Çözüldü✓ Oyuna girince sistem ya 30dk yada 5-10 dk içinde kendini kapatıyor.

Pişmaniye

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
2,150
Oyuna girince sistem ya 30 dakika yada 5-10 dakika içinde kendini kapatıyor. Isılar 70 i geçmiyor 3 4 ay evvel Memtest86 ve HDD Bad Sector testlerini yaptım sorun yoktu mevcut driver 536.23 ve sistem özelliklerim şu şekilde;

Inno3D 1650S
R5 2600
1TB WD BLUE
500GB CS3030 PNY XLR8 M2
D30 8X2 Ram
B450M-A Pro Max
Power Boost PSU (Bundan şüpheliyim ancak önceden öyle bir durum yoktu.)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Emmree @B1L0

Oyuna girince sistem ya 30 dakika yada 5-10 dakika içinde kendini kapatıyor. Isılar 70 i geçmiyor 3 4 ay evvel Memtest86 ve HDD Bad Sector testlerini yaptım sorun yoktu mevcut driver 536.23 ve sistem özelliklerim şu şekilde;

Inno3D 1650S
R5 2600
1TB WD BLUE
500GB CS3030 PNY XLR8 M2
D30 8X2 Ram
B450M-A Pro Max
Power Boost PSU (Bundan şüpheliyim ancak önceden öyle bir durum yoktu.)

@Emmree @B1L0
OCCT adlı programı yükleyip Stability testten Power testini yap bakalım. PSU da bir sıkıntı varsa reset atar ya da direkt kapatır.

OCCT adlı programı yükleyip Stability testten Power testini yap bakalım. PSU da bir sıkıntı varsa reset atar ya da direkt kapatır.
Evet dediğiniz gibi yapıyor hocam test tamamlanınca haber vereceğim.

Bilgisayarın tüm kablolarını çıkart, kasa masaüstündeyse yere koy. Yerdeyse masaüstüne koy.

Neden peki hocam? Böyle garip şeyler çözüm olduğundan garipsemiyorum artık ama neden :D
Aynısı bende de oluyor. Özellikle de PUBG'de ısı değerleri normal, lobide bekliyorum 20 DK oyuna giriyorum paraşüt kapanıyor çat pc reset atıyor.

Sebebi de kablo karşıklığı büyük ihtimal ben öyle düşünüyorum. Çözsem çözerim ama uğraşasım gelmiyor. Sen dediğimi dene bi.

AUTO Mod da başlattım hocam.

Aynısı bende de oluyor. Özellikle de PUBG'de ısı değerleri normal, lobide bekliyorum 20 DK oyuna giriyorum paraşüt kapanıyor çat pc reset atıyor.

Sebebi de kablo karşıklığı büyük ihtimal ben öyle düşünüyorum. Çözsem çözerim ama uğraşasım gelmiyor. Sen dediğimi dene bi.
Kablo düzeni ile olduğunu düşünmüyorum hocam ama ya mantık dışı değil mi sizce

IMG_0176.jpeg

7.Dakikaya ait sonuç bu oyun içi sıcaklıklar 70 i geçmiyor tabii ki 😅 İşlemci 88 i geçmiyor, GPU İse 66 yı geçmiyor son 17 dakika. @Emmree

Son düzenleme:
AUTO Mod da başlattım hocam.

Kablo düzeni ile olduğunu düşünmüyorum hocam ama ya mantık dışı değil mi sizce
Dediğim gibi aynı sorunu bende yaşıyorum hatta yerini değiştiriyorum bi zaman sonra tekrar oluyor tekrar değiştiryorum. Denemekten zarar gelmez en son çare denersin bu çözümü.

Test bitti 7.dakikadan itibaren sabit 88 derece CPU, 65 66 da GPU hocam. Voltajlar stabildi ani çıkış ve ya düşüş olmadı.

1696331818376.png

Test bitti 7.dakikadan itibaren sabit 88 derece CPU, 65 66 da GPU hocam. Voltajlar stabildi ani çıkış ve ya düşüş olmadı.

1696331818376.png
Oyun içi de ikiside 70 i geçmiyor.

@Emmree yani sorun ısılarda veya PSU da değil dimi hocam başka ne olabilir ki?

Son düzenleme:
@Emmree hocam yine aynı şekil mavi ekran verdi reset attı. Minidump klasörü yok.

@Emmree hocam yine aynı şekil mavi ekran verdi reset attı. Minidump klasörü yok.
CS de oldu oyunun ayarları falan sıfırlandı falan filan.

CS de oldu oyunun ayarları falan sıfırlandı falan filan.
Uzatma kullanıyor musun hocam? Eğer kullanıyorsan direkt PSU'yu prize bağlı bakalım.

Uzatma kullanıyor musun hocam? Eğer kullanıyorsan direkt PSU'yu prize bağlı bakalım.
3 lü uzatma var hocam evet, kablosu yetişir mi bilmiyorum muhtemelen yetişir monitörü uzatmaya bağlamam gerek zaten yetmiyor olursa yine haber vereceğim.

3 lü uzatma var hocam evet, kablosu yetişir mi bilmiyorum muhtemelen yetişir monitörü uzatmaya bağlamam gerek zaten yetmiyor olursa yine haber vereceğim.
Monitörü uzatmaya tak. Kasayı prize bağla bakalım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,691
Üyeler
184,204
Son üye
Sdem
Geri