120 falan olsa gitmen için daha fazla basman gerekirdi deli gibi yakardı. alman arabalarına fazla yüklenme masraf cıkarır özellikle dsgye.

knk peki bu tüketim hakkında ne diyosun madem ağır araç kalkamıyoz beslemiyo motor bari cebimizi delmesin
Valla bir şey diyemem. Dayım araba hastası bi 1.5 2 ton arabalara geçti cepten 600/900* daha çıkarmak gerekiyor.

IMG_0892.jpeg

internette buldugum 1.5 tsi motorun grafigi . klima ve camlar kapali , s modunda veya manuelde denerseniz bir de tam tersi camlar klima full acik d modunda 4 kisi denerseniz arada cok ciddi fark olusur . suv bir arac bu amaci roll degil dsg de elinize alinca hos olmaz diye dusunuyorum . yinede dedigim gibi yaparsaniz daha iyi olabilir

Alıntıyı görüntüle

internette buldugum 1.5 tsi motorun grafigi . klima ve camlar kapali , s modunda veya manuelde denerseniz bir de tam tersi camlar klima full acik d modunda 4 kisi denerseniz arada cok ciddi fark olusur . suv bir arac bu amaci roll degil dsg de elinize alinca hos olmaz diye dusunuyorum . yinede dedigim gibi yaparsaniz daha iyi olabilir
kendi sport modunda modunda 1.5k Devirde Max torku sağlıyo bu kalkışda fren+gaz (launch control yok zaten olsa motor yerdi) sorun olurmu roll yapmıyoruz zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,708
Üyeler
192,774
Son üye
Xiaon
Geri